New Music Saturday

 • #NewMusicSaturday Pride-editie met Elton John, Years & Years, Joan Armatrading, Yves Segers en meer

  Regelmatig zetten we hier in deze rubriek de nieuwe hits van LGBTQ-artiesten klaar zodat jij deze kan ontdekken. Meimaand is traditioneel bij ons de Pride maand met uitstek en dus nog eens een goede reden om deze rubriek van stal te halen. 

  Elton John & Olly Alexander (Years & Years): It's a sin

  Elton John en Olly Alexander stalen tijdens de uitreiking van de Brit Awards eerder deze week de show met hun cover van 'It's a sin' van de Pet Shop Boys. De cover is niet zo maar lukraak gekozen want Olly Alexander speelde de hoofdrol in de Britse serie met dezelfde naam van die klassieke single van de Pet Shop Boys. Daarin speelde hij een tiener die tijdens de aidscrisis in de jaren 80 naar Londen trekt om het daar te maken als acteur. Maar daar aangekomen ziet hij één voor één zijn vrienden sterven aan aids. De opbrengst van de cover gaat overigens integraal naar de Elton John Aids Foundation.  

  Joan Armatrading - Already There

  We blijven nog even aan de andere kant van de Noordzee want vorige week dook ook Joan Armatrading plotseling op met een nieuwe singel. We moeten het voorlopig nog wel even stellen zonder clip voor 'Already There' maar we kunnen wel binnenkort genieten van haar prachtige stem op het gloednieuwe album 'Consequences'. Voor diegene die Joan Armatrading niet (meer) herinneren: In de jaren 80 scoorde ze enkele hits waarvan 'Drop the Pilot' ongetwijfeld haar bekendste hit was bij ons. Ze bleef muzikaal actief tot 2015 toen ze tijdelijk afscheid nam met een grootschalige wereldtournee. Over haar privéleven blijft het over het algemeen stil, en ondanks ze zichzelf nooit publiekelijk geout heeft trouwde ze in 2011 wel met haar partner Maggie Butler. En dat is reden genoeg om een plaatsje in onze rubriek te veroveren.

  Yves Segers -Zweven tussen sterren

  Met de nieuwe singel van Yves Segers zijn we terug in ons land aanbeland. Enkele jaren geleden kwam Yves Segers muzikaal uit de kast met 'een beetje gay is okay' en het lijkt erop dat hij van de corona-rustperiode een nieuwe weg is ingeslagen die ons doet denken aan zijn periode met Toast. (Ja we kennen onze klassiekers). Geen hit om het van de daken te schreeuwen maar wel om mee weg te zweven naar een terrasje.

  Il Divo & Marvin Gaye - Ain't no mountain high enough

  Marvin Gaye mag dan al wel in 1984 tragisch om het leven gebracht zijn toch klinkt zijn muziek nog dagelijks door de luidsprekers. Hij is niet voor niets één van de invloedrijkster soulzangers van het legendarische Motown label. De hits die op dat label verschenen zijn inspireerden de heren van Il Divo om een hele tribute-cd op te nemen waar in ze een eigen interpretatie brengen van die klassiekers. Ook de hit 'Ain't no mountain high enough' mag niet ontbreken op hun nieuwe cd  'For Once in my life:A celebration of Motown' die in juli uitkomt.

  Alanis Morisette - I miss the band

  Er was eens een tijd dat er in zalen en op weides live muziek werd gespeeld. Het is al een hele tijd geleden dat we nog een concert of festival hebben kunnen bijwonen en we moeten het toegeven: we missen het met ons allen. Ook artiesten hebben het moeilijk om stil te zitten en om niet te kunnen optreden. Alanis Morisette kroop achter de piano om een ode te brengen aan haar band waarmee ze vele jaren lang de podia wereldwijd onveilig maakte. 

   

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste