Wordt cooperant bij LGBTQ-boekhandel Kartonnen Dozen

Boekhandel Kartonnen Dozen gaat niet alleen op zoek naar een nieuwe locatie en mede-zaakvoerder  maar wordt ook de komende maanden omgevormd tot een coöperatie. En daarvoor heeft het jouw hulp nodig.

 

Eerder dit jaar werd bekend dat de enige LGBTQ boekhandel van Vlaanderen moest verhuizen. Daarbovenop kreeg uitbaatster Johanna Pas ook nog op persoonlijk vlak af te rekenen met gezondheidsproblemen waardoor ze de boekhandel niet langer kan uitbaten. Gelukkig vond ze al een kandidaat-overnemer in Ulka Delbroek  die sinds  kort in de winkel aan de slag is. Nu Johanna op termijn uit de zaak zal verdwijnen ging ze begin deze maand op zoek naar een mede-zaakvoerder die met haar de oudste LGBTQ-boekhandel van de Benelux wil verder zetten.

Deze week maakte Kartonnen Dozen ook bekend dat de BV omgevormd gaat worden tot een coöperatie en werden klanten en sympathisanten uitgenodigd om aandelen te kopen voor de nieuwe coöperatie.  Eén aandeel heeft een uitgifteprijs van 50 euro. Zodra de coöperatie is opgericht, ontvang je een deelbewijs en wordt je aandeel ingeschreven in het aandeelhoudersregister. Als coöperant ontvang je een korting op jouw aankopen in de winkel (de korting is een vorm van dividend en is afhankelijk van de winst die werd gemaakt).

 

Wil je Kartonnen Dozen met een gift steunen, zonder aandelen te verwerven, dan kan  ook. Ook kun je natuurlijk helpen met de zoektocht naar een nieuwe locatie, bij de verhuis of de inrichting van de nieuwe zaak.

 

Als we onvoldoende middelen verzamelen of de doorstart van Kartonnen Dozen blijkt om welke reden dan ook niet haalbaar, worden de  giften overgemaakt aan een doel dat aansluit bij de missie en visie van Kartonnen Dozen. De eigenaars van een aandeel krijgen natuurlijk het betaalde bedrag terug. Meer informatie over hoe je een aandeel kan kopen of gift kan doen vind je op de website van Kartonnen Dozen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste