Vlaams Parlement keurt LGBTI-resolutie goed

Het Vlaamse parlement heeft vorige dinsdag een resolutie aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen om maatregelen te nemen om geweld en discriminatie tegen LGBTI+-personen tegen te gaan, meer in te zetten op sensibilisatie en de uitbouw van meldpunten en hulplijnen en om  de welzijnssector en het onderwijs inclusiever te maken. De resolutie die door Freya Perdaens (NV-A), Orry Van de Wauwer (CD&V), Stephanie D’Hose (Open VLD), An Moerenhout (GROEN)  en Maxim Veys (Vooruit) werd ingediend telt maar liefst 21 actiepunten.

Cavaria, de koepelorganisatie van LGBTQ-verenigingen noemt de resolutie op haar website “een mooie stap vooruit om ervoor te zorgen dat de LGBTI+-gemeenschap zich veiliger voelt in België.”  

“We hopen dat deze resolutie niet enkel symbolisch blijft maar dat er effectief stappen gezet worden in beleid en in de praktijk. Daarom vragen we ook om over een jaar terug samen te komen en de balans op te maken. Daarbij is Vlaanderen slechts een niveau. Alle niveaus moeten samenwerken zodat overal de nodige stappen gezet worden naar een veiligere, meer inclusieve maatschappij voor de LGBTI+-gemeenschap. We kijken daarvoor uit naar het interfederaal Actieplan rond SOGIESC van staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit, Sarah Schlitz. “or de werklvloer.  

In de resolutie leggen de beleidsmakers o.a. de focus op de verdere uitbouw en ondersteuning van hulplijnen zoals Lumi, de vroegere Holebifoon. Daarnaast vermelden ze ook actiepunten naar het onderwijs en de welzijnssector toe.

De volledige resolutie kun je hier nalezen.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste