Rainbowhouse annuleert alle politieke verkiezingsdebatten na ophef over deelname N-VA

Het Rainbowhouse in Brussel heeft zijn politieke debatten in aanloop van de verkiezingen afgelast na kritiek, uit vooral Franstalige hoek, over de deelname van N-VA. Het debat met de titel ‘Is the future queer’ zou volgende week dinsdag doorgaan in het Molenbeekse centrum La Vallée. Daarna zouden er nog twee volgen

Aan het debat zouden de zes grote Vlaamse partijen PVDA, Groen, Vooruit, Open VLD, CD&V en N-VA deelnemen. Deze partijen willen ook dit jaar meelopen in de Pride optocht door Brussel. Het Vlaams Belang, was niet uitgenodigd omdat de partij niet deelneemt aan de pride.

Maar voor heel wat Franstalige wordt ook de deelname van de N-VA gezien als het uitnodigden van een extreem-rechtse partij en het doorbreken van het Cordon Sanitaire. Onder de aankondigingen van het debat op de sociale media van het Rainbowhouse verschenen de afgelopen dagen tientallen negatieve berichten die de deelname van de N-VA veroordeelden.

 

Volgens het Rainbowhouse is een debat nodig maar wil het daarmee geen verkiezingsprogramma’s verkopen."Voor het RainbowHouse is de confrontatie van ideeën belangrijk en moet die mogelijk zijn, oog in oog, ook met mensen wier waarden wij niet delen”, zo klinkt het in het annuleringsbericht dat op Facebook en Instagram verscheen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste