#NewMusicSaturday: Nieuw werk van Sam Smith, Dua Lipa, Ryan Cassata, Mickey Taylor en Jessie Ware

Regelmatig zetten we in deze rubriek op zaterdag nieuwe muziek in de kijker van LGBTQ-artiesten en artiesten die een grote aanhang hebben in onze gemeenschap.  In deze, vooral Britse aflevering, nieuw werk van onder meer Sam Smith, Ryan Cassata, Mickey Taylor, Dua Lipa en Jessie Ware. Zoals je weet kun je deze en alle vorige in deze rubriek besproken nummers (her)beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

Sam Smith - Fix You

Het gebeurt regelmatig dat artiesten plots scoren met een cover van een nummer dat ze in een radioprogramma voor het eerst zingen. Denk maar aan Triggerfinger die plots een enorme hit op hun handen hadden met “I Folllow Rivers” na hun doortocht bij Giel Beelen op 3FM. Nu is het de beurt aan Sam Smith, die enkele weken geleden voor IheartRadio een cover bracht van “Fix You” van Coldplay.

De reacties van de luisteraars waren zo goed dat Sam Smith deze week besloot om het nummer op single uit te brengen.

Ryan Cassata - Sober

Enkele weken terug werden we tijdens Global Pride aangenaam verrast toen transman Ryan Cassata een akoestische versie bracht van zijn nummer ‘Daughter’ waarin hij het heeft over hoe hij tegen zijn vader zegt dat hij transgender is en van geslacht wil veranderen. Ryan heeft nu een nieuwe single uit en volgens ons is die even geslaagd.

Mickey Taylor - Jokes

In 2017 bracht de Britse pornoacteur en LGBTQ-activist Mickey Taylor zijn eerste album ‘Midnight Palace’ uit en nu is het dus tijd voor de opvolger daarvan. De zwaar getatoeëerde acteur dropte eind juni zijn nieuw album ‘Surrender’ waarvan deze Jokes de eerste single is.

Dua Lipa - Hallucinate

Dua Lipa brengt de laatste maanden meer singles uit dan dat we op de laatste maanden nog op de dansvloer hebben kunnen staan. Hallucinate is de nieuwste single in het rijtje dat de Britse zangeres dit jaar al uitbracht. Dit nummer schreef la Lipa speciaal om op de weides van grote festivals zoals Glastonbury op zijn kop te kunnen zetten. 

Jessie Ware - Step into my life

Sinds de 35-jarige Britse zangeres Jessie Ware het nummers ‘Taking in Water’ schreef over de coming-out van haar homoseksuele broer kan ze rekenen op een grote aanhang in de Britse LGBTQ-scene. Onder die vele fans zit ook Sam Smith en daarmee maken we de cirkel voor deze #NewMusicSaturday helemaal rond. 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste