Dutch Podcast Award voor De Lesbische Liga

De podcast De Lesbische Liga van Vera Siemons en Annefleur Schipper heeft de Dutch Podcast Award 2021 gewonnen in de categorie Media en Cultuur. Siemons en Schipper bespreken in de podcast het lesbische media-aanbod en de representatie van vrouwen die op vrouwen vallen.

De Dutch Podcast Awards zijn de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot belangrijkste prijzen voor podcastmakers in Nederland. In 2020 werden maar liefst 19.000 stemmen uitgebracht, bijna twee keer zoveel dan het jaar ervoor. De afgelopen dagen werden de winnaars in de verschillende categorieën bekend gemaakt. In de categorie ‘Medie en Cultuur’ won dus De Lesbische Liga. Op donderdag 28 oktober worden in Amsterdam nog  de awards voor beste host en beste podcast van Nederland uitgereikt.

In de Lesbische Liga podcast bespreken 3FM DJ Vera Siemons en televisiemaker Annefleur Schipper reeds vier seizoenen lang op eigen wijze alle representatie van vrouwen die op vrouwen vallen in de media. Onder het motto ‘Make Lesbi Great Again’ zijn ze in 2020 in quarantaine de podcast begonnen om zo vrouwen uit de LGBTQIA+ gemeenschap een luidere stem te geven en ervaringen uit te wisselen met bekende lesbische, bi of queer vrouwen zoals onder meer Hanna van Vliet, Rocky Hehakaija, Claudia de Breij, Shary-An Nivillac en Merel van Dongen.

Siemons en Schipper zijn blij met de prijs: “We zijn deze podcast in quarantaine, op afstand, begonnen en hadden nooit durven dromen dat we zoveel positieve reacties van luisteraars en mooie verhalen van mensen waar we zelf enorm naar op kijken, zouden ontvangen!”

Foto: Instagram De Lesbische Liga

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste