Priester die seksfeestje organiseerde riskeert acht jaar gevangenis

Een priester die een homo-orgie organiseerde waarop drugs gebruikt werden en een man met  een overdosis naar het ziekenhuis moest, riskeert hiervoor een gevangenisstraf van acht jaar.

De orgie vond plaats in de woning van priester Tomasz Zmarzły in Dąbrowa Górnicza. Daarbij was ook een sekswerker aanwezig. Een van de gasten van de priester verloor na een overdosis ook het bewustzijn door een overdosis erectiepillen. Toen de politie en de hulpdiensten ter plekke kwamen mochten ze de woning eerst niet binnen. Volgens de krant Fakt zou uit gelekte telefoongesprekken ook blijken dat de  bewusteloze man een dosis ghb gekregen heeft.

Toen de politie toch het appartement van de priester binnen mocht lag het slachtoffer naakt en bewusteloos op de grond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij, nadat hij de eerste zorgen had gekregen, ook meteen vertrok. 

De priester werd opgepakt en in beschuldiging gesteld. De procureur bevestigde dat de priester beschuldigd wordt met drie drugsgerelateerde aanklachten, waarvan het toedienen van drugs er een van is. Ook wordt hij beschuldigd van het schenden van de seksuele vrijheid van een persoon, het toebrengen van ernstige lichamelijke schade en het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood. Op de seksgerelateerde aanklachten staat een gevangenisstraf van acht jaar.

Het nieuws van het seksfeestje van de priester viel bijzonder slecht in de stad. Zo probeerde een man de kerk in brand te steken en nam de bisschop van het bisom ontslag. Ook stopte het stadsbestuur van Dąbrowa Górnicza alle samenwerking met de kerkgemeenschap waar de priester aan het werk was.

Foto: zaya odeesho //Unsplash

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws