Kartonnen Dozen sluit definitief de deuren

De LGBTQ-boekhandel Kartonnen Dozen in Antwerpen sluit definitief de deuren op 29 oktober. Dat laten Johanna Pas en Ulka Delbroek weten in een nieuwsbrief. De zoektocht voor een nieuwe mede-zaakvoerder heeft niets opgeleverd. Zo een 200 tal sympathisanten hadden een aandeel gekocht in de nieuwe op te richten coöperatie. Omdat die er nu niet komt krijgen zij in de komende weken hun aandeel terugbetaald. De giften die de winkel de afgelopen maanden kreeg worden aan een goed doel geschonken.

In juli werd bekend dat Johanna Pas omwille van gezondheidsredenen noodgedwongen afscheid moet nemen van haar boekhandel Kartonnen Dozen in Zurenborg (Antwerpen). Ulka Delbroek  die sinds  kort in de winkel aan de slag was  kandidaat-overnemer  lanceerde toen toen de oproep naar een overnamepartner.  Die zoektocht kwam bovenop de zoektocht naar een nieuwe locatie. De winkel moet immers eind oktober ook verhuizen omdat het huidige pand in de Draakstraat verkocht wordt.

De zoektocht naar een kandidaat-overnemer was niet eenvoudig. Het gaat immers niet om een medewerker (in dienst), maar om een mede-bestuurder van de op te richten coöperatie. Het was niet mogelijk om meteen een vast loon aan te bieden.

De komende weken wordt er nog een totale uitverkoop gehouden met kortingen tot 50 procent.

In de maand oktober is Kartonnen Dozen nog geopend van donderdag tot zaterdag van 12 tot 18u. Op zondagen zijn ze vanaf nu gesloten.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste