Van Overtveldt noemt journalist homo tijdens persconferentie

Europarlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft dinsdagnamiddag heel wat kritiek gekregen omdat hij VRT-journalist Riad Bahri tijdens een persconferentie homo noemde.

Van Overtveldt gaf dinsdag meer uitleg over de volgende meerjarenbegroting van het Europese Parlement. Na zijn uitleg mochten verschillende journalisten vragen hierover stellen aan de aanwezigen.  Als eerste kreeg de Riad Bahri het woord. De woordvoerder die alles in goede banen moest leiden noemde hem per ongeluk Miss Bahri waarop Van Overveldt dat corrigeerde in het engels. Daar voegde hij echter het zinnetje ‘he’s gay’ (Hij is homo) aan toe.  Dit compleet irrelevant zinnetje  was bedoeld voor zijn medeonderhandelaars, maar ze werden live door alle Europese journalisten gehoord die de persconferentie volgden. De scène met de opmerking werd vervolgens overgenomen op Twitter en zorgde daar voor heel wat ophef.

Onder meer Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V) en de Staatssecretaris Asiel & Migratie Sammy Mahdi (CD&V) tikten Van Overveldt via Twitter op de vingers voor zijn uitspraak. 

Van Overveldt liet dinsdagavond via Twitter weten dat hij zo snel mogelijk met Riadh Bahri heeft gebeld. "We hebben erover gesproken. Het was in geen enkel geval de bedoeling iemand te kwetsen. Mijn excuses dus", reageert hij in een tweet. 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste