New Music Saturday

 • #NewMusicSaturday op roadtrip met Miley Cyrus, Lil Nas X, Ava Max en Sia

  Het is weer eens tijd om de nieuwe hits van artiesten uit het LGBT-spectrum en zij die een grote aanhang hebben in onze gemeenschap op een rijtje te zetten. Dat doen we regelmatig op onze #NewMusicSaturday. Deze nummers en ook die van de vorige afleveringen vind je overigens mooi verzameld terug op onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify. Deze week gaan we op muzikale reis met Sia, Lil Nas X, Ava Max en het olijke duo Cyrus & Lipa

  Miley Cyrus & Dua Lipa - Prisoner

  Ok Dua Lipa heeft 2020 uitgespeeld. Niet alleen heeft ze een stortvloed van nieuwe singles uitgebracht maar heeft ze dit jaar ook enkele opmerkelijke samenwerkingen gerealiseerd. Zo mocht de uit Brussel afkomstige Angele vorige maand al op de koffie gaan om een videoclip op te nemen voor Fever. Nu maakt La Lipa zelf de oversteek naar de VS om met niemand minder dan Miley Cyrus een bustochtje te maken zoals enkel wilde en vrijgevochten meiden dat kunnen. Het nieuwe nummer staat op het nieuwe album ‘Plastic Hearts’ van Miley Cyrus dat op 27 november uitkomt.

  Ava Max - My Body & My Heart

  Ava Max scoorde eerder dit jaar wat ons betreft de award voor beste LGBT-anthem van dit jaar met haar ‘Kings and Queens’. Nu heeft ze de oude hit van ATC, All around The World, door de blender gehaald en daar ‘My head & My Heart’ van gemaakt.

  Lil Nas X - Holiday

  Wat als we dit jaar die ouwe gezellige dikke oude kerstman eens verwisselen voor een knappe jonge rapper met een grijze baard? Lil Nas X beleefde vorig jaar een mooi jaar toen hij wereldwijd scoorde met 'Old Town Road' waarin hij als 'roze' cowboy country mixde met zijn raps en ook nog eens uit de kast kwam. Deze 'Holiday', die eigenlijk vorige week al uitkwam, doet ons verlangen naar een kerstavond met deze versie van de kerstman als 'knuffelcontact'.

  SIA - Hey Boy

  Sia is het afgelopen jaar druk bezig geweest met het maken van een eigen film die begin volgend jaar zou moeten uitkomen. De film Music zit natuurlijk ook vol met nieuwe hits die onze favoriete wandelende pruik in de komende maanden zal uitbrengen. Na 'Courage to change' en 'Together' is deze 'Hey Boy' al het derde nummer dat Sia op enkele weken tijd uitbrengt.

   

   

   

   

   

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday gaat de lockdown in met Ariana Grande, Elton John, Dua Lipa & Angele, Mickey Taylor en meer

  Nu de tweede lockdown een feit is zetten we nog even wat nieuwe muziek op een rij van LGBT-artiesten en artiesten die een sterke aanhang hebben in onze gemeenschap. Zoals gewoonlijk vind je deze nieuwe nummers samen met de songs uit de vorige afleveringen van deze rubriek terug op onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

  Ariana Grande - 34+35

  Ariana Granda is al jaren een graag geziene gast in de LGBT-scéne. Niet alleen gaf ze een spetterend optreden op de afsluitende party van de New Yorkse Pride in 2017, ook verdedigd ze actief LGBT-fans die aangevallen worden tijdens haar concerten en op sociale media. Haar nieuwste single is '34+35' en ze zet meteen de rode draad in voor deze aflevering van #NewMusicSaturday. Net als bij de meeste nummers vandaag op de lijst moeten we het voorlopig toen met een lyricvideo.

  Dua Lipa & Angele -Fever 

  Onze rode draad gaat vrolijk verder met de nieuwste hit van Dua Lipa. Hiervoor deed ze een beroep op onze eigenste Brusselse zangeres Angele. Die was dan ook de afgelopen week in Londen waar ze samen de videoclip opnamen voor Fever. Het nummer staat op de Franse editie van het album 'Future Nostalgia' van Dua Lipa.

  Elton John -Come down in time (Jazz versie)

  Als je de duurtijd van alle artiesten die vandaag in deze rubriek voorbij komen bij elkaar optelt kom je nog niet aan de carriere van Elton John. Normaal ging hij dit jaar nog eens uitgebreid op tournee om zijn pensioen te vieren maar er kwam iets tussen. Om de pijn iet wat te verlichten brengt hij deze week een oud nummer in een nieuw kleedje uit. 'Come down in time' stond immers al eens op diens derde elpee 'Tumbleweed Connection' uit 1970. 

  Liefde voor Muziek voor Rode Neuzendag - Porselein

  De  artiesten die het afgelopen seizoen meededen aan het programma 'Liefde voor Muziek' hebben een unieke Liefde voor Muziek-aflevering  opgenomen voor Rode Neuzen Dag 2020. Als themalied kozen ze dit jaar voor het nummer Porselein van onze holebi-meter Yasmine. Een nummer dat de Liefde voor Muziek-band onder leiding van Jeroen Swinnen, samen met Regi in een nieuw jasje stak. “De tekst van Porselein beschrijft perfect waar Rode Neuzen Dag om draait”, verduidelijkt Jeroen, “ en dat vanaf de eerste zinnen al: In het diepste van mijn ziel, ben ik eenzaam en fragiel. Maar ik staar de wereld aan als een winnaar.”

  “Het is een nummer dat hoop geeft en verbinding ook. De laatste zin van het liedje is: wie is net als ik van porselein? Dat vat het goed samen. Je bent niet alleen”, vertelt Regi.

  Mickey Taylor & LostChilds - Jokes

  Mickey Taylor is een bekend gezicht in de Britse LGBT-scene. Naast adult performer in gayclubs en gayporno is de zwaar getatoeëerde acteur ook part-time zanger. Nu het clubgebeuren ook over het kanaal al een tijdje op zijn gat ligt heeft hij tijd gevonden om nieuwe muziek te maken. Die nieuwe nummers vind je terug op zijn derde album 'Surrender'. Jokes stond al enkele weken in onze Spotify playlist nadat hij op zijn sociale mediakanalen liet uitschijnen dat het zijn nieuwste single was. Het was tot deze week wachten op de videoclip.

  Sam Smith & Labyrinth - Love Goes

  Ook Sam Smith is terug met een nieuw nummer. Love Goes is meteen het titelnummer van zijn nieuwe cd die eerder dit jaar uitkwam.Ook op de nieuwe clip voor het nummer is het nog even wachten en  dus moeten we het voorlopig doen met de audio alleen.

   

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste