Lesbiennes

 • Acht maanden cel voor vrouw die lesbienne met kokend water overgoot

  De Nigeriaanse vrouw die in augustus een lesbienne overgoot met kokend water heeft hiervoor  een gevangenisstraf van acht maanden en een boete van 6.000 euro gekregen van de rechter in Breda. De twee vrouwen verbleven beiden in een asielcentrum in het Nederlandse Gilze toen de ruzie ontstond.  Volgens de rechter is het echter niet bewezen dat de seksuele geaardheid van het slachtoffer een rol heeft gespeeld in het incident.

  Het incident vond op 3 augustus plaats toen een lesbienne tijdens een verjaardagsfeestje waarop haar vriendin aanwezig was ruzie kreeg met een ander Nigeriaans koppel. Tijdens de zitting zei het Openbaar Ministerie (OM) dat tijdens de ruzie tussen de twee vrouwen niets is gezegd over de seksuele voorkeur van Happy. Uit andere verklaringen is evenmin gebleken dat dat een rol speelde. Wel zou de man van de Nigeriaanse, die nu veroordeeld is, eerder die dag zich discriminerend hebben uitgelaten over de twee landgenotes. Op een bepaald moment heeft één van de twee vriendinnen de confrontatie opgezocht, naar aanleiding van opmerkingen over hun geaardheid. Uit het dossier blijkt ook dat zij de eerste klap heeft uitgedeeld. De 21-jarige vrouw die nu veroordeeld is, pakte tijdens de ruzie een waterkoker en gooide het zeer hete water in de richting van een andere vrouw en haar kind. Het slachtoffer  sprong er tussen en liep zo heftige brandwonden op.

  Lees meer
 • Getransformeerd en verlengd L-Festival gaat eind deze maand van start

  Vanaf donderdag 26 november start de achtste editie van het L-festival. Verlengd en getransformeerd, past het festival zich aan de sanitaire situatie aan en biedt het u een reeks dynamische online evenementen aan vanaf eind november 2020. Maar daar houdt het niet op! Tot maart 2021 vinden andere evenementen plaats in verschillende plaatsen in Brussel en omgeving

  Van de Crazy Circle en het Regenbooghuis Brussel tot de Beursschouwburg en het Jacques Franck Cultureel Centrum maar ook de stad Bergen, er staat  een rijk en multidisciplinair programma te wachten en er is voor elk wat wils.

  Het festival begint op donderdagavond 26 november 2020 met een virtueel surprise-event! Het volledige programma van het L-Festival vind je op deze website. Let wel op want net als alles tegenwoordig kunnen er door corona nog veranderingen plaatsvinden aan het programma.

  Lees meer
 • Lesbisch koppel meer dan een uur lastig gevallen in Gent

  In Gent is zondag een lesbisch koppel meermaals lastig gevallen door verschillende groepjes mannen. Nele Roosens getuigt daarover in Het Laatste Nieuws. “Het begon toen we op weg waren naar de Graslei. Op de site van het Sint-Lucas ziekenhuis werden we voor de eerste keer nageroepen. Op de Graslei zelf werden we met rust gelaten, maar op weg naar huis begon het opnieuw.”

  Op de terugweg werden Nele en haar vriendin een uur lang nageroepen door verschillende groepjes. Het koppel kreeg opmerkingen als ‘hey schatje, heb je zin in seks?’ en ‘willen jullie een trio?’, samen met scheldwoorden  als viezeriken naar hun hoofd geworpen omdat ze hand in hand liepen. “Het was enorm denigrerend. Er was ook een auto die ons minutenlang gevolgd heeft. Pas toen ik mijn gsm bovenhaalde en zei dat ik hen ging filmen en aangeven bij de politie zijn ze gevlucht.”

  Nele had tot nu toe nog niet te maken gekregen met zulk homofoob gedrag. Haar vriendin wel maar nooit niet zo erg.

  Lees meer
 • De Madam houdt er na 40 jaar mee op

  Dit jaar legt de Limburgse lesbiennevereniging De Madam in Hasselt na veertig jaar de boeken neer. Dat laat het Regenbooghuis van Limburg weten via hun sociale mediakanalen. Daarmee verdwijnt een monument uit het Limburgse verenigingsleven. De Madam lag onder meer  aan de basis van het eerste regenbooghuis aan de Kuringersteenweg in Hasselt.

  De Madam houdt op te bestaan omdat  Karen en Lut, die deel uit maakten van de Raad van Bestuur tijdens de eerste corona lock-down op pensioen gingen en door de Vlaamse regering niet vervangen mochten worden. Hetzelfde werk verder zetten met louter vrijwilligers leek de Raad van Bestuur niet haalbaar.

  Om de vrouwenwerking in Limburg verder te zetten wordt er in oktober een denkdag georganiseerd. 

  "In oktober zullen we met een aantal vrouwen samen een denkdag organiseren, om met elkaar van gedachten te wisselen hoe we na coronatijden een vrouwenwerking verder kunnen zetten", zo staat te lezen in het bericht. 
  "Zullen we het opnieuw De Madam noemen? Is De Dames een leuke optie, of nog iets totaal anders? Zou je erbij willen zijn, de eerste zondag van de even maand, de vijfde vrijdag van de maand, of de eerste vrijdag van de oneven maand?"

  Wie op de de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rond de nieuwe vrouwenwerking en uitgenodigd wil worden om langs te komen of om te helpen om de plannen te realiseren kan altijd een mailtje sturen naar vrouwenwerkinglimburg@gmail.com.

  Lees meer
 • Twee arrestaties na overgieten lesbische vrouw met kokend water

  Een 26-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Nigeria zijn zondag aangehouden in asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze omdat zij betrokken zouden zijn bij het overgieten van een lesbische vrouw met kokend water tijdens een verjaardagsfeestje. Ze liep hierdoor grote eerste- en tweedegraads brandwonden op en moest behandeld worden in een ziekenhuis in Tilburg. 

  De aanvaller, eveneens afkomstig uit Nigeria, probeerde het water eigenlijk over de andere lesbische vrouw en haar achttien maanden oude zoontje te gooien. Haar vriendin sprong ertussen om hen te beschermen en heeft nu rechts van haar oksel tot voorbij haar bil grote tweedegraads brandwonden. Ze is voor het leven getekend. Ook de vriendin van het slachtoffer raakte gewond. Zij werd geslagen.

  Het verhaal kwam naar buiten nadat stichting LGBT Asylum Support het verhaal van de vrouw op Facebook deelde. De belangenvereniging hielp het slachtoffer met nazorg en het doen van aangifte.De vrouwen werd volgens LGBT Asylum Support belaagd vanwege hun geaardheid. Het slachtoffer kwam op voor haar vriendin die door de twee daders - een heterokoppel - al langere tijd zou zijn lastiggevallen met homofobe uitspraken. Zo zouden de man en vrouw hebben gezegd dat de twee vrouwen ‘domme lesbiennes’ zijn en werd er gedreigd hun armen en benen te breken vanwege hun geaardheid. De aangehouden man en vrouw worden verdacht van zware mishandeling.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste