New Music Saturday

 • #NewMusicSaturday: Nieuw werk van Sam Smith, Dua Lipa, Ryan Cassata, Mickey Taylor en Jessie Ware

  Regelmatig zetten we in deze rubriek op zaterdag nieuwe muziek in de kijker van LGBTQ-artiesten en artiesten die een grote aanhang hebben in onze gemeenschap.  In deze, vooral Britse aflevering, nieuw werk van onder meer Sam Smith, Ryan Cassata, Mickey Taylor, Dua Lipa en Jessie Ware. Zoals je weet kun je deze en alle vorige in deze rubriek besproken nummers (her)beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

  Sam Smith - Fix You

  Het gebeurt regelmatig dat artiesten plots scoren met een cover van een nummer dat ze in een radioprogramma voor het eerst zingen. Denk maar aan Triggerfinger die plots een enorme hit op hun handen hadden met “I Folllow Rivers” na hun doortocht bij Giel Beelen op 3FM. Nu is het de beurt aan Sam Smith, die enkele weken geleden voor IheartRadio een cover bracht van “Fix You” van Coldplay.

  De reacties van de luisteraars waren zo goed dat Sam Smith deze week besloot om het nummer op single uit te brengen.

  Ryan Cassata - Sober

  Enkele weken terug werden we tijdens Global Pride aangenaam verrast toen transman Ryan Cassata een akoestische versie bracht van zijn nummer ‘Daughter’ waarin hij het heeft over hoe hij tegen zijn vader zegt dat hij transgender is en van geslacht wil veranderen. Ryan heeft nu een nieuwe single uit en volgens ons is die even geslaagd.

  Mickey Taylor - Jokes

  In 2017 bracht de Britse pornoacteur en LGBTQ-activist Mickey Taylor zijn eerste album ‘Midnight Palace’ uit en nu is het dus tijd voor de opvolger daarvan. De zwaar getatoeëerde acteur dropte eind juni zijn nieuw album ‘Surrender’ waarvan deze Jokes de eerste single is.

  Dua Lipa - Hallucinate

  Dua Lipa brengt de laatste maanden meer singles uit dan dat we op de laatste maanden nog op de dansvloer hebben kunnen staan. Hallucinate is de nieuwste single in het rijtje dat de Britse zangeres dit jaar al uitbracht. Dit nummer schreef la Lipa speciaal om op de weides van grote festivals zoals Glastonbury op zijn kop te kunnen zetten. 

  Jessie Ware - Step into my life

  Sinds de 35-jarige Britse zangeres Jessie Ware het nummers ‘Taking in Water’ schreef over de coming-out van haar homoseksuele broer kan ze rekenen op een grote aanhang in de Britse LGBTQ-scene. Onder die vele fans zit ook Sam Smith en daarmee maken we de cirkel voor deze #NewMusicSaturday helemaal rond. 

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday:Global Pride editie met onder andere Adam Lambert, Courtney Act en Kesha

  Normaal gezien zetten we regelmatig op zaterdag  nieuwe nummers van LGBT-artiesten of artiesten met een grote aanhang in onze gemeenschap in de kijker, maar omwille van Global Pride doen we dit deze week voor een keer op zondag. Reden hiervoor is dat we enkele nummers en optredens van artiesten tijdens de live-stream ook in deze rubriek wilden opnemen.  De meeste nummers in deze rubriek kun je ook beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

   

  Voor diegene die het gemist heeft: Global Pride was de virtuele vervanger voor de meer dan 500 LGBTQ-prides die wereldwijd door COVID19 werden afgelast of uitgesteld. Op zaterdag 27 juni werd ondermeer op YouTube  een 24-uur durende uitzending in elkaar gebokst met muziek, steunbetuigenissen, kortfilms, dragperformances, activistische boodschappen en nog veel meer uitbreiden hele wereld. Één van de hoogtepunten was de main stage show, die enkele keren werd herhaald met onder meer optredens van Adam Lambert, de B52’s, Kristine W en Calum Scott en toespraken van verschillende politici en  wereldleiders. 

  Dit zijn de optredens waarvan we onder de indruk waren en die we je niet willen onthouden.

  Adam Lambert - Mad World

  Ryan Cassata -Daughter

  Keisha -Rainbow  Keiino - I wanna dance with Somebody

  Todrick Hall - Masks, Gloves, Soap, Scrubs

  Kinsey Sicks - Sound of Silence

  Courtney Act- One Tonight

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Ricky Martin,Farruko, Bronze Avery, Sandra Mermans en The Pet Shop Boys

  Na een heftige week is het de hoogste tijd om wat nieuwe muziek van LGBT+ artiesten op jullie los te laten in onze #NewMusicSaturday rubriek. Je kan alle nummers in deze rubriek ook beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

  Ricky Martin en Farruko -Triburones

  Vorige week bracht Ricky Martin zijn nieuwe EP Pausa uit met daarop zes nummers die ons doen verlangen naar parelwitte stranden. Voor de eerste single deed hij een beroep op de Porto-Ricaanse zanger/rapper Farruko. 

  Bronze Avery -Only You

  De coronaquarantaine en de protesten die de afgelopen weken over gans de Verenigde Staten uitbraken na de dood van George Floyd waren zeer moeilijk voor Bronze Avery. Dat laat de zanger weten via zijn Instagram-account.

  “Ik genees door muziek en ik ben dan ook blij om Only You met jullie te kunnen delen. Het is belangrijk voor mij als zwarte queerartiest om te blijven creëeren en de stemmen van mijn medestanders te versterken.” 

  Sandra Mermans - Hoe zou het zijn.

  Onder normale omstandigheden zou  de nieuwe singel van Sandra Mermans rond deze tijd al  een plaats in de Vlaamse hitparades veroverd moeten hebben maar daar besliste een virus anders over. “Hoe zou het zijn” zou normaal gezien in maart uitgebracht worden maar dat werd uitgesteld tot begin juni. 

  Pet Shop Boys - West end Girls (lockdown version)


  Wat doe je als je normaal met je nieuwe cd op tournee moest zijn maar dat nu niet kan? Dan neem je je klassiekers en grootste hits onder handen en maak je daarvan een nieuwe lockdownversie van. Dat is precies wat de Pet Shop Boys de afgelopen week deden. Niet echt nieuw werk dus maar toch willen we je deze nieuwe klassieker niet onthouden.

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Nieuw werk van Queen, Sia, Yungblud, Bright Light Bright Light en Alanis Morissette

  Het is weer #NewMusicSaturday en dan kijken we weer even wat queer artiesten en artiesten die een grote aanhang hebben bij onze community de afgelopen week op muzikaal vlak hebben uitgespookt. Zoals gewoonlijk kun je deze en de voorgaande songs uit deze rubriek opnieuw beluisteren in onze #NewmusicSaturday playlist op Spotify

  Queen & Adam Lambert - You are the champions

  Over Queen en Adam Lambert hadden we het vrijdag al. Niet echt nieuw werk want het is eigenlijk een opgefriste versie van hun klassieker ‘We are the champions’ waarmee geld wordt ingezameld voor een speciaal fonds van de W.H.O. dat zorg werkers in deze coronatijd bijstaat en hun de nodige materialen en opleidingen bezorgt.

  Sia - ‘Saved My Life’

  Niet enkel Queen en Adam Lambert hebben het hart op de goede plaats ook bij Sia is dat het geval want ze heeft het nummer “Saved My Life” dat ze samen schreef met Dua Lipa uitgebracht nadat ze het tijdens een COVID-benefietactie  voor het eerst naar op de wereld los liet. De opbrengst van die benefiet actie gaat naar de Amerikaanse verplegers die in de frontlijn staan in de verzorging van patiënten die besmet zijn met het COVID-19 virus.

  Bright Light Bright Light & Jake Schears-Sensation

  Enkele weken geleden hadden we het al over hoe Rod Thomas zich zorgen maakte over de ravage die het coronavirus aanricht bij (New Yorkse) LGBTQ’s en meer bepaald in de plaatsen die ze als hun veilige havens beschouwen. Daar kwam het nummer ‘This was my house’ uit voort. Het was meteen ook de eerste single die uitkwam van zijn nieuwe album Fun City, dat we in september mogen verwachten. Voor de tweede single uit dat album deed hij een beroep op Jake Shears van the Sissor Sisters. Op Fun City werkt Rod Thomas ook nog samen met Andy Bell van Erasure, Justin Vivian Bond en Mark Gatiss.

  Alanis Morissette - Diagnosis

  Ook Alanis Morissette is druk bezig met een nieuw album dat we in het najaar mogen verwachten. Ook zij bracht de afgelopen week na ‘Reasons why I drink’ met ‘Diagnosis’  een tweede nummer uit dat nieuwe album uit.

  Yungblud - Weird

  Yungblud timmert al enkele jaren aan de weg en doorbreekt daarbij alle gender stereotypes die je maar kunt bedenken. Zo treedt hij regelmatig op in een jurk, iets waar hij in Rusland doodsbedreigingen voor kreeg, verft hij zowel zijn haar als zijn nagels in alle kleuren van de regenboog en heeft hij in in het verleden al laten weten dat hij dat zijn ‘seksualiteit zeer vloeibaar’ is. Als het klikt met iemand, en dat kan een man, vrouw of een transgender zijn dan gebeurd het wel eens dat hij met die persoon tussen de lakens belandt.

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Nieuw werk van Billy Porter, Pet Shop Boys, Rufus Wainwright en Yuma X

  Het is weer zaterdag en dat betekend dat we weer het nieuwe werk van LGBT-artiesten extra in de kijker zetten. Zoals gewoonlijk kun je deze nummers samen met die van de vorige weken beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

  Billy Porter - For what it’s worth

  Billy Porter werd bij ons vooral bekend als de flamboyante Pray Tell in de serie Pose maar naast acteur is hij ook een musicalster die zijn popklassiekers kent. Dat bewijst hij met zijn versie van de hit van Buffalo Springfield uit 1966.

  Pet shop boys: I don’t wanna go out 

  Volgende maand zouden Neil Tannant en Chris Lowe naar Vorst afzakken voor hun Dreamworld tour. Naast hun greatest hits zouden de twee Pet Shop Boys ongetwijfeld hun nieuwe single “I don’t wanna” brengen uit hun nieuwste album Hotspot.  Hun nieuwste single gaat over een jongen die te verlegen is om uit te gaan. 

  Rufus Wainwright - Alone Time

  Net zoals wij moet Rufus Wainwright in zijn kot blijven. Die tijd gebruiktbhij om dagelijks via zijn Instagram-account nummers vanuit zijn slaapkamer de wereld in te sturen en daartussen zit soms ook nieuw werk zoals deze ‘Alone Time’.

  Yuma X - Secret Lover

   

   

  De Australische Indieband Yuma X deed voor hun nieuwe clip voor het nummer ‘Secret Lover’ beroep op Home and Away-acteur Lukas Radovich om een nog in de kast zittende jongeman te spelen die samen met zijn vriendin en een bevriend koppel een weekend gaan kamperen.Maar de twee jongens blijken meer oog te hebben voor elkaar dan voor hun vriendinnen.

  Radovich bedacht samen met zangeres Lucia Washington het scenario voor de clip van ‘Secret Lover’.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste