Film, Dvd, Televisie

 • Divino Amor

  Brazilië, 2027.
  Een diep religieuze vrouw gebruikt haar job op de burgerlijke stand van de stad om koppels een echtscheiding uit het hoofd te praten. In afwachting van een teken van God, als beloning voor haar werk van naastenliefde, bevindt ze zich plots in een wel heel benarde situatie….die haar dan toch dichter bij God brengt. 

  “Brazilië was veranderd, het grootste evenement in het land was niet langer carnaval, maar het feest van de Allerhoogste Liefde, de verlossing van het lichaam, de zuiverste gevoelens, geloften van eeuwige liefde, in afwachting van de terugkeer van de Messias.”
  De derde speelfilm van Gabriel Mascaro (NEON BULL) is een controversiële, erotische, futuristische gospel en tevens een intelligente aanklacht tegen het groeiende conservatisme in Brazilië. De film werd vertoond op het Sundance Festival in de World Cinema Dramatic Competition en in de Panorama-sectie op de 69e Berlinale.

  Lees meer
 • In de herhaling: Pose seizoen 2

  Dankzij de corona-crisis hebben we een paar series van onze bingelijst kunnen schrappen. Ėėn daarvan was het tweede seizoen van de Amerikaanse reeks Pose over de New Yorkse homoscene en meer bepaald de wereld van danceballs. 

  We schrijven enige tijd na het einde van seizoen 1 van Pose. We zitten ondertussen in de jaren negentig en de New Yorkse homo-scene wordt zwaar getroffen door Aids. De als homo-kanker omschreven ziektericht een ware ravage aan met dagelijks verschillende begrafenissen van de bezweken patiënten. Blanca (MJ Rodriguez) en Pray Tell (Billy Porter) bezoeken en organiseren zoveel mogelijk begrafenissen maar beseffen in de loop van dit tweede seizoen dat ook hun dagen geteld zijn als blijkt dat ook zij de dodelijke ziekte hebben opgelopen. Dat weerhoudt Blanca echter niet om haar droom verder waar te maken na haar ontslag uit het schoonheidssalon waar ze werkte.

  Maar ook met Elektra Abundance (Dominique Jackson) gaat het niet meer voor de wind nadat ze haar titel van ‘Mother of the Year’ verloor aan Blanca. Zij droomt ervan om een geslachtsveranderende operatie te laten uitvoeren maar dat is wat haar sugardaddy, die haar financieel ondersteunt, net niet wil. Achter zijn rug gaat Elektra  aan de slag als dominatrix in de SM-scene. Een rol die haar zeer goed ligt maar  die al snel uit de hand loopt als ze één van haar klanten enkele uren lang in zijn penibele situatie laat zitten.

  Pray Tell is het ondertussen moe dat de overheid in alle talen zwijgt over hiv en aids en gaat samen met de verpleegster die zijn intussen overleden vriend verzorgde tot actie over. Zo voeren ze actie in ondermeer kerken en delen ze gratis condooms uit en proberen ze jongeren over te halen om zich regelmatig te laten testen. Maar de ziekte zorgt er ook voor dat het geweld toeneemt tegen de homo en transgemeenschap. 

  Maar het is niet allemaal kommer en kwel in de New Yorkse homoscene. Madonna zorgt  er met  haar monsterhit Vogue voor dat de extravagante dansstijl mainstream wordt. Iedereen wil kunnen dansen als de dansers uit de clip en dat is goed nieuws voor Damon (Ryan Jamaal Swain) en zijn vriend Ricky (Dyllon Burnside). Damon verdiend aardig de kost met het geven van Vogue-lessen, terwijl hij zijn opleiding als professionele danser verder zet aan de New Yorkse dansacademie, terwijl Ricky als professionele danser op toernee gaat.

   

  Maar ook Angel (Indya Moore) gaat het voor de wind. Ze is uit de prostitutie gestapt en scoort met haar androgyne look de ene na de andere modelopdracht. Lil Papi (Angel Bismark Curiel) ontpopt zich tot haar persoonlijke manager en vriend die alles voor haar over heeft.

  Na haar ontslag probeert Blanca haar eigen schoonheidssalon te beginnen maar daarin wordt ze tegengewerkt door haar nieuwe huisbazin. Dankzij Pray Tell en haar jongens neemt ze echter op een originele manier wraak. Een weekendje naar het strand zorgt ervoor dat Blanca ook een nieuwe liefde vindt

  Maar aan alle mooie liedjes komt een einde.  Nadat Madonna met Vogue uit de hitparade verdwijnt keert ook de rust terug in de New Yorkse nightscene. Maar de ravage is aangericht en de raad van ouderen moet zich beraden over de toekomst van de danceballs. 

  Door haar ziekte is Blanca en haar huis nog maar een schim van zichzelf maar gelukkig kan ze nog één keer rekenen op de steun van Damon, Ricky, Angel en Lil Papi om de felbegeerde titel van ‘moeder van het jaar’ binnen te halen maar daarna gaan alle leden hun eigen weg.

  Het tweede seizoen van Pose is donkerder dan het eerste en dat heeft natuurlijk te maken met de schaduw van Aids en het geweld dat meer dan in de eerste seizoen over dit seizoen hangt. Desondanks het zware thema blijft Billy Porter schitteren als de extravagante Pray Tell. Maar ook de andere acteurs groeien in hun rol. Sommige verhaallijnen worden op een drafje afgehandeld terwijl die toch ver strekkende  gevolgen hebben. Maar toch is dit tweede seizoen net als het eerste verplichte kost voor iedereen die geïnteresseerd is in de recente ‘donkere’ LGBT-geschiedenis.

  Goed nieuws voor de fans: ondertussen is er bevestigd dat er een derde seizoen van Pose op komst is.

   

   

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste