LGBTQ-boekhandel Kartonnen Dozen sluit eind deze maand als er geen nieuwe overnemer wordt gevonden

Eind deze maand trekt Kartonnen Dozen, de oudste LGBTQ-boekhandel in de Benelux voor de laatste keer de deur toe in de Draakstraat in Antwerpen. Dat staat te lezen in de laatste nieuwsbrief van de winkel. Het is ook nog niet duidelijk of de boekhandel opnieuw de deuren zal openen op een andere locatie.De eerder gelanceerde zoektocht voor een nieuwe mede-zaakvoerder heeft immers nog niets opgeleverd. “Is er op 30 september nog altijd geen (mede-)overnemer, dan gaan de boeken helaas toe.”

In juli werd bekend dat Johanna Pas omwille van gezondheidsredenen noodgedwongen afscheid moet nemen van haar boekhandel Kartonnen Dozen in Zurenborg (Antwerpen). Ulka Delbroek  die sinds  kort in de winkel aan de slag is kandidaat-overnemer maar lanceerde toen de oproep naar een overnamepartner.  Die zoektocht kwam bovenop de zoektocht naar een nieuwe locatie. De winkel moet immers eind deze maand ook verhuizen naar een nieuwe lokatie omdat het huidige pand verkocht wordt.

Om het één en ander te kunnen financieren lanceerde Kartonnen Dozen ook een oproep naar co-operanten. De BV wordt omgevormd  tot een coöperatie waarvan klanten en sympathisant aandelen kunnen kopen. Tot nu toe kochten net geen 200 co-operanten minstens één aandeel van 50 euro. 

Maar ondanks die steun blijft de toekomst onzeker als er geen mede-overnemer gevonden wordt. 

Ondertussen is Kartonnen Dozen ook begonnen met de uitverkoop.  Op alle boeken met een rode bol krijg je nu in de winkel een korting van 50 procent. Op 29 september sluit de winkel definitief de deuren in de Draakstraat.

Lees ook :Wordt cooperant bij LGBTQ-boekhandel Kartonnen Dozen

LGBTQ boekhandel Kartonnen Dozen moet op zoek gaan naar nieuwe overnemer

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste