Amerikaanse Rode Kruis heft alle beperkingen op voor homoseksuele mannen die bloed willen geven

Amerikaanse homoseksuele mannen met een monogame relatie  mogen bloed geven. het Amerikaanse Rode Kruis heft op advies van de Amerikaanse Food and Drug Administration de beperkingen  om bloed te geven op voor mannen die seks hebben met andere mannen (MSM). 

Het Amerikaanse Rode Kruis gaat nu dezelfde screeningsmethode gebruiken voor al zijn donoren en dit ongeacht hun geslacht of seksuele geaardheid. Op basis  van de  individuele risicofactoren zullen ze worden beoordeeld of ze in aanmerking komen voor een bloeddonatie. Jaren aan gegevens hebben aangetoond dat het nieuwe screenings proces zorgt voor een veilige bloedvoorziening waar patiënten vertrouwen in kunnen hebben.

Tot nog toe mochten MSM drie maanden lang geen seks hebben als ze bloed wilden doneren, ook als ze een vaste monogame relatie hadden. Alleen wie de afgelopen drie maanden anale seks heeft gehad met een nieuwe partner of met meerdere partners, moet nog drie maanden wachten met bloed doneren. Ook mensen die positief zijn getest op hiv of medicijnen gebruiken om hiv-infectie te voorkomen, kunnen nog steeds geen bloed doneren.

Foto: Hush Naidoo Jade Photography // Unsplash

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws