Transgender

 • Transgenderactiviste Deborah Lambilotte krijgt eigen pad in Gent

  Transgender-activiste Deborah Lambilotte krijgt een eigen pad in het Bijgaardepark in Gent. Deborah Lambilotte is niet de enige vrouw wiens naam in de toekomst in het straatbeeld van Gent en de deelgemeenten opduikt. Ook de namen van  politici Rita Uyttendaele (VLD), Marguerite Legot (CVP) en Huguette Ingelaere (Volksunie),  en Benazir Bhutto zullen gebruikt worden als straatnaam. 

  Deborah Lambilotte, geboren als Philippe, was een bekend gezicht bij Cavaria en Casa Rosa en in de Wetstraat.Ze maakte lange tijd deel uit van de Raad van Bestuur van çavaria en werkte destijds voor Casa Rosa. Ze was actief in verschillende verenigingen en zette zich in voor allerhande thema's. 

   

  Ook internationaal genoot Deborah veel aanzien. Ze was actief in de Italiaanse organisaties Arcigay, Arcilesbica en ArciTrans. Ze was ook covoorzitter en bestuurslid bij de Europese holebi- en transgenderkoepel ILGA-Europe en vertegenwoordigde die organisatie in de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC).

   

  Lees meer
 • Spaanse bende dwong transseksuelen in de prostitutie

  In Spanje is een bende opgerold die Zuid-Amerikaanse transseksuelen dwong om zich te prostitueren. De slachtoffers waren ook actief in ons land. De leidster van de bende, die zelf transseksueel was, benaderde haar toekomstige slachtoffers in hun thuisland en beloofde ze een beter leven in Spanje. Maar eens ze in Spanje aankwamen werden ze gedwongen om zich te prostitueren in Nederland, Italië en Belgie. De sekswerkers werden ondergebracht in vakantieparken en appartementen.

   

  De Spaanse politie kon de leidster van de bende oppakken toen  ze met één van haar slachtoffers op het vliegtuig naar Rome wilde stappen. De Spaanse politie meldt ook dat er  drie mensen aangehouden zijn  in Valencia en Irún. Er is ook 23.000 euro in beslag genomen, samen met vliegtuigtickets en geneesmiddelen zoals Viagra

  Lees meer
 • Internationale Transgender Gedenkdag: 331 transgenders vermoord het afgelopen jaar

  De afgelopen twaalf maanden zijn wereldwijd 331 transgenders en gender-diverse personen om het leven gebracht. Het merendeel van de slachtoffers waren sekswerkers. Deze cijfers werden door het Transgender Murder Monitoring Project van Transgender Europe op de Internationale Transgender Gedenkdag (20 november) bekend gemaakt.

  In de periode van januari 2008 tot september 2019 staat de teller reeds op 3314 trans en gender diverse slachtoffers in 74 landen.

  In Europa zijn vooral migranten de grootste slachtoffers.

   

  Het Transgender Murder Monitoring Project van Transgender Europe houdt jaarlijks bij wie de dodelijke slachtoffers zijn van transfobie. Mogelijk ligt het aantal slachtoffers hoger omdat niemand de dood van veel slachtoffers niet wordt gerapporteerd. Ook zelfdoding, een veel voorkomende doodsoorzaak onder trans personen, wordt niet meegerekend in de cijfers.

  Internationale Transgender Gedenkdag 2019: Samen blijven we vechten

  Lees meer
 • Dragqueen Lola McQueen in Belgium Got Talent

  Dragqueen Lola McQueen doet dit jaar mee aan Belgium Got Talent en is vrijdagavond 4 oktober te zien tijdens de audities. Lex Decrans schreef zich vier maanden geleden spontaan in voor het programma en werd geselecteerd. Zo laat de dragqueen weten op haar Facebook-pagina.

  “Ik wou graag in de Stadsschouwburg Antwerpen optreden, een mooie theaterzaal waar de grootste RuPaul sterren hadden opgetreden en waar ik naar Natalia en andere sterren ging kijken! 

  Onverwachts werd ik in de voorronde geslecteerd en mocht ik auditie gaan doen... Morgen is het zover... de uitzending op Televisie! Ik ben best wel nerveus! Ik heb al een paar slechte nachten achter de rug en wat nachtmerries, Ik wil niemand teleurstellen en een goede indruk nalaten... normale gevoelens die elke artiest heeft, want uiteindelijk willen we dat het publiek geniet! 

  Maar ik geniet ook enorm van alle steun en liefde die ik krijg op dit moment... dit is mij heel veel waard! “

   

  Wil je Lola steunen? Registreer je via www.vtm.be en help met de Golden Buzzer. 

  Lees meer
 • Eerste zomerkamp in Vlaanderen voor transgenderjongeren

  T-jong, de nationale jeugdbeweging van Wel Jong Niet Hetero voor transjongeren, organiseert voor het eerst een zomerkamp. Wel Jong Niet Hetero organiseert al jaren zomerkampen voor holebi- en transjongeren, maar nooit eerder stond er een kamp op het programma exclusief voor transjongeren. In navolging van de succesvolle activiteiten en weekends van T-jong, werd de vraag naar een eigen zomerkamp steeds groter.

  Het zomerkamp van T-jong vindt plaats van 8 tot 12 juli.  Het wordt een plaats van ontmoeting, vriendschap en vooral heel veel plezier maken. Naast de vele ontspannende activiteiten, zullen er ook enkele trans- en niet-trans specifieke vormingen en informatiemomenten plaatsvinden. 

   

  "Het zomerkamp is voor veel jongeren een moment om even op adem te komen, om te ervaren dat je even niet anders bent dan alle anderen. Het is ook een plek waar jongeren onbezorgd volledig zichzelf kunnen zijn. Die veilige plek creëren is een van de hoofddoelen die we met dit kamp willen bereiken." zegt Senne Misplon, woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero en één van de coördinators van het zomerkamp.

  De inschrijvingen, die openstonden voor transjongeren vanaf 18 jaar, liepen als een trein. Het leidingsteam staat te popelen om zestien leden voor vijf dagen mee te nemen in de wereld van Hollywood!

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste