Lifestyle

 • Campagne nuffniet! tegen seksdates tijdens coronacrisis

  Bij onze noorderburen is er een campagne gestart die homo-mannen ertoe moet aanzetten om tijdens de coronapandemie geen seksdates te hebben. Soa Aids Nederland draagt inhoudelijk en facilitair bij aan dit initiatief die ook de steun krijgt van het COC.

  Voor singles kunnen de coronamaatregelen extra zwaar zijn omdat ze nu al verschillende weken fysiek contact en affectie moeten missen. Velen doen dan ook beroep op dating-apps en spreken dan met anderen af om toch dat fysieke contact te kunnen hebben. Vaak denken ze, verkeerdelijk, dat ze hierbij geen risico lopen. Daarom is Ivo Mittelmeijer via verschillende social media-kanalen als FacebookTwitter en Instagram een campagne begonnen om de oproep te verspreiden. Daarnaast krijgen de gebruikers van verschillende gay dating apps de oproep ook te zien. In het programma 'Wat het daglicht niet verdragen kan' op de Nederlandse zender NPO1 gaf Mittelmeijer meer uitleg en liet sociaal wetenschapper Linda Duits zich positief uit over de campagne en wil ze ook dat ook hetero's de boodschap verspreiden dat seksdates nu even niet kunnen.

  "Ik krijg hier goede reacties op", zo zei Mittelmeijer in het programma. 

  "Het lijkt wel of die homo's zich niet kunnen beheersen. Maar ik vind dat die homo's wel het goede voorbeeld geven. Ook bij de hetero's zijn er die zich niet kunnen beheersen en voor hen is er zo geen campagne", aldus Duits die de campagne wil doortrekken.

  "Het is niet dat ze de regels willen breken maar ze zijn single, eenzaam en hebben zin in seks. En het is een verschrikkelijke gedachte dat er wekenlang hen niemand zal aanraken. Mensen gaan onderhandelen en daarom is die campagne zo goed om hen er aan te herinneren dat ze daarmee een groot risico nemen. Duits hoort ook van heteroseksuele vrienden die vaak via Tinder afspreken.

  "Maar daarbij breng je anderen en jezelf in gevaar."

  Dat het ook stiekem kan zonder dat je vrienden het hoeven weten zou een stimulans zijn. "Daarom is die campagne zo belangrijk omdat je het van je 'peers' hoort."

  "In de gaycommunity ligt er een netwerk voor zo een dingen omdat ze verantwoordelijk gehouden werden voor de aids-epidemie. Die verantwoordelijkheid is heel sterk en dat mis ik bij hetero's. Ook als het op testen aankomt. Maar ook hetero's kunnen gewoon een filmpje opnemen", aldus Duits.

  Lees ook: CORONAVIRUS: SENSOA: Anonieme seksdate's zijn geen goed idee

   

   

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste