Lesbiennes

 • Jodie Foster kust haar echtgenote tijdens uitreiking Golden Globes

  Jodie Foster heeft de Golden Globe voor beste actrice in een bijrol in de wacht gesleept voor haar rol als advocate Nancy Holander in The Mauritanian. De actrice viel acht jaar na haar publieke coming out tijdens de Golden Globes van 2013 opnieuw in de prijzen. De Golden Globes werden dit jaar tijdens een virtuele editie uitgedeeld. Net als alle andere genomineerden zat  Jodie Foster samen met haar echtgenote Alexandra Hedison en hun hond Ziggy bij hun thuis te wachten op de bekendmaking. 

  Geen dure jurk dit jaar voor Foster want de actrice zat gewoon thuis in haar pyjama te kijken naar de bekendmaking. Ze was dan ook verrast dat zij de winnaar was. “Maak je een grapje? Ik denk dat je een fout gemaakt hebt”, was dan ook haar eerste opmerking toen ze in beeld werd genomen na de bekendmaking. “Ik ben een beetje sprakeloos. Ik had nooit verwacht om hier ooit opnieuw te zijn.” Na een kus op de lippen van haar echtgenote bedankte Foster haar medeacteurs en iedereen die meewerkte aan de film.

  The Mauritanian is gebaseerd op het in 2015 verschenen boek van Mohamedou Ould Salahi die veertien jaar lang, zonder aanklacht, vastzat in de beruchte gevangenis van Guantanamo Bay.Naast haar collega’s bedankte ze ook Salahi in haar speech. 

  “Mohamedou, je hebt ons zoveel geleerd over hoe we een menselijk, vreugdevol, liefdevol moeten zijn en hoe we moeten vergeven. Dat is een les die je naar iedereen brengt.”

  Vervolgens dankte ze haar vrouw:”Ik hou van mijn vrouw! Dank je, en Ziggy (haar hond) en Aaron Rodgers. Rodgers is de verloofde van haar tegenspeelster Shailene Woodley in de film. Tijdens zijn aanvaarding speech als meest waardevolle speler on de NFL vorige maand had hij vorige maand ook Jodie Foster bedankt. Foster die een grote fan is van de Green Bay Packers (het team van Rodgers), retourneerde op die manier de gunst die ze vorige maand kreeg van Rodgers.

  Jodie Foster hield haar lesbische geaardheid jarenlang verborgen. Pas in 2013 gaf ze voor de eerste keer toe dat ze al lange tijd een vrouwelijke partner had tijdens een speech op de uitreiking van de Golden Globes.

  Lees meer
 • Acht maanden cel voor vrouw die lesbienne met kokend water overgoot

  De Nigeriaanse vrouw die in augustus een lesbienne overgoot met kokend water heeft hiervoor  een gevangenisstraf van acht maanden en een boete van 6.000 euro gekregen van de rechter in Breda. De twee vrouwen verbleven beiden in een asielcentrum in het Nederlandse Gilze toen de ruzie ontstond.  Volgens de rechter is het echter niet bewezen dat de seksuele geaardheid van het slachtoffer een rol heeft gespeeld in het incident.

  Het incident vond op 3 augustus plaats toen een lesbienne tijdens een verjaardagsfeestje waarop haar vriendin aanwezig was ruzie kreeg met een ander Nigeriaans koppel. Tijdens de zitting zei het Openbaar Ministerie (OM) dat tijdens de ruzie tussen de twee vrouwen niets is gezegd over de seksuele voorkeur van Happy. Uit andere verklaringen is evenmin gebleken dat dat een rol speelde. Wel zou de man van de Nigeriaanse, die nu veroordeeld is, eerder die dag zich discriminerend hebben uitgelaten over de twee landgenotes. Op een bepaald moment heeft één van de twee vriendinnen de confrontatie opgezocht, naar aanleiding van opmerkingen over hun geaardheid. Uit het dossier blijkt ook dat zij de eerste klap heeft uitgedeeld. De 21-jarige vrouw die nu veroordeeld is, pakte tijdens de ruzie een waterkoker en gooide het zeer hete water in de richting van een andere vrouw en haar kind. Het slachtoffer  sprong er tussen en liep zo heftige brandwonden op.

  Lees meer
 • Getransformeerd en verlengd L-Festival gaat eind deze maand van start

  Vanaf donderdag 26 november start de achtste editie van het L-festival. Verlengd en getransformeerd, past het festival zich aan de sanitaire situatie aan en biedt het u een reeks dynamische online evenementen aan vanaf eind november 2020. Maar daar houdt het niet op! Tot maart 2021 vinden andere evenementen plaats in verschillende plaatsen in Brussel en omgeving

  Van de Crazy Circle en het Regenbooghuis Brussel tot de Beursschouwburg en het Jacques Franck Cultureel Centrum maar ook de stad Bergen, er staat  een rijk en multidisciplinair programma te wachten en er is voor elk wat wils.

  Het festival begint op donderdagavond 26 november 2020 met een virtueel surprise-event! Het volledige programma van het L-Festival vind je op deze website. Let wel op want net als alles tegenwoordig kunnen er door corona nog veranderingen plaatsvinden aan het programma.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste