Homo komt zijn homofobe vader op Grindr tegen

Stel je voor dat je na jouw coming-out tegenover je vader slecht verloopt en dat je hem daarna aantreft op een dating-app voor homo’s. Dat overkwam een luisteraar van het Australische radioprogramma ‘The Kyle and Jackie O show’. Hij belde naar het programma om  de twee presentatoren een wel zeer ongewoon dilemma voor te leggen.

De beller, die zich Jacob noemde, was blijkbaar op een dag aan het scrollen op  Grindr toen hij een foto van een torso tegenkwam. Jacob dacht dat hij die torso van ergens kende maar het was vooral de achtergrond die hem zeer vertrouwd leek. De foto was immers gemaakt in een walk-in kleerkast. “Net zo een kleerkast was er ook in mijn ouderlijke huis”, zo vertelde Jacob tegen de presentatoren.

“Ik klikte op het profiel om te zien of het mijn vader kon zijn.” Zijn ouders waren reeds 27 jaar een koppel en Jacob had nooit een vermoeden dat zijn vader geen hetero was of dat zijn ouders ongelukkig waren.

Jacob, die ook een foto gebruikt waarop zijn gezicht niet te zien is, besloot om een berichtje te sturen naar het profiel en vroeg een foto waarop het gezicht van de man te zien was. 

“Ik  begon niet met flirten maar met een gewoon gesprek. Ik vertelde hem dat ik zijn foto leuk vond en vroeg waar hij vandaan kwam. Daarna vroeg ik een foto met zijn gezicht erop. Toen hij die stuurde bleek het mijn vader te zijn.”

Dat bezorgde Jacob een dilemma: zijn vader confronteren of alles aan zijn moeder vertellen. “Ik ben zeer open en ruimdenkend. Het kan me niet schelen dat hij homo is maar ik wil niet dat hij tegen mijn moeder liegt.”

Ook het feit dat Jacob’s eigen coming out tegenover zijn vader niet goed verliep speelt mee. “Hij was er gigantisch tegen dat ik uit de kast kwam. Hij haatte me en was zo kwaad dat hij niets meer met mij te maken wilde hebben.”

Sinds zijn coming out duurde het verschillende jaren voordat zijn vader terug tegen hem begon te spreken.

Kyle, één van de presentatoren, vroeg zich af of het niet beter was om de situatie zo te laten en suggereerde dat zijn moeder mogelijk al op de hoogte was. Ook andere luisteraars belden in om Jacob raad te geven of hun persoonlijke verhalen met hem te delen. Daaruit bleek dat Jacob niet de enige was die dit had meegemaakt en kreeg hij de raad om zeker met zijn vader erover te praten.

Op het einde van het segment had Jacob nog geen beslissing hierover genomen.Wel sloot hij uit dat hij zijn vader live op de radio zou confronteren.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste