Petra De Sutter gaat naar verboden Europride in Belgrado

Vicepremier Petra De Sutter (GROEN) gaat spreken op de Europride in Servië. De Sutter gaat er de mensenrechtenconferentie openen. De komende versie van de Europride werd door de Servische president geannuleerd maar de organisatoren willen daar niet van weten.

De Sutter zal op de mensenrechtenconferentie samen met verschillende afgevaardigden van de Verenigde Naties en mensen uit Europese Instellingen spreken.

‘Daar heb ik geen seconde over getwijfeld, net omdat ik besef dat deze toespraak meer zal zijn dan de uitgesproken woorden’, zegt ze in een interview in De Standaard. ‘We hebben in Europa duidelijke afspraken gemaakt over de rechten van de mens. In sommige Europese landen is het blijkbaar niet meer vanzelfsprekend om holebi of anders te zijn in de breedste zin van het woord. Dit is een statement over hoe we als samenleving geen centimeter mogen wijken voor mensenrechten en niemand onzichtbaar maken.’ 

Maandag heeft de vice-premier ook een delegatie van Hongaarse LGBTQ-ers, waaronder de voorzitters van Budapest Pride en Forbidden Colours, ontvangen.  Ook steunt ons land de rechtszaak die voor het Europees Hof van Justitie werd aangespannen tegen de discriminatie van LGBTQ-personen na het invoeren van de omstreden onderwijswet.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste