New Music Saturday

 • #NewMusicSaturday: Douchen met Tom, toveren met Kylie en de moed vinden met Sia

  Het is weer zaterdag en dat betekent dat het weer hoog tijd is om enkele nieuwe releases van LGBTQ+-artiesten en artiesten die een grote aanhang hebben binnen onze gemeenschap in de spotlight te zetten. Zoals je ongetwijfeld al weet kun je deze tracks en die van de vorige afleveringen van onze #NewMusicSaturday terug vinden op onze playlist op Spotify.

  Tom Goss - Amsterdam

  Tom Goss heeft zijn nieuwst single en video, geregisseerd door Michael Serrato uitgebracht. Voor de inspiratie en de nieuwe clip trok Tom Goss naar Amsterdam. Zijn inspiratie haalde hij uit een seksuele ontmoeting in een douchecel.”

  “Het begon in de douche. We waren aan het kussen en hielden elkaar stevig vast terwijl het water over ons heen stroomde. Ik had dit overweldigende gevoel van vrede en aanvaarding van wie ik ben. Het voelde alsof in op een heel nieuwe manier gedoopt werd. Nooit in mijn leven voelde een ogenblik zo spiritueel, puur en overweldigend goed.”

  Zijn co-star in de clip, George Epremian, vond Tom Goss via de hook-up app Growlr.

  “Growlr is een mooie manier geweest om te connecteren met de bear-community over de hele wereld. We kregen verschillende antwoorden op de oproep maar George en zijn look waren perfect voor de rol. Ook had hij acteerervaring zodat het voor ons heel comfortabel was om hem te casten nog voor we elkaar ontmoet hadden.

  Kylie Minogue - Magic

  Kylie Minogue is terug van weggeweest de afgelopen maanden heeft ze hard gewerkt aan haar nieuwe cd DISCO en heeft ze ook blijkbaar de tijd gevonden om Gandalf zijn mantel en toverstaf af te pakken want in haar nieuwste videoclip zet ze daarmee de dansvloer in vuur en vlam. Zet deze alvast op je aanvraaglijstje waarmee je je favoriete discjockey kan mee gaan lastig vallen eens ook wij terug een dansvloer op mogen (al hebben we het gevoel dat hij deze track zo ook wel zal draaien).

  SIA- Courage to Change

  Ook onze favoriete wandelende pruik is terug met een nieuwe single. "Courage to Change" is de eerste voorloper van de soundtrack van de film Music. Niet alleen zong Sia de soundtrack voor de film bij elkaar maar regisseerde ze het muzikale drama ook zelf. Samen met kinderboekenauteur Dallas Clayton schreef ze ook het verhaal. De film met Kate Hudson, Maddie Ziegler en Leslie Odom Jr. zou nog ergens dit jaar moeten uitkomen.

  Len Dreams - I Follow Rivers

  We sluiten deze aflevering van #NewMusicSaturday even nat af af als we hem begonnen. Singer/songwriter Len Dreams trekt in de bijhorende videoclip voor “I Follow Rivers” zijn beste jurk aan om ons meteen zijn debuutsingle voor te stellen. Daarvoor trok de Nederlander helemaal naar Portugal. Droom alvast weg met deze nieuwe artiest aan het regenboogfirmament.

   

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Positieve vibes van Ava Max, Kyle Motsinger, Bright light Bright Light, Man on Man en Katy Perry

  Het is weer zaterdag en de nood aan nieuwe muziek van queer artiesten of artiesten die een grote aanhang hebben in onze gemeenschap is bij het beging van het nieuwe schooljaar in coronatijden meer als gewild. Ook vandaag zetten we in deze rubriek weer enkele nieuwe nummers op een rijtje die je ook kan beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

  Ava Max - OMG What's Happening

  In het voorjaar scoorde Ava Max een bescheiden hit met 'Kings & Queens' dat ook veel gebruikt werd in Tiktok-video's. Na 'Kings & Queens' en 'Who's laughing now' is ze terug met een nieuwe  single uit haar album 'Heaven & Hell'. Voorlopig moeten we het doen met een lyric-video maar die willen we je niet onthouden.

   

  Kyle Mottsinger - No Shame

  De openlijk homoseksuele singer/songwriter  Kyle Motsinger uit New York bracht in 2017 zijn debuut album ‘Far Away’ uit en is sindsdien druk bezig geweest met de opvolger 'Any way I want it to' dat onlangs uitkwam. Begin maart verscheen hij opnieuw op onze radar met het vrolijke 'Whenever'. Nu pakt hij op zijn eigen manier het thema van bodyshaming aan en roept hij iedereen op om van zijn lichaam te houden. 

  Bright Light Bright Light & Caveboy - 'It's Alright, It's OK'

  Ongeveer dezelfde boodschap krijgen we van Bright Light Bright Light en Caveboy. Het is gewoon ok om jezelf te zijn en je leven te leven zonder toe te moeten geven aan de eisen van iedereen. 

   

  MAN ON MAN - Baby, You're My Everything

  We hebben het al verschillende keren gezegd. Deze coronapandemie zorgt ervoor dat artiesten zich opnieuw uitvinden. Dat doen ze op de manier waarop ze nieuwe nummers maken en met de vele virtuele samenwerkingen die ze aangaan. Er is niets virtueel aan de samenwerking van Faith No More’s Roddy Bottum en Joey Holma. Niet alleen zijn de twee mannen partners maar dankzij de coronacrisis, en de daarop volgende lockdown, zijn ze samen muziek beginnen te maken als het duo Man On Man. Na hun eerste single Daddy trekken ze nu naar buiten in de videoclip voor hun tweede nummer 'Baby you`re my everything' over liefde tussen twee mannen in quarantaine.

  Katy Perry -Champagne Problems

  We sluiten deze rubriek af door eens goed, net als Katy Perry, in de drank te vliegen. Na de vrolijke video-game clip die ze vorige maand uitbracht voor 'Smile' ziet ze nu dubbel in de clip voor haar nieuwste single.

   

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Partytrashers, MIley Cyrus, Yungblud en nog veel meer

  Regelmatig zetten we op zaterdag nieuwe muziek in de kijker van LGBT-artiesten en/of artiesten die een sterke aanhang hebben in onze gezellige LGBTQ+-gemeenschap. Het mag dan vandaag wel een feestdag zijn dat weerhoudt ons er niet van om een nieuwe lichting op je los te laten. Je vindt al deze hits en ook die van de vorige afleveringen van #NewMusicSaturday terug in onze playlist op Spotify.

  Partytrashers - Spacegirls

   

  We beginnen in eigen land met de psychedelische videoclip voor Spacegirls van het Antwerpse collectief Partytrashers.  “We can get you pleasure” zingt DiaMant, om je zo te verleiden om nog een tijdje met haar in wonderland te blijven. Maar het nummer gaat wat dieper en vraagt zich af of onze samenleving zich niet kan transformeren om meer op deze fantasiewereld te lijken. 

  Partytrashers zijn een collectief van artiesten die een unieke mix van pop, electro en eurotrash creëren. Ze laten met trots de verscheidenheid van hun creativiteit zien. Sommige leden focussen zich op het visuele aspect terwijl anderen zich focussen op songwriting en productie. Alles komt samen in het creëren van theatrale, uitbundige shows en videoclips. Naast liefde en vriendschap delen de leden van Partytrashers dezelfde idealen: Inclusiviteit en creativiteit. Ze willen dat hun unieke stem wordt gehoord om anderen te inspireren zichzelf te zijn. Partytrashers combineren hun activisme met plezier. Ze nodigen je uit om met hen te dansen en feesten terwijl ze je vertellen over de nood van de LGBTQIA+ rechten, en zelfs recyclage en duurzaam leven, als kritiek op de haatspraak van extreemrechtse politiekers.

  Spacegirls werd uitgebracht ter gelegenheid van de Antwerp Pride 2020 waar ze normaal gezien een vaste waarde zijn in de  parade. Die werd helaas dit jaar geannuleerd. Daarom hebben Partytrashers  een live stream event gedaan om hun nieuwe single voor te stellen en samen met hun fans de pride alsnog te vieren van thuis uit.

  Dua Lipa-Levitating

  Als er één artiest is die ons dit jaar door heel die corona-miserie heeft geholpen dan is het wel Dua Lipa. Bijna in iedere aflevering van deze rubriek duikt ze wel op met een nieuw nummer. Ze kan dus ook vandaag niet ontbreken met haar nieuwste hit Levitating. Daarin doet ze een beroep op niemand minder dan Madonna en Missy Elliot. Naar Madonna hoef je niet te zoeken in de videoclip maar dat maakt Missy Elliot ruimschoots goed.

  Miley Cyrus - Midnight Sky

  Ook Miley Cyrus is terug van even weggeweest. Deze week verscheen de titeltrack van haar nieuwe album Midnight Sky. In deze videoclip haalt de panseksuele artieste weer alles uit de kast. Zelf kwam ze enkele jaren als panseksueel uit de kast door te verklaren dat ze geen meisje of jongen wilde zijn. " Ik wilde eigenlijk niets zijn. Ik vind me niet in wat mensen als een meisje of jongen definieren en dat moest ik leren begrijpen. Een meisje zijn is niet iets wat ik haat maar het is het vakje waarin ik geplaatst wordt." Die uitspraak en het feit dat ze uit haar kerkgemeenschap stapte omdat ze zich niet kon vinden hoe die de LGBT-gemeenschap behandelde bezorgt haar een plaats in deze rubriek.

  Kylie Minogue - Say Something

  Bij het bekijken van de clip van Miley Cyrus moesten we spontaan terug denken aan de clip voor het nieuwste nummer van Kylie Minogue, Say Something, dat vorige week verscheen. Omdat we toen geen #NewMusicSaturday gedaan hebben zit het nummer van de Australische popprinses er deze week bij. Kun je de gelijkenissen met de clip van Miley Cyrus spotten?

  Yungblud-Lemonade

  We sluiten deze rubriek voorlopig af met onze favoriete genderbender. Na Weird heeft Yungblud met Lemonade ook een nieuwe singel uit. Het is nog even wachten op een clip maar je kan alvast met een limonade genieten van.... euh lemonade.

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Nieuw werk van Sam Smith, Dua Lipa, Ryan Cassata, Mickey Taylor en Jessie Ware

  Regelmatig zetten we in deze rubriek op zaterdag nieuwe muziek in de kijker van LGBTQ-artiesten en artiesten die een grote aanhang hebben in onze gemeenschap.  In deze, vooral Britse aflevering, nieuw werk van onder meer Sam Smith, Ryan Cassata, Mickey Taylor, Dua Lipa en Jessie Ware. Zoals je weet kun je deze en alle vorige in deze rubriek besproken nummers (her)beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

  Sam Smith - Fix You

  Het gebeurt regelmatig dat artiesten plots scoren met een cover van een nummer dat ze in een radioprogramma voor het eerst zingen. Denk maar aan Triggerfinger die plots een enorme hit op hun handen hadden met “I Folllow Rivers” na hun doortocht bij Giel Beelen op 3FM. Nu is het de beurt aan Sam Smith, die enkele weken geleden voor IheartRadio een cover bracht van “Fix You” van Coldplay.

  De reacties van de luisteraars waren zo goed dat Sam Smith deze week besloot om het nummer op single uit te brengen.

  Ryan Cassata - Sober

  Enkele weken terug werden we tijdens Global Pride aangenaam verrast toen transman Ryan Cassata een akoestische versie bracht van zijn nummer ‘Daughter’ waarin hij het heeft over hoe hij tegen zijn vader zegt dat hij transgender is en van geslacht wil veranderen. Ryan heeft nu een nieuwe single uit en volgens ons is die even geslaagd.

  Mickey Taylor - Jokes

  In 2017 bracht de Britse pornoacteur en LGBTQ-activist Mickey Taylor zijn eerste album ‘Midnight Palace’ uit en nu is het dus tijd voor de opvolger daarvan. De zwaar getatoeëerde acteur dropte eind juni zijn nieuw album ‘Surrender’ waarvan deze Jokes de eerste single is.

  Dua Lipa - Hallucinate

  Dua Lipa brengt de laatste maanden meer singles uit dan dat we op de laatste maanden nog op de dansvloer hebben kunnen staan. Hallucinate is de nieuwste single in het rijtje dat de Britse zangeres dit jaar al uitbracht. Dit nummer schreef la Lipa speciaal om op de weides van grote festivals zoals Glastonbury op zijn kop te kunnen zetten. 

  Jessie Ware - Step into my life

  Sinds de 35-jarige Britse zangeres Jessie Ware het nummers ‘Taking in Water’ schreef over de coming-out van haar homoseksuele broer kan ze rekenen op een grote aanhang in de Britse LGBTQ-scene. Onder die vele fans zit ook Sam Smith en daarmee maken we de cirkel voor deze #NewMusicSaturday helemaal rond. 

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday:Global Pride editie met onder andere Adam Lambert, Courtney Act en Kesha

  Normaal gezien zetten we regelmatig op zaterdag  nieuwe nummers van LGBT-artiesten of artiesten met een grote aanhang in onze gemeenschap in de kijker, maar omwille van Global Pride doen we dit deze week voor een keer op zondag. Reden hiervoor is dat we enkele nummers en optredens van artiesten tijdens de live-stream ook in deze rubriek wilden opnemen.  De meeste nummers in deze rubriek kun je ook beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

   

  Voor diegene die het gemist heeft: Global Pride was de virtuele vervanger voor de meer dan 500 LGBTQ-prides die wereldwijd door COVID19 werden afgelast of uitgesteld. Op zaterdag 27 juni werd ondermeer op YouTube  een 24-uur durende uitzending in elkaar gebokst met muziek, steunbetuigenissen, kortfilms, dragperformances, activistische boodschappen en nog veel meer uitbreiden hele wereld. Één van de hoogtepunten was de main stage show, die enkele keren werd herhaald met onder meer optredens van Adam Lambert, de B52’s, Kristine W en Calum Scott en toespraken van verschillende politici en  wereldleiders. 

  Dit zijn de optredens waarvan we onder de indruk waren en die we je niet willen onthouden.

  Adam Lambert - Mad World

  Ryan Cassata -Daughter

  Keisha -Rainbow  Keiino - I wanna dance with Somebody

  Todrick Hall - Masks, Gloves, Soap, Scrubs

  Kinsey Sicks - Sound of Silence

  Courtney Act- One Tonight

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste