Pastoor weigert communie aan lesbisch prinsessenpaar tijdens carnavalsmis

De pastoor uit de Maastrichtste wijk Itteren heeft bij de start van de carnavalperiode voor heel wat heibel gezorgd omdat hij het lesbische prinsessenpaar Carly I en Helen geen communie wil geven tijdens de carnavalsmis van aanstaande zondag. Jaarlijks vindt er een mis in het dialect plaats die wordt bijgewoond door de verschillende carnavalverenigingen. Die laten het prinsessenkoppel niet vallen en hebben aangekondigd dat ze net als de twee prinsessen  ook niet naar de carnavalsmis zullen gaan.

Pastoor Horsch ging maandag langs bij het lesbische koppel om de carnavalsmis te bespreken . Daar verraste hij het koppel met de vraag om zondag niet ter communie te gaan zodat hij hen de hostie niet moest weigeren. De pastoor zelf betreurt de beslissing van de carnavalsverenigingen maar zegt dat hij niet anders kan. “Ik ben een man van het geloof en de kerk en volgens ons geloof is dit niet de goede manier van samenleven”,zo zegt de pastoor Paul Horsch  over het lesbische koppel bij de webcast ‘Wat is loos in Mestreech’. “Of het nu gaat over twee vrouwen  of twee mannen, de kerk denk hier nog anders over dan de maatschappij tegenwoordig.Het is al 50-60 jaar zo dat de kerk en de maatschappij uit elkaar aan het groeien zijn en bij deze gebeurtenis komt dit nog eens pijnlijk en scherp aan het licht. Dat is iets wat ik niet zou willen maar het zijn wel de feiten. En daar worden we wel mee geconfronteerd.”

Bij de Limburger reageert carnavalsprinses Carly L'Homme emotioneel op de weigering van de pastoor om haar en haar vrouw de communie te geven. “Het is heel triest dat dit zo het nieuws moet bereiken want ik krijg alleen maar positieve reacties over het prinsessenschap. En dan krijg je het bericht van iemand waarmee je over zeven dagen doet je vertellen wat zijn standpunt daarover is dan raakt dat enorm.”De beide carnavalsprinsessen krijgen alvast de steun van de hele wijk. “Mijn telefoon ontploft nog steeds meer dan twaalf uur later. Dit is fantastisch en hartverwarmend.”

Foto:Facebook/Carly L'Homme

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste