Lesbiennes

 • Twee arrestaties na overgieten lesbische vrouw met kokend water

  Een 26-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Nigeria zijn zondag aangehouden in asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze omdat zij betrokken zouden zijn bij het overgieten van een lesbische vrouw met kokend water tijdens een verjaardagsfeestje. Ze liep hierdoor grote eerste- en tweedegraads brandwonden op en moest behandeld worden in een ziekenhuis in Tilburg. 

  De aanvaller, eveneens afkomstig uit Nigeria, probeerde het water eigenlijk over de andere lesbische vrouw en haar achttien maanden oude zoontje te gooien. Haar vriendin sprong ertussen om hen te beschermen en heeft nu rechts van haar oksel tot voorbij haar bil grote tweedegraads brandwonden. Ze is voor het leven getekend. Ook de vriendin van het slachtoffer raakte gewond. Zij werd geslagen.

  Het verhaal kwam naar buiten nadat stichting LGBT Asylum Support het verhaal van de vrouw op Facebook deelde. De belangenvereniging hielp het slachtoffer met nazorg en het doen van aangifte.De vrouwen werd volgens LGBT Asylum Support belaagd vanwege hun geaardheid. Het slachtoffer kwam op voor haar vriendin die door de twee daders - een heterokoppel - al langere tijd zou zijn lastiggevallen met homofobe uitspraken. Zo zouden de man en vrouw hebben gezegd dat de twee vrouwen ‘domme lesbiennes’ zijn en werd er gedreigd hun armen en benen te breken vanwege hun geaardheid. De aangehouden man en vrouw worden verdacht van zware mishandeling.

  Lees meer
 • Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in asielcentrum

  Het had een mooi verjaardagsfeestje met haar geliefde moeten zijn, maar eindigde in een zeer ernstig geweldsdelict met blijvend letsel. Een Nigeriaanse lesbiënne is in de nacht van 2 op 3 augustus in asielcentrum van Gilze in Noord-Holland overgoten met kokend water door een heteroseksuele vrouw. Ze liep hierdoor grote eerste- en tweedegraads brandwonden op. De medische dienst GZA en het COA hebben het slachtoffer niet geholpen. LGBT Asylum Support heeft hierover een klacht ingediend.

  De aanvaller, eveneens afkomstig uit Nigeria, probeerde het water eigenlijk over de andere lesbische vrouw en haar achttien maanden oude zoontje te gooien. Haar vriendin sprong ertussen om hen te beschermen en heeft nu rechts van haar oksel tot voorbij haar bil grote tweedegraads brandwonden. Ze is voor het leven getekend.

  “Dit is werkelijk zeer, zeer schokkend”, stelt Sandro Kortekaas, voorzitter van LGBT Asylum Support. “Nadat ik de gruwelijke foto’s van de brandwonden dinsdagnacht bekeken had, heb ik nog uren wakker gelegen. We hebben woensdagochtend direct een onderzoek ingesteld en na een gesprek met het slachtoffer zowel Roze in Blauw als de lokale politie gewaarschuwd.”

  LGBT Asylum Support heeft een klacht ingediend bij de directie van het COA en Bureau Veiligheid van het COA. Deze klacht gaat over de onverschillige houding van het COA en de medische dienst GZA. Het GZA weigerde het slachtoffer te helpen omdat ze bewoner is van een ander asielzorgcentrum (AZC). Van het COA kreeg ze een verbod om nog in het azc te komen, omdat haar vriendin haar niet aangemeld had als bezoeker. En moest ze vervolgens ‘gewoon’ met de trein naar de andere kant van Nederland, terwijl ze amper kan lopen of zitten. Kortekaas: “Het is werkelijk ongekend! Hoe kun je een kwetsbare LHBTI-asielzoekster, slachtoffer van een zwaar misdrijf, met eerste- en tweedegraads verbrandingen over de gehele rechterzijde van haar lichaam, een reis laten maken van bijna vijf uur?” Het COA heeft nog geen reactie gegeven op de klacht.

  Kortekaas ondersteunt het slachtoffer bij het doen van aangifte. Eigenlijk is dit een taak van het COA, maar dat heeft nog geen actie ondernomen om het slachtoffer te steunen. De politie heeft inmiddels persoonlijk contact gehad met het slachtoffer en is naar haar toegekomen om aangifte op te nemen.

  “Het komt helaas vaak voor dat LHBTI-asielzoekers slachtoffer worden van geweld in de azc’s. Maar zo’n ernstige verminking hebben we nog nooit meegemaakt”, vervolgt Kortekaas. In het eerste gesprek dat Kortekaas voerde met het slachtoffer vroeg ze zich hardop af hoe dit haar had kunnen gebeuren in Nederland. “Ze kende de aanvallers niet eens.”

  De aanval is overduidelijk LHBTI-gerelateerd geweld. De vriendin van het slachtoffer werd al langer lastiggevallen door de heteroseksuele vrouw en haar man. Het stel praat openlijk over  hun homohaat. Er was geen mogelijkheid om dit te melden bij het COA. Tijdens het geweldsdelict werd meerdere keren geroepen: ‘Two stupid lesbians’. Ook riep de man dat homoseksualiteit een taboe is in Nigeria en dreigde hij de benen en armen van het lesbische stel te breken. Nadat de vrouw het water over het slachtoffer gegoten had, zei ze blij te zijn dat ze dit gedaan had.

   

  De lesbisch vrouwen, die niet samen naar Nederland gekomen zijn maar elkaar al meer dan een jaar kennen, zijn in shock.

  Persbericht:LGBT Asylum Support 

  Lees meer
 • Vijf jaar gevangenis gevraagd voor lesbienne die 59-jarige man drie keer neerstak

  Een 29-jarige lesbienne uit As hangt een gevangenisstraf van  vijf jaar boven het hoofd omdat ze een vriend die haar financieel hielp drie keer neerstak. Ondanks het feit dat de man levensgevaarlijk gewond geraakte en veel bloed verloor  probeerde hij  zelf nog het ziekenhuis te bereiken. Een toevallig passerende MUG trof de auto van de man aan in de berm en kon hem net op tijd naar het ziekenhuis brengen.

   

  Na enkele mislukte relaties verhuisde de vrouw van Gent naar Limburg waar ze probeerde een nieuw leven op te bouwen. Daarbij geraakte ze bevriend met een 59-jarige man uit Turnhout die haar ieder weekend kwam opzoeken. De man hielp haar niet enkel om financieel rond te komen maar had, ondanks het feit dat de vrouw op andere vrouwen viel, ook een oogje op haar. 

   

  Op 27 januari gingen de twee naar een prinsenzitting in Genk en op de terugweg beschadigde de vrouw de auto van haar vriend waarmee ze  reed. De twee kregen hierover ruzie die voortduurde tot ze in het appartement van de vrouw in As aankwamen. “Zij is eerst de trap opgegaan. Ik  ging haar achterna en wilde gewoon gaan slapen. Plots begon ze mij heen en weer te trekken. Ik heb toen haar handen vastgenomen. Ze wilde dat ik haar los liet. Toen ze me probeerde te bijten trok ik mijn handen weg en raakte hierbij haar neus. Maar ik heb haar nooit een slag gegeven”, zo zei de man tegen de Tongerse strafrechter. “Zij is daarna naar de keuken gelopen om een mes te halen.” 

  De vrouw hing echter een volledig ander verhaal op. “Hij heeft me drie keer met zijn vuist op mijn gezicht geslagen. Ik ging daarna naar de keuken om een keukenrol te halen en nam een mes mee.Hij was verder aan het drinken. Toen hij recht sprong uit de zetel. kwam hij naar mij en  gleed hij uit op de mat onder de salontafel. Daardoor viel hij  op mijn mes. Ik ben toen handdoeken gaan halen toen ik zag dat hij bloedde maar toen ik terug kwam was hij weg.”

   

  Maar volgens de 59-jarige man werd hij door de dronken vrouw uit het appartement gewerkt. “Ze duwde  me na de steken in de richting  van de deur. ‘Zie maar dat je op de spoed geraakt’ zei ze. Ik wist dat ik bloed verloor als een rund.“ De man probeerde met een hevig bloedende wonde in de maagstreek, op de pols en in zijn gezicht nog de spoeddienst van het ZOL in Genk te bereiken. ”Ik ben in  de auto gestapt en zo snel mogelijk  naar het ziekenhuis gereden. Op een  kilometer van de  kliniek ging het niet  meer en heb ik me aan de kant van de baan gezet.”

   

  De man sukkelde op een kilometer van het ziekenhuis in de berm op de Europalaan en werd rond vier uur ’s nachts  opgemerkt  door een ambulancier die terugkwam van een interventie in Maasmechelen.

  “Hij zag de  auto met lichten aan in de gracht steken en vond dat niet normaal. De man probeerde uit het voertuig de raken maar dat lukte niet. De ambulancier draaide om en merkte dat de man hevig bloedde”, zo zei de procureur tijdens haar vordering. “Als hij niet was gepasseerd was meneer zeker overleden. Tijdens de overbrenging naar het ziekenhuis en de  verzorging noemde hij steeds de  naam van zijn aanvaller”.

   

  De hulpverleners verwittigden de politie en die stonden een half uur na de vondst van de man in de berm reeds aan de deur van de lesbienne. Ondanks het geroep en gebonk van de agenten op de deur deed de vrouw niet open. Pas toen een opgeroepen slotenmaker de deur wilde openen deed ze open. Sindsdien zit de vrouw in de gevangenis.

   

  Vonnis op 31 oktober. 

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste