Eurovisie Songfestival verhuist volgend jaar naar Verenigd Koninkrijk

Het Eurovisie Songfestival van 2023 wordt definitief in het Verenigd Koninkrijk in plaats van in Oekraïne georganiseerd. De EBU, organisator van het evenement, maakt bekend dat er deze week wordt begonnen met de zoektocht naar de stad waar het Songfestival zal plaatsvinden. De beslissing valt omdat Oekraïne volgens de EBU de veiligheid van de optredende artiesten en bezoekers niet kan garanderen.

De Brit Sam Ryder werd tweede na Kalush Orchestra dat het Eurovisie Songfestival van dit jaar in Turijn won. Toen rezen er reeds vragen of het Eurovisie Songfestival in Oekraïne kon doorgaan omwille van de oorlog daar. De EBU kwam na een onderzoek tot de conclusie dat dit niet op een veilige manier kon gebeuren en vroeg daarom aan de BBC of zij als runner-up de organisatie op zich wilden nemen. Hiervoor zal de  BBC samenwerken met de Oekraïense omroep UA:PBC aan de shows die in mei zullen plaatsvinden. Het zal de negende keer zijn dat de BBC de organisatie van het Eurovisie Songfestival op zich neemt.

In welke stad het Eurosongfestival volgend jaar zal doorgaan wordt in de volgende weken bekend gemaakt. Oekraïne zal net als de andere ‘Big 5’ landen rechtstreeks in de finale terecht komen.

Foto: EBU / Corinne Cumming

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste