Markant

 • Verpleger krijgt huwelijksaanzoek van zijn vriend tijdens toedienen coronavaccin

  Een Amerikaanse verpleger heeft tijdens het toedienen van coronavaccins een onverwacht huwelijksaanzoek gekregen. 

  Eric Vanderlee, een verpleger uit Zuid-Dakota (VS) was de afgelopen dagen mee aan het werken aan een vaccinatiecampagne in Canton om het lokale zorgpersoneel daar te vaccineren tegen Covid-19. Zo moest hij ook een injectie toedienen aan zijn collega en vriend Robby Vargas-Cortez. Toen hij echter de mouw van zijn vriend oprolde kreeg hij een onverwachte verrassing te zien. Op de arm van zijn vriend zat een verlovingsring gekleefd. Zijn vriend vroeg de verraste verpleger in het bijzijn van zijn collega’s ten huwelijk. Naast het vaccin kreeg Robby een enthousiaste ja van Eric.

  Lees meer
 • Achttienjarige homo zonder pardon door ouders op straat gezet

  Enkele dagen na zijn achttiende verjaardag is een Nederlandse homoseksuele jongen door zijn ouders op straat gezet. Zijn bericht, waarin hij zijn verhaal doet, ging de afgelopen dagen viraal. In het Instagram-bericht zit ook een foto waarin zijn vader via een Whatsapp bericht vertelt dat hij zijn koffers moet pakken.

  Sinds MJ vier jaar geleden tegen zijn ouders vertelde dat hij op jongens viel veranderde zijn leven in een hel. “Ik wilde het eigenlijk niet vertellen, want ik had al het vermoeden dat het niet geaccepteerd zou worden”, zo vertelt hij op de website van het Nederlandse magazine Linda. “Mijn vader is moslim en hoewel mijn moeder dat niet is, staat zij wel achter mijn vaders keuzes. En dat terwijl mijn oma me vertelde dat zij vroeger ook gewoon omging met mensen die homoseksueel zijn.”

  “Ik werd mentaal en fysiek helemaal afgetuigd. Ik wist dat mijn leven vanaf dat moment vreselijk zou zijn.” MJ verliest na zijn coming-out zijn vrijheid. Hij moest drie maanden lang zijn gsm afgeven, al zijn sociale media verwijderen en mocht niet meer alleen op zijn kamer zitten.  Van zijn ouders mag hij nog enkel naar zijn school en werk. 

  “Ze waren waarschijnlijk bang dat ik zou afspreken met bepaalde mensen en iets zou doen wat ‘te gay’ was. Ze pakten mijn instrumenten af, omdat ze vonden dat ik me te veel uitte. Ik mocht geen tv meer kijken op mijn kamer, want dan waren ze bang dat ik gay films zou gaan kijken. Ik moest alleen maar beneden zitten en niks doen.”

  Zijn ouders boden hem ook aan om een conversietherapie te volgen. Iets wat MJ weigerde. Toen hij tijdens die vier jaar na zijn coming-out opperde dat hij zichzelf voor een trein zou gooien  kreeg hij als antwoord: “Dat moet je lekker doen. Dan zijn wij eindelijk van je af’”.

  Na een gebeurtenis waar MJ liever niet over praat, wordt hij het huis uitgezet door zijn ouders. “Ze zeiden: ‘Hier is je paspoort, boven staat een koffer. Je mag weggaan en we hoeven niet te weten waar je heengaat. We zijn jouw ouders niet meer.”

  Twee weken daarna ontvangt hij een hartverscheurend appje van zijn vader. “Ik was kwaad. Boos om het feit dat ze mij op straat hebben gezet en twee weken later niet eens vragen of ik überhaupt wel een plek heb gevonden om te slapen. Dat vond ik zo heftig. Maar ik kan er al niet meer om huilen. Al die tranen hebben ze de afgelopen jaren al uit me geperst.”

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste