Amerikaanse veteraan komt in zijn overlijdensbericht uit de kast;"Nu kan ik in vrede rusten"

Een bejaarde brandweerman en gedecoreerde militaire  veteraan is in zijn overlijdensbericht uit de kast gekomen. “Ik kan nu in vrede rusten nu mijn geheim bekend is”, zo staat te lezen in het overlijdensbericht van de onlangs overleden kolonel Edward Thomas Ryan (85).

Uit het overlijdensbericht is op te maken dat Ryan een kwarteeuw lang een homoseksuele relatie had maar dat hij die, en zijn geaardheid, verborgen hield omdat hij bang was dat hij uitgestoten zou worden.

Naast de vele prestaties die hij tijdens zijn loopbaan bereikte staat er in het overlijdensbericht dat op 8 juni in de Amerikaanse krant Albany Times Union is verschenen ook een persoonlijk bericht van Ryan zelf.

“Ik moet jullie nog een ding vertellen. Ik was heel mijn leven homo: sinds de lager school, doorheen heel de middelbare school en tijdens heel mijn leven.”

Hij schrijft ook dat hij een liefdevolle relatie van 25 jaar had met Paul Cavagnaro tot dat die in 1994 overleed. “Hij was de liefde van mijn leven….en ik zal ook begraven worden naast Paul.”

“Het spijt me dat ik niet de moed had om voor mijn homoseksuele geaardheid uit te komen. Ik was bang om door mijn familie, vrienden en collega’s uitgestoten te worden. Ik kon het niet doen als ik zag hoe mensen zoals ik behandeld werden. Nu mijn geheim bekend is kan ik voor altijd in vrede rusten.”

De overlijdensadvertentie van Ryan vermeldde dat hij  zowel een bachelor in de kunsten als de wetenschappen had. Hij was een gepensioneerde brandweerman in de stad Rensselaer in de staat New York en had een  onderscheiding gekregen voor zijn  rol in het Amerikaanse leger waaronder een ‘Defence of Liberty Medal ‘voor "deelname aan de staat volgend op de aanval op Amerika van 11 september 2001".

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste