Lifestyle

 • Campagne nuffniet! tegen seksdates tijdens coronacrisis

  Bij onze noorderburen is er een campagne gestart die homo-mannen ertoe moet aanzetten om tijdens de coronapandemie geen seksdates te hebben. Soa Aids Nederland draagt inhoudelijk en facilitair bij aan dit initiatief die ook de steun krijgt van het COC.

  Voor singles kunnen de coronamaatregelen extra zwaar zijn omdat ze nu al verschillende weken fysiek contact en affectie moeten missen. Velen doen dan ook beroep op dating-apps en spreken dan met anderen af om toch dat fysieke contact te kunnen hebben. Vaak denken ze, verkeerdelijk, dat ze hierbij geen risico lopen. Daarom is Ivo Mittelmeijer via verschillende social media-kanalen als FacebookTwitter en Instagram een campagne begonnen om de oproep te verspreiden. Daarnaast krijgen de gebruikers van verschillende gay dating apps de oproep ook te zien. In het programma 'Wat het daglicht niet verdragen kan' op de Nederlandse zender NPO1 gaf Mittelmeijer meer uitleg en liet sociaal wetenschapper Linda Duits zich positief uit over de campagne en wil ze ook dat ook hetero's de boodschap verspreiden dat seksdates nu even niet kunnen.

  "Ik krijg hier goede reacties op", zo zei Mittelmeijer in het programma. 

  "Het lijkt wel of die homo's zich niet kunnen beheersen. Maar ik vind dat die homo's wel het goede voorbeeld geven. Ook bij de hetero's zijn er die zich niet kunnen beheersen en voor hen is er zo geen campagne", aldus Duits die de campagne wil doortrekken.

  "Het is niet dat ze de regels willen breken maar ze zijn single, eenzaam en hebben zin in seks. En het is een verschrikkelijke gedachte dat er wekenlang hen niemand zal aanraken. Mensen gaan onderhandelen en daarom is die campagne zo goed om hen er aan te herinneren dat ze daarmee een groot risico nemen. Duits hoort ook van heteroseksuele vrienden die vaak via Tinder afspreken.

  "Maar daarbij breng je anderen en jezelf in gevaar."

  Dat het ook stiekem kan zonder dat je vrienden het hoeven weten zou een stimulans zijn. "Daarom is die campagne zo belangrijk omdat je het van je 'peers' hoort."

  "In de gaycommunity ligt er een netwerk voor zo een dingen omdat ze verantwoordelijk gehouden werden voor de aids-epidemie. Die verantwoordelijkheid is heel sterk en dat mis ik bij hetero's. Ook als het op testen aankomt. Maar ook hetero's kunnen gewoon een filmpje opnemen", aldus Duits.

  Lees ook: CORONAVIRUS: SENSOA: Anonieme seksdate's zijn geen goed idee

   

   

   

  Lees meer
 • CORONAVIRUS: SENSOA: Anonieme seksdate's zijn geen goed idee

  Sensoa waarschuwt via zijn Facebookpagina om anonieme sekscontacten te vermijden. "Mijd ook contacten in groep, met nieuwe (of anonieme) mensen. Een bezoekje aan (seks)sauna's, seksclubs of deelname aan seksfeestjes is dan ook af te raden omdat je niet weet of één van de aanwezigen besmet is met het Covid-19 virus", zo staat te lezen in het bericht. Omdat de incubatietijd van het Covid-19 virus redelijk lang is bestaat de kans dat je het kan doorgeven als je nog niet merkt dat je besmet bent. 

  We geven alvast het volledige Facebook-bericht van Sensoa mee.

  En natuurlijk is de hamvraag: mag je nog seks hebben?
  Het probleem is dat het Covid-19 virus een relatief lange incubatietijd heeft. 
  Dat wil zeggen dat je besmet bent met het virus, het zelf nog niet merkt en je dus het virus kan doorgeven. 
  Of je dus met je vriend of vriendin of je partner kan kussen, knuffelen, seksen enzovoort als geen van beiden zich niet ziek voelt, is moeilijk in te schatten. Want jij of de ander kan al besmet zijn zonder het te weten.

  Ben jezelf in isolatie geplaatst omdat je in contact kwam met iemand die besmet bleek, of is je partner in isolatie geplaatst, dan let je beter op. Het virus zit in het speeksel of in de kleine druppeltjes die de lucht in vliegen als een besmet persoon hoest of niest. Dus, niet knuffelen, niet kussen (zelfs op de wang) of tongkussen. 
  Er is geen bewijs dat je het coronavirus kunt krijgen of doorgeven via sperma, voorvocht uit je penis of vocht uit je vagina. Maar als je één van die vochten doorgeeft aan elkaar, ben je meestal heel dichtbij elkaar, dus de kans op besmetting is groot. 

  Heb jij of je partner, vriend of vriendin al echt symptomen, blijf dan zoveel mogelijk uit elkaars buurt (ook slapen doe je beter apart).

  Mijd ook contacten in groep, met nieuwe (of anonieme) mensen. Een bezoekje aan (seks)sauna's, seksclubs of deelname aan seksfeestjes is dan ook af te raden omdat je niet weet of één van de aanwezigen besmet is met het Covid-19 virus.

  Wat kan er dan wel?

  Alles wat op afstand gebeurt, bijvoorbeeld digitaal. Je kan elkaar sexy foto’s of berichtjes sturen of je zelf wagen aan camming (seksuele handelingen voor de webcam). Let wel een beetje op met de latere kans op verspeiding van die beelden.

  Tegenwoordig bestaan er ook seksspeeltjes die de ander vanop afstand kan bedienen. Het kan erg opwindend zijn om overgeleverd te zijn aan je vriend of vriendin die de touwtjes in handen heeft of om zelf de controle uit te oefenen.

  Maar ook in real life kan je elkaar opwinden door fantasieën aan elkaar te vertellen, samen naar een erotische film te kijken, erotische verhalen voor te lezen, een striptease te doen of te masturberen voor elkaar zolang je voldoende afstand houdt van elkaar.

   

  foto:Noah's Arc

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste