New Music Saturday

 • #NewMusicSaturday op roadtrip met Miley Cyrus, Lil Nas X, Ava Max en Sia

  Het is weer eens tijd om de nieuwe hits van artiesten uit het LGBT-spectrum en zij die een grote aanhang hebben in onze gemeenschap op een rijtje te zetten. Dat doen we regelmatig op onze #NewMusicSaturday. Deze nummers en ook die van de vorige afleveringen vind je overigens mooi verzameld terug op onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify. Deze week gaan we op muzikale reis met Sia, Lil Nas X, Ava Max en het olijke duo Cyrus & Lipa

  Miley Cyrus & Dua Lipa - Prisoner

  Ok Dua Lipa heeft 2020 uitgespeeld. Niet alleen heeft ze een stortvloed van nieuwe singles uitgebracht maar heeft ze dit jaar ook enkele opmerkelijke samenwerkingen gerealiseerd. Zo mocht de uit Brussel afkomstige Angele vorige maand al op de koffie gaan om een videoclip op te nemen voor Fever. Nu maakt La Lipa zelf de oversteek naar de VS om met niemand minder dan Miley Cyrus een bustochtje te maken zoals enkel wilde en vrijgevochten meiden dat kunnen. Het nieuwe nummer staat op het nieuwe album ‘Plastic Hearts’ van Miley Cyrus dat op 27 november uitkomt.

  Ava Max - My Body & My Heart

  Ava Max scoorde eerder dit jaar wat ons betreft de award voor beste LGBT-anthem van dit jaar met haar ‘Kings and Queens’. Nu heeft ze de oude hit van ATC, All around The World, door de blender gehaald en daar ‘My head & My Heart’ van gemaakt.

  Lil Nas X - Holiday

  Wat als we dit jaar die ouwe gezellige dikke oude kerstman eens verwisselen voor een knappe jonge rapper met een grijze baard? Lil Nas X beleefde vorig jaar een mooi jaar toen hij wereldwijd scoorde met 'Old Town Road' waarin hij als 'roze' cowboy country mixde met zijn raps en ook nog eens uit de kast kwam. Deze 'Holiday', die eigenlijk vorige week al uitkwam, doet ons verlangen naar een kerstavond met deze versie van de kerstman als 'knuffelcontact'.

  SIA - Hey Boy

  Sia is het afgelopen jaar druk bezig geweest met het maken van een eigen film die begin volgend jaar zou moeten uitkomen. De film Music zit natuurlijk ook vol met nieuwe hits die onze favoriete wandelende pruik in de komende maanden zal uitbrengen. Na 'Courage to change' en 'Together' is deze 'Hey Boy' al het derde nummer dat Sia op enkele weken tijd uitbrengt.

   

   

   

   

   

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday gaat de lockdown in met Ariana Grande, Elton John, Dua Lipa & Angele, Mickey Taylor en meer

  Nu de tweede lockdown een feit is zetten we nog even wat nieuwe muziek op een rij van LGBT-artiesten en artiesten die een sterke aanhang hebben in onze gemeenschap. Zoals gewoonlijk vind je deze nieuwe nummers samen met de songs uit de vorige afleveringen van deze rubriek terug op onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

  Ariana Grande - 34+35

  Ariana Granda is al jaren een graag geziene gast in de LGBT-scéne. Niet alleen gaf ze een spetterend optreden op de afsluitende party van de New Yorkse Pride in 2017, ook verdedigd ze actief LGBT-fans die aangevallen worden tijdens haar concerten en op sociale media. Haar nieuwste single is '34+35' en ze zet meteen de rode draad in voor deze aflevering van #NewMusicSaturday. Net als bij de meeste nummers vandaag op de lijst moeten we het voorlopig toen met een lyricvideo.

  Dua Lipa & Angele -Fever 

  Onze rode draad gaat vrolijk verder met de nieuwste hit van Dua Lipa. Hiervoor deed ze een beroep op onze eigenste Brusselse zangeres Angele. Die was dan ook de afgelopen week in Londen waar ze samen de videoclip opnamen voor Fever. Het nummer staat op de Franse editie van het album 'Future Nostalgia' van Dua Lipa.

  Elton John -Come down in time (Jazz versie)

  Als je de duurtijd van alle artiesten die vandaag in deze rubriek voorbij komen bij elkaar optelt kom je nog niet aan de carriere van Elton John. Normaal ging hij dit jaar nog eens uitgebreid op tournee om zijn pensioen te vieren maar er kwam iets tussen. Om de pijn iet wat te verlichten brengt hij deze week een oud nummer in een nieuw kleedje uit. 'Come down in time' stond immers al eens op diens derde elpee 'Tumbleweed Connection' uit 1970. 

  Liefde voor Muziek voor Rode Neuzendag - Porselein

  De  artiesten die het afgelopen seizoen meededen aan het programma 'Liefde voor Muziek' hebben een unieke Liefde voor Muziek-aflevering  opgenomen voor Rode Neuzen Dag 2020. Als themalied kozen ze dit jaar voor het nummer Porselein van onze holebi-meter Yasmine. Een nummer dat de Liefde voor Muziek-band onder leiding van Jeroen Swinnen, samen met Regi in een nieuw jasje stak. “De tekst van Porselein beschrijft perfect waar Rode Neuzen Dag om draait”, verduidelijkt Jeroen, “ en dat vanaf de eerste zinnen al: In het diepste van mijn ziel, ben ik eenzaam en fragiel. Maar ik staar de wereld aan als een winnaar.”

  “Het is een nummer dat hoop geeft en verbinding ook. De laatste zin van het liedje is: wie is net als ik van porselein? Dat vat het goed samen. Je bent niet alleen”, vertelt Regi.

  Mickey Taylor & LostChilds - Jokes

  Mickey Taylor is een bekend gezicht in de Britse LGBT-scene. Naast adult performer in gayclubs en gayporno is de zwaar getatoeëerde acteur ook part-time zanger. Nu het clubgebeuren ook over het kanaal al een tijdje op zijn gat ligt heeft hij tijd gevonden om nieuwe muziek te maken. Die nieuwe nummers vind je terug op zijn derde album 'Surrender'. Jokes stond al enkele weken in onze Spotify playlist nadat hij op zijn sociale mediakanalen liet uitschijnen dat het zijn nieuwste single was. Het was tot deze week wachten op de videoclip.

  Sam Smith & Labyrinth - Love Goes

  Ook Sam Smith is terug met een nieuw nummer. Love Goes is meteen het titelnummer van zijn nieuwe cd die eerder dit jaar uitkwam.Ook op de nieuwe clip voor het nummer is het nog even wachten en  dus moeten we het voorlopig doen met de audio alleen.

   

   

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Douchen met Tom, toveren met Kylie en de moed vinden met Sia

  Het is weer zaterdag en dat betekent dat het weer hoog tijd is om enkele nieuwe releases van LGBTQ+-artiesten en artiesten die een grote aanhang hebben binnen onze gemeenschap in de spotlight te zetten. Zoals je ongetwijfeld al weet kun je deze tracks en die van de vorige afleveringen van onze #NewMusicSaturday terug vinden op onze playlist op Spotify.

  Tom Goss - Amsterdam

  Tom Goss heeft zijn nieuwst single en video, geregisseerd door Michael Serrato uitgebracht. Voor de inspiratie en de nieuwe clip trok Tom Goss naar Amsterdam. Zijn inspiratie haalde hij uit een seksuele ontmoeting in een douchecel.”

  “Het begon in de douche. We waren aan het kussen en hielden elkaar stevig vast terwijl het water over ons heen stroomde. Ik had dit overweldigende gevoel van vrede en aanvaarding van wie ik ben. Het voelde alsof in op een heel nieuwe manier gedoopt werd. Nooit in mijn leven voelde een ogenblik zo spiritueel, puur en overweldigend goed.”

  Zijn co-star in de clip, George Epremian, vond Tom Goss via de hook-up app Growlr.

  “Growlr is een mooie manier geweest om te connecteren met de bear-community over de hele wereld. We kregen verschillende antwoorden op de oproep maar George en zijn look waren perfect voor de rol. Ook had hij acteerervaring zodat het voor ons heel comfortabel was om hem te casten nog voor we elkaar ontmoet hadden.

  Kylie Minogue - Magic

  Kylie Minogue is terug van weggeweest de afgelopen maanden heeft ze hard gewerkt aan haar nieuwe cd DISCO en heeft ze ook blijkbaar de tijd gevonden om Gandalf zijn mantel en toverstaf af te pakken want in haar nieuwste videoclip zet ze daarmee de dansvloer in vuur en vlam. Zet deze alvast op je aanvraaglijstje waarmee je je favoriete discjockey kan mee gaan lastig vallen eens ook wij terug een dansvloer op mogen (al hebben we het gevoel dat hij deze track zo ook wel zal draaien).

  SIA- Courage to Change

  Ook onze favoriete wandelende pruik is terug met een nieuwe single. "Courage to Change" is de eerste voorloper van de soundtrack van de film Music. Niet alleen zong Sia de soundtrack voor de film bij elkaar maar regisseerde ze het muzikale drama ook zelf. Samen met kinderboekenauteur Dallas Clayton schreef ze ook het verhaal. De film met Kate Hudson, Maddie Ziegler en Leslie Odom Jr. zou nog ergens dit jaar moeten uitkomen.

  Len Dreams - I Follow Rivers

  We sluiten deze aflevering van #NewMusicSaturday even nat af af als we hem begonnen. Singer/songwriter Len Dreams trekt in de bijhorende videoclip voor “I Follow Rivers” zijn beste jurk aan om ons meteen zijn debuutsingle voor te stellen. Daarvoor trok de Nederlander helemaal naar Portugal. Droom alvast weg met deze nieuwe artiest aan het regenboogfirmament.

   

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Positieve vibes van Ava Max, Kyle Motsinger, Bright light Bright Light, Man on Man en Katy Perry

  Het is weer zaterdag en de nood aan nieuwe muziek van queer artiesten of artiesten die een grote aanhang hebben in onze gemeenschap is bij het beging van het nieuwe schooljaar in coronatijden meer als gewild. Ook vandaag zetten we in deze rubriek weer enkele nieuwe nummers op een rijtje die je ook kan beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

  Ava Max - OMG What's Happening

  In het voorjaar scoorde Ava Max een bescheiden hit met 'Kings & Queens' dat ook veel gebruikt werd in Tiktok-video's. Na 'Kings & Queens' en 'Who's laughing now' is ze terug met een nieuwe  single uit haar album 'Heaven & Hell'. Voorlopig moeten we het doen met een lyric-video maar die willen we je niet onthouden.

   

  Kyle Mottsinger - No Shame

  De openlijk homoseksuele singer/songwriter  Kyle Motsinger uit New York bracht in 2017 zijn debuut album ‘Far Away’ uit en is sindsdien druk bezig geweest met de opvolger 'Any way I want it to' dat onlangs uitkwam. Begin maart verscheen hij opnieuw op onze radar met het vrolijke 'Whenever'. Nu pakt hij op zijn eigen manier het thema van bodyshaming aan en roept hij iedereen op om van zijn lichaam te houden. 

  Bright Light Bright Light & Caveboy - 'It's Alright, It's OK'

  Ongeveer dezelfde boodschap krijgen we van Bright Light Bright Light en Caveboy. Het is gewoon ok om jezelf te zijn en je leven te leven zonder toe te moeten geven aan de eisen van iedereen. 

   

  MAN ON MAN - Baby, You're My Everything

  We hebben het al verschillende keren gezegd. Deze coronapandemie zorgt ervoor dat artiesten zich opnieuw uitvinden. Dat doen ze op de manier waarop ze nieuwe nummers maken en met de vele virtuele samenwerkingen die ze aangaan. Er is niets virtueel aan de samenwerking van Faith No More’s Roddy Bottum en Joey Holma. Niet alleen zijn de twee mannen partners maar dankzij de coronacrisis, en de daarop volgende lockdown, zijn ze samen muziek beginnen te maken als het duo Man On Man. Na hun eerste single Daddy trekken ze nu naar buiten in de videoclip voor hun tweede nummer 'Baby you`re my everything' over liefde tussen twee mannen in quarantaine.

  Katy Perry -Champagne Problems

  We sluiten deze rubriek af door eens goed, net als Katy Perry, in de drank te vliegen. Na de vrolijke video-game clip die ze vorige maand uitbracht voor 'Smile' ziet ze nu dubbel in de clip voor haar nieuwste single.

   

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Partytrashers, MIley Cyrus, Yungblud en nog veel meer

  Regelmatig zetten we op zaterdag nieuwe muziek in de kijker van LGBT-artiesten en/of artiesten die een sterke aanhang hebben in onze gezellige LGBTQ+-gemeenschap. Het mag dan vandaag wel een feestdag zijn dat weerhoudt ons er niet van om een nieuwe lichting op je los te laten. Je vindt al deze hits en ook die van de vorige afleveringen van #NewMusicSaturday terug in onze playlist op Spotify.

  Partytrashers - Spacegirls

   

  We beginnen in eigen land met de psychedelische videoclip voor Spacegirls van het Antwerpse collectief Partytrashers.  “We can get you pleasure” zingt DiaMant, om je zo te verleiden om nog een tijdje met haar in wonderland te blijven. Maar het nummer gaat wat dieper en vraagt zich af of onze samenleving zich niet kan transformeren om meer op deze fantasiewereld te lijken. 

  Partytrashers zijn een collectief van artiesten die een unieke mix van pop, electro en eurotrash creëren. Ze laten met trots de verscheidenheid van hun creativiteit zien. Sommige leden focussen zich op het visuele aspect terwijl anderen zich focussen op songwriting en productie. Alles komt samen in het creëren van theatrale, uitbundige shows en videoclips. Naast liefde en vriendschap delen de leden van Partytrashers dezelfde idealen: Inclusiviteit en creativiteit. Ze willen dat hun unieke stem wordt gehoord om anderen te inspireren zichzelf te zijn. Partytrashers combineren hun activisme met plezier. Ze nodigen je uit om met hen te dansen en feesten terwijl ze je vertellen over de nood van de LGBTQIA+ rechten, en zelfs recyclage en duurzaam leven, als kritiek op de haatspraak van extreemrechtse politiekers.

  Spacegirls werd uitgebracht ter gelegenheid van de Antwerp Pride 2020 waar ze normaal gezien een vaste waarde zijn in de  parade. Die werd helaas dit jaar geannuleerd. Daarom hebben Partytrashers  een live stream event gedaan om hun nieuwe single voor te stellen en samen met hun fans de pride alsnog te vieren van thuis uit.

  Dua Lipa-Levitating

  Als er één artiest is die ons dit jaar door heel die corona-miserie heeft geholpen dan is het wel Dua Lipa. Bijna in iedere aflevering van deze rubriek duikt ze wel op met een nieuw nummer. Ze kan dus ook vandaag niet ontbreken met haar nieuwste hit Levitating. Daarin doet ze een beroep op niemand minder dan Madonna en Missy Elliot. Naar Madonna hoef je niet te zoeken in de videoclip maar dat maakt Missy Elliot ruimschoots goed.

  Miley Cyrus - Midnight Sky

  Ook Miley Cyrus is terug van even weggeweest. Deze week verscheen de titeltrack van haar nieuwe album Midnight Sky. In deze videoclip haalt de panseksuele artieste weer alles uit de kast. Zelf kwam ze enkele jaren als panseksueel uit de kast door te verklaren dat ze geen meisje of jongen wilde zijn. " Ik wilde eigenlijk niets zijn. Ik vind me niet in wat mensen als een meisje of jongen definieren en dat moest ik leren begrijpen. Een meisje zijn is niet iets wat ik haat maar het is het vakje waarin ik geplaatst wordt." Die uitspraak en het feit dat ze uit haar kerkgemeenschap stapte omdat ze zich niet kon vinden hoe die de LGBT-gemeenschap behandelde bezorgt haar een plaats in deze rubriek.

  Kylie Minogue - Say Something

  Bij het bekijken van de clip van Miley Cyrus moesten we spontaan terug denken aan de clip voor het nieuwste nummer van Kylie Minogue, Say Something, dat vorige week verscheen. Omdat we toen geen #NewMusicSaturday gedaan hebben zit het nummer van de Australische popprinses er deze week bij. Kun je de gelijkenissen met de clip van Miley Cyrus spotten?

  Yungblud-Lemonade

  We sluiten deze rubriek voorlopig af met onze favoriete genderbender. Na Weird heeft Yungblud met Lemonade ook een nieuwe singel uit. Het is nog even wachten op een clip maar je kan alvast met een limonade genieten van.... euh lemonade.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste