Weekend (2011)

Weekend, een delicaat en gedurfd drama van Andrew Haigh, volgt Russell (gespeeld door Tom Cullen) die op een vrijdagnacht kunstenaar Glen (Chris New) meeneemt bij een nachtclub. Ze brengen de volgende 48 uur met elkaar door in de slaapkamer en op café. Ze praten. Ze hebben sex. Hoe meer tijd ze met elkaar doorbrengen en stukjes van hun leven met elkaar delen, hoe meer dingen er naar boven komen. Ze trekken elkaar aan. Ze stoten elkaar af. Maar er ontstaat een ongewone verbondenheid.

 

De film, op 16 dagen gefilmd werd in Nottingham in Engeland, is een pakkende en naturalistische romance – een prachtige ontdekking van twee mensen die slechts kort samen zijn, maar elkaar toch op een diepgaande manier beïnvloeden. Critici zijn vol lof over Weekend omwille van het meeslepende verhaal en de voortreffelijke acteerprestaties. De New York Times noemt het ‘perfect weergegeven…een vernieuwende, moderne verkenning van seks, intimiteit en liefde.’ Deze film van 2011 won de Emerging Visions publieksprijs van het SXSW filmfestival en de Grand Jury Award van het Outfest filmfestival.In ons land won Weekend de  Explore Zone Award op het FilmFestival van Gent

 

Cullen’s vorige filmverdiensten zijn Daddy’s Girl en Panic Button. Hij verscheen ook op de Britse televisie in Twenty Questions (BBC) en Locked Up. New heeft een voortreffelijke reputatie opgebouwd voor z’n theaterwerk in Groot-Brittannië en Amerika. Hij was de tegenspeler van Alan Cumming in de wederopvoering van Martin Sherman’s iconische theaterstuk Bent, waarvoor hij genomineerd werd als uitstekende nieuwkomer voor de Evening Standard Award. Hij verscheen ook bij het National Theatre, The Young Vic en Sadler’s Wells. In 2009 keerde hij terug naar West End om de rol van Joe Orton op zich te nemen in de toneelbewerking van Prick Up Your Ears en in 2010 maakte hij in New York z’n debuut aan het hoofd van Lingua Franca, het gezelschap van Peter Nichol.

Andrew Haigh schreef, bewerkte en regisseerde Weekend. Gedurende vele jaren werkte hij in montage voor een verscheidenheid aan films gaande van Ridley Scott’s Gladiator tot Harmony Korine’s Mister Lonely. Hij maakte een aantal kortfilms die overal ter wereld gespeeld werden op festivals waaronder Berlinale, Edinburgh, Nashville en Atlanta. In 2010 werd Haigh’s eerste film, Greek Pete, uitgebracht. In 2008 werd hij genoemd als één van de ‘Stars of Tomorrow’ van Screen International.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste