Pink Screens Festival gaat dit jaar volledig online

Van 8 tot 18 april vindt de negentiende editie van Pink Screens Festival plaats. Pink Screens is hét Brusselse queer festival dat jaarlijks georganiseerd wordt door de vzw's Genres d'à Côté en Cinéma Nova. Dit jaar gaat het festival helemaal online door.

Eind oktober maakte de regering een einde aan alle culturele activiteiten en dus ook aan het Pink Screens Festival en  aan het programma van 2020 dat uit zo een honderdtal films bestond. Het team was erg aangedaan dat dit moment van solidariteit niet zou doorgaan maar liet zich niet uit het lood slaan en is terug met een aangepast programma.

De cinema’s zullen niet heropenen maar cultuur leeft voort en sommige films wil de organisatie jullie niet onthouden... Dus deze editie van Pink Screens gaat digitaal door in plaats van helemaal niet.

De organisatie is dan ook zijn verheugd dat ze enkele pareltjes kunnen tonen tijdens de komende editie. De elf speelfilms en twee kortfilms die ze programmeerde zijn rijk en gevarieerd, queer, geëngageerd, feministisch en cinefiel.
Tien dagen lang kan het publiek de geselecteerde films huren en bekijken op het Belgische platform Sooner Belgium.
De 2 openingsfilms van november 2020 zijn uiteraard in deze selectie opgenomen.

Het volledige programma vind je op de site van Pink Screens.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste