New Music Saturday

 • #NewMusicSaturday: Nieuw werk van Queen, Sia, Yungblud, Bright Light Bright Light en Alanis Morissette

  Het is weer #NewMusicSaturday en dan kijken we weer even wat queer artiesten en artiesten die een grote aanhang hebben bij onze community de afgelopen week op muzikaal vlak hebben uitgespookt. Zoals gewoonlijk kun je deze en de voorgaande songs uit deze rubriek opnieuw beluisteren in onze #NewmusicSaturday playlist op Spotify

  Queen & Adam Lambert - You are the champions

  Over Queen en Adam Lambert hadden we het vrijdag al. Niet echt nieuw werk want het is eigenlijk een opgefriste versie van hun klassieker ‘We are the champions’ waarmee geld wordt ingezameld voor een speciaal fonds van de W.H.O. dat zorg werkers in deze coronatijd bijstaat en hun de nodige materialen en opleidingen bezorgt.

  Sia - ‘Saved My Life’

  Niet enkel Queen en Adam Lambert hebben het hart op de goede plaats ook bij Sia is dat het geval want ze heeft het nummer “Saved My Life” dat ze samen schreef met Dua Lipa uitgebracht nadat ze het tijdens een COVID-benefietactie  voor het eerst naar op de wereld los liet. De opbrengst van die benefiet actie gaat naar de Amerikaanse verplegers die in de frontlijn staan in de verzorging van patiënten die besmet zijn met het COVID-19 virus.

  Bright Light Bright Light & Jake Schears-Sensation

  Enkele weken geleden hadden we het al over hoe Rod Thomas zich zorgen maakte over de ravage die het coronavirus aanricht bij (New Yorkse) LGBTQ’s en meer bepaald in de plaatsen die ze als hun veilige havens beschouwen. Daar kwam het nummer ‘This was my house’ uit voort. Het was meteen ook de eerste single die uitkwam van zijn nieuwe album Fun City, dat we in september mogen verwachten. Voor de tweede single uit dat album deed hij een beroep op Jake Shears van the Sissor Sisters. Op Fun City werkt Rod Thomas ook nog samen met Andy Bell van Erasure, Justin Vivian Bond en Mark Gatiss.

  Alanis Morissette - Diagnosis

  Ook Alanis Morissette is druk bezig met een nieuw album dat we in het najaar mogen verwachten. Ook zij bracht de afgelopen week na ‘Reasons why I drink’ met ‘Diagnosis’  een tweede nummer uit dat nieuwe album uit.

  Yungblud - Weird

  Yungblud timmert al enkele jaren aan de weg en doorbreekt daarbij alle gender stereotypes die je maar kunt bedenken. Zo treedt hij regelmatig op in een jurk, iets waar hij in Rusland doodsbedreigingen voor kreeg, verft hij zowel zijn haar als zijn nagels in alle kleuren van de regenboog en heeft hij in in het verleden al laten weten dat hij dat zijn ‘seksualiteit zeer vloeibaar’ is. Als het klikt met iemand, en dat kan een man, vrouw of een transgender zijn dan gebeurd het wel eens dat hij met die persoon tussen de lakens belandt.

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Nieuw werk van Billy Porter, Pet Shop Boys, Rufus Wainwright en Yuma X

  Het is weer zaterdag en dat betekend dat we weer het nieuwe werk van LGBT-artiesten extra in de kijker zetten. Zoals gewoonlijk kun je deze nummers samen met die van de vorige weken beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

  Billy Porter - For what it’s worth

  Billy Porter werd bij ons vooral bekend als de flamboyante Pray Tell in de serie Pose maar naast acteur is hij ook een musicalster die zijn popklassiekers kent. Dat bewijst hij met zijn versie van de hit van Buffalo Springfield uit 1966.

  Pet shop boys: I don’t wanna go out 

  Volgende maand zouden Neil Tannant en Chris Lowe naar Vorst afzakken voor hun Dreamworld tour. Naast hun greatest hits zouden de twee Pet Shop Boys ongetwijfeld hun nieuwe single “I don’t wanna” brengen uit hun nieuwste album Hotspot.  Hun nieuwste single gaat over een jongen die te verlegen is om uit te gaan. 

  Rufus Wainwright - Alone Time

  Net zoals wij moet Rufus Wainwright in zijn kot blijven. Die tijd gebruiktbhij om dagelijks via zijn Instagram-account nummers vanuit zijn slaapkamer de wereld in te sturen en daartussen zit soms ook nieuw werk zoals deze ‘Alone Time’.

  Yuma X - Secret Lover

   

   

  De Australische Indieband Yuma X deed voor hun nieuwe clip voor het nummer ‘Secret Lover’ beroep op Home and Away-acteur Lukas Radovich om een nog in de kast zittende jongeman te spelen die samen met zijn vriendin en een bevriend koppel een weekend gaan kamperen.Maar de twee jongens blijken meer oog te hebben voor elkaar dan voor hun vriendinnen.

  Radovich bedacht samen met zangeres Lucia Washington het scenario voor de clip van ‘Secret Lover’.

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Loïc Nottet, Kelly Clarkson, Sam Smith & Demi Lovato, Lauren Jauregui en Jay MaQ

  Het is weer #NewMusicSaturday en dan hebben we een nieuwe lading muziek klaar staan van LGBTQ-artiesten en artiesten die een grote aanhang hebben bij onze community. Zoals gewoonlijk kun je deze en de voorgaande songs uit deze rubriek opnieuw beluisteren in onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify

  Loïc Nottet - Mr/Mme

   

  We beginnen in eigen land met de nieuwe single van Loïc Nottet. Enkele maanden geleden moest hij na een ongeval vervroegd terugkeren van zijn skireis. Maar na enkele weken rust en revalidatie is hij weer fit bevonden om voor zijn nieuwe clip door de verlaten straten van Brussel te dwalen. 

  Sam Smith & Demi Lovato - I'm Ready

  Sam Smith en Demi Loato zijn helemaal klaar voor de Queer Olympics. Althans dat moet blijken uit de nieuwe clip voor ‘I’m Ready’. Daarin zijn ze  in verschillende Olympische disciplines te zien samen met LGBTQ performers en drag queens.

   

  De song gaat over het feit dat zowel Sam Smith als Demi Lovato er eindelijk klaar voor zijn om een nieuwe liefde te vinden.

  Kelly Clarkson - I Dare You

  Kelly Clarkson brengt niet één maar maar liefst zes versies uit van haar nieuwe single ‘I Dare You’. De zangeres nam verschillende versies op in verschillende talen en ging daarvoor de samenwerking aan met gerenommeerde artiesten zoals  Zaz (Appelle Ton Amour), Faouzia (كنتحداك), Blas Cantó (Te Reto A Amar) Glasperlenspiel (Trau Dich) and Maya Buskila (בוא נראה), die het nummer in hun eigen taal zingen.

  In een interview zei Clarkson dat ‘I Dare You’ het moeilijkste project was waar ze ooit aan gewerkt heeft.

  ”Het is altijd een droom van mij geweest, toen  ik al zingend in meerdere talen opgroeide, om die perfecte song met die perfecte boodschap te vinden die ons wereldwijd verbindt en dan dat lied met verschillende artiesten op te nemen.”

  Hierboven vind je alvast de Engelse versie. De andere vind je ondermeer terug op de nieuwe EP die te beluisteren is via Spotify.

  Lauren Jauregui - 50ft

  Michelle Jauregui Morgado is een Amerikaanse singer-songwriter die deel uitmaakte van de meidengroep Fifth Harmony. Na de split begon ze te experimenteren met verschillende muzikale stijlen en werkte ze onder meer samen met Marian Hill, Steve Aoki en Halsey.  Lauren kwam in  2006 in een open brief aan de aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump als biseksuele  vrouw uit de kast : ‘Ik ben een biseksuele Cubaans-Amerikaanse vrouw en daar ben ik trots op”, zo schreef ze toen. “ Ik ben trots om deel uit te maken van een gemeenschap die enkel liefde en onderwijs projecteert en waarin iedereen elkaar ondersteunt.” In 2020 komt haar debuut-cd uit.

  Jay MaQ featuring Macchiato -No Love

  Jay MaQ groeide op als de zoon van een predikant In North-Carolina. Zijn leven bestond toen uit naar de kerk gaan, naar de school gaan en terug naar de kerk. Hij kwam maar liefst twee keer tegenover zijn ouders uit de kast. De eerste keer deed hij dat op dertien jarige leeftijd maar toen reageerde daar niemand op. Hij probeerde het een jaar later opnieuw en kreeg toen een slag van zijn moeder op zijn borstkast. De dag erna huilde hij aan het altaar van de kerk waar zijn vader predikte. Hij vreesde dat zijn moeder zou stoppen met hem lief te hebben en hem zelfs het huis zou uit schoppen. Gelukkig gebeurde dat en werd zijn moeder één van zijn grootste fans op deze aardbol.

  No Love is zijn debuutsingle. 

   

   

   

   

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: SFGMC, Frank Ocean, Charli XCX en Troye Sivan

  Vorige week heb je deze rubriek moeten missen maar dat maken we deze week meer dan goed met een nieuwe lading van nieuwe muziek van lgbtq-artiesten en artiesten die een grote fanbase hebben in onze community. Je kan de meeste nummers van deze #NewMusicSaturday en de vorige ook beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

  Frank Ocean- Dear April & Cayendo

  Vorige week dropte Frank Ocean maar liefst twee songs op de verschillende streamingdienstcn. 'Cayendo' en 'Dear April' zijn geen nieuwe songs, hij speelde ze voor het eerst vorig jaar tijdens een fundraiser voor PrEP in een New Yorkse club, maar het is voor het eerst dat ze online te beluisteren zijn.

  Charli XCX- Forever

  De 27-jarige singer-songwriter zit net als wij in quarantaine en gebruikt die tijd nuttig om een heel nieuw album op te nemen. Deze week geleasde ze de eerste track die uit die sessies tevoorschijn kwam. 'Forever' werd de afgelopen week geschreven door Charli en het nummer werd geproduceerd door A.G. Cook en BJ Burton.

  Troye Sivan - Take Yourself Home

  Ook Troye Sivan is terug van weggeweest met een nieuwe single. Voorlopig moeten we het stellen met een 'lyric video' maar het is wel meteen de muzikale thuiskomst van de YouTube-ster die al enkele jaren op muzikaal gebied niet veel meer presteerde. Na zijn Golden Globe nominatie in 2018 voor 'Revelation' uit de film Boy Erased was het immers redelijk stil geworden rond de in Zuid-Afrika geboren Australiër.

  San Francisco Gay Men Choir - Truly Brave

  De 150 leden van het gay mannenkoor uit  San Francisco dragen hun eerste virtuele optreden op aan de verplegers die de eerste verdedigingslinie vormen tegen het coronavirus. Voor het eerst in hun 42-jarige bestaan namen de verschillende leden thuis hun mash-up versie op van 'True Colors' van Cyndi Lauper en  'Brave' van Sara Bareilles. Die mash-up bracht het koor voor het eerst in 2014 om geld op te halen voor het onderzoek naar kinderkanker.

   

   

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Dua Lipa, Sandra Mermans, Niall Horan & Bright Light Bright Light

  Niets verzacht de zeden van 'in uw eigen kot' opgesloten te zitten als muziek en dus zetten we ook deze week weer even enkele nieuwe songs op een rijtje van LGBTQ+artiesten  en/of artiesten die een grote aanhang hebben in de LGBTQ-gemeenschap, de zo geheten allies.

  Sandra Mermans - Geef me je angst

  We beginnen deze week met een artieste van eigen bodem die tijdens deze coronacrisis niet bij de pakken blijft neerzitten en het nummer Leef van Andre Hazes jr. om timmerde tot 'Geef, mij je angst'. "Geef, geef mij je angst, want angst tast alleen maar je immuunsysteem aan! Liefde versterkt het immuunsysteem ❤️ Dus lieve mensen laat jullie angst los en blijf in liefde. LIEFDE OVERWINT ALLES!!! ❤️❤️❤️ " , zo schreef Mermans begin deze week.

  Dua Lipa - Break My Heart

  Ook iemand die niet bij de pakken blijft zitten is Dua Lipa. Nadat ze noodgedwongen haar tournee moest uitstellen vervroegde ze deze week de release van haar nieuwe album 'Future Nostalgia' en gooide ze meteen ook een nieuwe single op het internet. Slecht nieuws dus voor de fans die Dua Lipa op 2 mei in het Sportpaleis wilde gaan bezoeken zij moeten nu bijna een jaar langer wachten want La Lipa verplaatste haar Belgische concert naar 4 februari 2021. Tegen dan kennen we natuurlijk wel alle teksten van 'Future Nostalgia'.

  Niall Horan -No Judgement

  De Ier Niall Horan maakte deel uit van de meest succesvolle boyband of all time: One Direction. Toen de band in 2016 een pauze inlaste, ging Niall net als de andere jongens zijn eigen muzikale weg op. Een jaar later was zijn eerste soloplaat ‘Flicker’ een feit en trok hij de wereld rond met hitsingles "Slow Hands", "Too Much to Ask" en "This Town”. Voor zover het nog moest won hij de harten van heel wat LGBT's toen hij in 2018 een tweet de wereld de wereld instuurde van een kaartje dat in de goodiebags zat die twee homoseksuele vaders aan de passagiers van hun vlucht uitdeelden.


  Niall Horan heeft ondertussen  een nieuw album klaar ‘Heartbreak Weather’ en 'No Judgement' is de nieuwste single van de Ier die op 5 november in de Lotto Arena in Antwerpen te zien is.

  Bright Light Bright Light - This Was My House 

  Welke ravage de coronacrisis zal achterlaten in de horeca is nog niet duidelijk maar veilige havens voor LGBT's die al met moeite het hoofd boven water konden houden voor de crisis zullen waarschijnlijk door de verplichte sluiting de doodsteek krijgen. Dat vreest ook Brighter Light Brighter Light. Hun nieuwe single is een liefdesbrief aan de LGBTQ+ gemeenschap. "Een dikke dank u voor al de inspirerende mensen in de LGBTQ wereld wiens veilige havens de laatste paar jaar het hard te verduren kregen, en zeker nu dat ook de openbare plekken gesloten zijn. Een bedankje  voor all the inspirerende LGBTQ mensen die zo hard werken voor onze rechten, vrijheid en ons plezier."

  Alle muziek van deze #NewMusicSaturday kun je samen met de liedjes van de vorige weken terug horen op onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste