Buitenland

  • Politie van Amsterdam start onderzoek naar filmpje met geweld tegen homomannen

    De politie van Amsterdam is een onderzoek begonnen naar een filmpje dat op sociale media circuleert waarop te zien is dat twee hand-in-hand-lopende mannen belaagd worden door een andere man. Dat laat de politie van Amsterdam weten in een persbericht. In het filmpje is te zien hoe de man  klappen en schoppen uitdeelt en het koppel uitscheldt. De politie onderzoekt de video en houdt er rekening mee dat er sprake is van anti-homogeweld.

    De beelden lijken in de Kerkstraat, in het centrum van Amsterdam, te zijn opgenomen maar tot op heden heeft de politie nog geen aangifte of melding aan de video kunnen koppelen. Het is ook niet duidelijk wanneer de beelden gemaakt zijn. 

    De politie van Amsterdam lanceert daarom een oproep naar getuigen of dat het koppel in kwestie aangifte zou doen. Ook benadrukt de politie van Amsterdam dat je altijd bij hen terecht kunt als je slachtoffer wordt van homo-geweld en dat dit soort zaken heel serieus worden genomen.

    Lees meer
  • Priester die seksfeestje organiseerde riskeert acht jaar gevangenis

    Een priester die een homo-orgie organiseerde waarop drugs gebruikt werden en een man met  een overdosis naar het ziekenhuis moest, riskeert hiervoor een gevangenisstraf van acht jaar.

    De orgie vond plaats in de woning van priester Tomasz Zmarzły in Dąbrowa Górnicza. Daarbij was ook een sekswerker aanwezig. Een van de gasten van de priester verloor na een overdosis ook het bewustzijn door een overdosis erectiepillen. Toen de politie en de hulpdiensten ter plekke kwamen mochten ze de woning eerst niet binnen. Volgens de krant Fakt zou uit gelekte telefoongesprekken ook blijken dat de  bewusteloze man een dosis ghb gekregen heeft.

    Toen de politie toch het appartement van de priester binnen mocht lag het slachtoffer naakt en bewusteloos op de grond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij, nadat hij de eerste zorgen had gekregen, ook meteen vertrok. 

    De priester werd opgepakt en in beschuldiging gesteld. De procureur bevestigde dat de priester beschuldigd wordt met drie drugsgerelateerde aanklachten, waarvan het toedienen van drugs er een van is. Ook wordt hij beschuldigd van het schenden van de seksuele vrijheid van een persoon, het toebrengen van ernstige lichamelijke schade en het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood. Op de seksgerelateerde aanklachten staat een gevangenisstraf van acht jaar.

    Het nieuws van het seksfeestje van de priester viel bijzonder slecht in de stad. Zo probeerde een man de kerk in brand te steken en nam de bisschop van het bisom ontslag. Ook stopte het stadsbestuur van Dąbrowa Górnicza alle samenwerking met de kerkgemeenschap waar de priester aan het werk was.

    Foto: zaya odeesho //Unsplash

    Lees meer
  • Joe Biden op weg om recordaantal LGBTQ+ rechters te benoemen

    De Amerikaanse president Joe Biden heeft opnieuw twee LGBTQ+ rechters voorgedragen bij twee federale rechtbanken. Als de benoemingen bevestigd worden heeft de regering van Biden maar liefst elf LGBTQ+ rechters benoemd. Hij komt daarmee op gelijke hoogte met president Barack Obama.

    Afgelopen woensdag nomineerde Biden rechter Melissa Dubose om te zetelen in de districtsrechtbank van Rhode Island. Eerder nomineerde hij ook al Nicole Berner om te gaan zetelen in het Hof van Beroep van het Vierde Circuit. Als Berner en Dubose benoemd worden heeft Biden elf LGBTQ+ rechters benoemd. Volgens de Los Angeles Blade komt hij daarmee net als president Obama op elf benoemingen in zijn eerste presidentstermijn. Obama benoemde hetzelfde aantal LGBTQ+ rechters tijdens zijn twee ambtstermijnen.

    Lees meer
  • Schotland zet eerste stappen om conversietherapie te verbieden

    De Schotse overheid gaat conversietherapieeën die er op gericht zijn om de seksuele oriëntatie of genderidentiteit van mensen te veranderen of te onderdrukken verbieden. Dinsdag werd hiertoe een wetsvoorstel ingediend. 

    Medische behandelingen zoals gender-bevestigende hulp voor transgender personen worden in het wetsvoorstel niet beschouwd als een conversietherapie. Dat is wel het geval voor therapieën of begeleidingen die tot doel hebben om de aantrekkingskracht van patiënten  tot hetzelfde geslacht te veranderen of te onderdrukken en dit door herhaaldelijk of voortdurend de activiteiten en het uiterlijk van de patiënt  te controleren, iemand herhaaldelijk of voortdurend te bedreigen of te  vernederen, en  medicatie voorschrijven die  het seksueel verlangen van een persoon onderdrukt.

    Als gevolg van het voorgestelde verbod zouden nieuwe strafbare feiten geïntroduceerd worden die ertoe kunnen leiden dat daders worden aangeklaagd voor het deelnemen aan conversiepraktijken, het aanbieden van een conversiedienst, of het deelnemen aan een reeks dwingende gedragingen.

    Om een individu of een organisatie te vervolgen voor een van deze misdrijven, moet worden bewezen dat iemand die deelneemt aan een conversiepraktijk dit heeft gedaan met de intentie om de seksuele of genderidentiteit van een persoon te veranderen en dat dit "fysieke of psychologische schade" veroorzaakt.

    foto: Pavel Danilyuk

    Lees meer
  • Gabriel Attal benoemt tot eerste homoseksuele premier van Frankrijk

    Met de benoeming van de 34-jarige Gabriel Attal heeft Frankrijk zijn jongste en eerste openlijk homoseksuele premier te pakken. Attal is de opvolger van Elisabeth Borne die afgelopen maandag ontslag nam nadat haar regering veel kritiek kreeg op de nieuwe pensioenwetten en het immigratiebeleid. In de vorige regering was Attal minister van onderwijs. 

    Tijdens de coronapandemie trad hij ook op als de woordvoerder van de regering.Hij beloofde tijdens de officiële machtsoverdracht dat hij ook in zijn nieuwe functie aandacht blijft besteden aan onderwijs.

    Hij staat bekend als nauwe bondgenoot van Macron. Attal begon bij de Socialistische Partij voordat hij overstapte naar de partij van de huidige president.

    Foto; Europeese Unie

    Lees meer
  • Amerikaanse ambtenaar die huwelijksvergunning weigerde te geven aan homo-koppel moet schadevergoeding van 260.000 dollar betalen

    Kim Davis, de locale ambtenaar van Rowan County in Kentucky die in 2015 weigerde huwelijksvergunningen af te leveren aan homoseksuele koppels, moet een bijkomende schadevergoeding van bijna 240.000 euro (260.000 dollar) betalen aan een homo-koppel. Eerder werd ze reeds veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan het koppel.  De nieuwe schadevergoeding moet de proceskosten die het koppel maakte vergoeden. Die liepen zo hard op omdat Kim Davis maar tegen de uitspraken van de verschillende rechtbanken in beroep bleef gaan omdat volgens haar het homo-huwelijk tegen haar geloof in ging. Net zoals in de andere staten en steden moest ook de administratie van Kentucky na de openstelling van het homo-huwelijk door het hooggerechtshof koppels die wilden trouwen de nodige papieren verzorgen.

    Omdat Davis dat steevast bleef weigeren kwam ze in het oog van een internationale mediastorm terecht.

    Ook tegen deze uitspraak gaat de religieuze organisatie Liberty Counsel, die Kim Davis vertegenwoordigde, in beroep.

    foto:  Nick Karvounis // Unsplash

    Lees meer
  • Militant LGBTQ ougandais poignardé

    En Ouganda, le militant des droits LGBTQ Steven Kabuye a été poignardé mercredi. Selon son organisation "Coloured Voices Media Foundation-Truth to LGBTQ Uganda", l'activiste est en danger de mort. C'est ce que rapporte Reuters.

     

    Kabuye a été poignardé mercredi alors qu'il se rendait à son travail dans la capitale, Kampala. L'organisation LGBTQ a partagé une vidéo juste après l'agression montrant un Kabuye saignant abondamment.

    L'attaque survient après qu'une loi a été approuvée l'année dernière en Ouganda, selon laquelle certaines actions homosexuelles peuvent être punies de la peine de mort. Selon les activistes LGBTQ, depuis l'approbation de cette loi, le nombre d'actes de violence contre les homosexuels a augmenté. La loi a été contestée le mois dernier devant la Cour constitutionnelle. Aucune décision n'a encore été rendue.

    Photo:@SteveKabuye5 on X/Twitter

    Lees meer
  • Oegandese LGBTQ-activist neergestoken

    In Oeganda is de prominente LGBTQ-rechten activist Steven Kabuye woensdag neergestoken. Volgens zijn organisatie ‘Coloured Voices Media Foundation-Truth to LGBTQ Uganda’ verkeert de activist in levensgevaar. Dat meldt Reuters.

    Kabuye werd woensdag neergestoken toen hij op weg was naar zijn werk in de hoofdstad Kampala. De LGBTQ-organisatie deelde een video van net na de steekpartij waarop een hevig bloedende Kabuye te zien is.

    De steekpartij komt er nadat er vorig jaar in Oeganda een wet werd goedgekeurd waarbij  sommige homoseksuele handelingen bestraft kunnen worden met de doodstraf. Volgens LGBTQ-activisten is sinds de goedkeuring van die wet het aantal geweldsdaden tegen homoseksuelen toegenomen. De wet werd vorige maand aangevochten bij het Grondwettelijke Hof. Een uitspraak hierover is er nog niet.

    Foto:@SteveKabuye5 on X/Twitter

    Lees meer
  • Burundese president roept op tot steniging van homoseksuelen

    De Burundese president Evariste Ndayishimiye  heeft zijn burgers opgeroepen om homoseksuelen te stenigen. Dat meldt het persbureau Reuters. Daarmee gooit de president olie op het vuur en wordt er gevreesd dat de onderdrukking van seksuele minderheden in het Afrikaanse land zal toenemen.

    "Als je een vloek over het land wilt afroepen, accepteer dan homoseksualiteit," zei Ndayishimiye afgelopen vrijdag tijdens een vraag- en antwoordsessie met journalisten en  publiek in het oosten van Burundi op vrijdag. "Ik denk zelfs dat deze mensen, als we ze in Burundi vinden, het beter is om ze naar een stadion te leiden en te stenigen. En dat kan geen zonde zijn," zei hij. De president is ook van mening dat homoseksualiteit uit het Westen in zijn land werd geïmporteerd.

    In 2009 werden seksuele daden tussen personen van hetzelfde geslacht, ongeacht het geslacht, opnieuw gecriminaliseerd. Sindsdien kunnen hiervoor gevangenisstraffen  tot twee jaar opgelegd worden.

    Foto:Lukasz Kobus / European Commission

    Lees meer
  • Les couples homosexuels estoniens peuvent désormais se marier également.

    Aussi en Estonie, à partir de cette année, les personnes du même sexe peuvent se marier entre elles. Le parlement a voté en juin pour une modification de la loi qui ouvre également le mariage aux couples de même sexe. À partir du jour de l'an, les premières demandes peuvent se faire en ligne. Ainsi, l'Estonie devient le premier État balte et le vingtième pays en Europe où le mariage homosexuel est possible.

    Depuis le 1er janvier, les couples de même sexe peuvent demander un permis de mariage en ligne. À partir du 2 février, ces demandes seront traitées. Cela pourrait prendre entre un et six mois.

    Selon une enquête du Centre estonien des droits de l'homme de l'année dernière, 53 pour cent des résidents soutiennent le mariage pour les partenaires de même sexe. Il y a dix ans, ce chiffre était de 34 pour cent.

    Lees meer

Laatste nieuws

Populairste