Lesbiennes

 • Jodie Foster kust haar echtgenote tijdens uitreiking Golden Globes

  Jodie Foster heeft de Golden Globe voor beste actrice in een bijrol in de wacht gesleept voor haar rol als advocate Nancy Holander in The Mauritanian. De actrice viel acht jaar na haar publieke coming out tijdens de Golden Globes van 2013 opnieuw in de prijzen. De Golden Globes werden dit jaar tijdens een virtuele editie uitgedeeld. Net als alle andere genomineerden zat  Jodie Foster samen met haar echtgenote Alexandra Hedison en hun hond Ziggy bij hun thuis te wachten op de bekendmaking. 

  Geen dure jurk dit jaar voor Foster want de actrice zat gewoon thuis in haar pyjama te kijken naar de bekendmaking. Ze was dan ook verrast dat zij de winnaar was. “Maak je een grapje? Ik denk dat je een fout gemaakt hebt”, was dan ook haar eerste opmerking toen ze in beeld werd genomen na de bekendmaking. “Ik ben een beetje sprakeloos. Ik had nooit verwacht om hier ooit opnieuw te zijn.” Na een kus op de lippen van haar echtgenote bedankte Foster haar medeacteurs en iedereen die meewerkte aan de film.

  The Mauritanian is gebaseerd op het in 2015 verschenen boek van Mohamedou Ould Salahi die veertien jaar lang, zonder aanklacht, vastzat in de beruchte gevangenis van Guantanamo Bay.Naast haar collega’s bedankte ze ook Salahi in haar speech. 

  “Mohamedou, je hebt ons zoveel geleerd over hoe we een menselijk, vreugdevol, liefdevol moeten zijn en hoe we moeten vergeven. Dat is een les die je naar iedereen brengt.”

  Vervolgens dankte ze haar vrouw:”Ik hou van mijn vrouw! Dank je, en Ziggy (haar hond) en Aaron Rodgers. Rodgers is de verloofde van haar tegenspeelster Shailene Woodley in de film. Tijdens zijn aanvaarding speech als meest waardevolle speler on de NFL vorige maand had hij vorige maand ook Jodie Foster bedankt. Foster die een grote fan is van de Green Bay Packers (het team van Rodgers), retourneerde op die manier de gunst die ze vorige maand kreeg van Rodgers.

  Jodie Foster hield haar lesbische geaardheid jarenlang verborgen. Pas in 2013 gaf ze voor de eerste keer toe dat ze al lange tijd een vrouwelijke partner had tijdens een speech op de uitreiking van de Golden Globes.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste