Mister Gay Belgium

 • Joren is de nieuwe Mister Gay Belgium

  De 20-jarige student leraar lager onderwijs, Joren Houtevels uit het Vlaams-Brabantse Leuven werd zaterdagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2020, een verkiezing voor homoseksuele mannen, waarbij ze jaarlijks op zoek gaan naar een ambassadeur van en voor de Belgische LGBT+ gemeenschap.

  De kandidaten toonden het beste van zichzelf in een bruisend finale gala gevuld met defilés, interviews, debatten  en muzikale acts van onder andere 2Fabiola, Get Ready, Dana Winner, Axel Hirsoux, LolaMcQuuen & Trinxx. Er was ook ruimte voor diepgaande gesprekken over LGBT-thema’s, kunst met een boodschap, en items van wat er allemaal ook in eigen land nog steeds beter kan, om een nog tolerantere en diverse samenleving te bekomen.

   De jury, bestaande uit Roel Vanderstukken, Leah Thys, Koen Crucke, Joyce De Troch, Jo Vally, Kelly Pfaff, Andy Peelman, Kristof Goffin, Luk Wyns, Nick Laenen, Lesley-Ann Poppe, Miriam Jacques prezen Houtevels onder meer vanwege zijn spontaan voorkomen, doelgerichte LGBT campagne en de goede prestatie tijdens de vragenronde.

   

  Mr Gay Belgium 2020 werd normaal bekendgemaakt door Premier Alexander De Croo, maar die liet zich verontschuldigen met een warme videoboodschap, waarin hij aangaf dat hij Mr Gay Belgium een knap initiatief vindt en dat hij er volgend jaar zeker wil bij zijn. Burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, kondigde uiteindelijk de nieuwe Mr Gay Belgium aan.

  Houtevels kwam als toekomstige leerkracht tijdens zijn campagne op voor het diversifiëren van het onderwijs en kindverstoting. Zelf werd hij na zijn outing niet meteen aanvaardt door zijn ouders, waardoor hij plots thuis niet meer welkom was.

  Roland Javornik (37) uit Hasselt en Glen Mandos (27) uit Pelt, belandde op een tweede en derde plaats.

  Naast de hoofdtitel van Mister Gay Belgium 2020 werden er ook andere titels uitgereikt: Mister Fotogeniek ging naar Daan Burghgrave (23). Mister Sympathie was voor Roland Javornik (37) en Mister Charity ging naar de Limburger Glen Mandos (27).

  Door COVID-19 werd het aantal toeschouwers in de zaal beperkt, maar voor het eerst in 8 jaar was het gala wél live te bekijken op nationale televisie via OUTtv. 

  De verkiezing werd eerder door corona al tweemaal uitgesteld. Organisator Bram Bierkens vond het belangrijk om ook in deze tijdens het gala te laten plaatsvinden. Om zo een signaal te geven dat we het welzijn van de LGBT+ gemeenschap zeker ook nu niet mogen vergeten.

  Joren Houtevels krijgt naast de titel ook een toegangsticket voor de Mister Gay Europe en World-verkiezingen, die in betere tijden normaal zullen doorgaan in de UK & Zuid-Afrika.

  Lees meer
 • Premier Alexander De Croo zal Mr Gay Belgium 2020 bekend maken

  Niemand minder dan de nieuwbakken premier Alexander De Croo (Open VLD) zal tijdens de komende finale de nieuwe Mister Gay Belgium bekend maken. Dat laat organisator Bram Bierkens weten.

  Tijdens de coronaproof finale van 17 oktober zullen de finalisten van Mister Gay Belgium 2020 trots en zelfverzekerd stralen in verschillende rondes. Daarnaast staan er nog optredens op het programma van de kandidaten zelf én Loredana (2Fabiola), Get Ready, Dana Winner, Trinxx, Axel Hirsoux, Charlotte Campion en Lola Mcqueen.

   Aan het eind van de avond, zal de 16-koppige jury, bestaande uit Koen Crucke, Ray Verhaeghe, Kelly Pfaff, Roel Vanderstukken, Leah Thys, DJ Pat Krimson, Jo Vally, Andy Peelman, Kristof Goffin, Nick Laenen, Lesley-Ann Poppe, Joyce De Troch, Miriam Jacques, Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover en juryvoorzitter Dana Winner besluiten wie er wordt gekroond tot Mister Gay Belgium 2020. 

  De nieuwe Mister zal bekend gemaakt worden door de Premier van België, Alexander De Croo.

   Voor de allereerste keer en door COVID-19 zal de finale van Mister Gay Belgium live te zien zijn op nationale televisie. De Vlaamse tv-zender OUTtv zal de Mister Gay Finale uitzenden voor haar kijkers in het basispakket bij Telenet en Orange.

   "We mogen zeker in deze Covid-19 tijden het welzijn van LHBT-personen niet vergeten", zo zegt Bram Bierkens. "We vinden het als MGB-organisatie belangrijk om zeker ook nu in moeilijkere periodes zichtbaar te zijn en een nieuwe ambassadeur voor ons land te verkiezen. Op die manier kunnen we de LHBT-gemeenschap blijven supporten. We willen er alvast een knallende show van maken, waar diversiteit en jezelf zijn centraal staat. Want hier hebben we allemaal nood aan."

  Lees meer
 • Mister Gay Belgium finale live te zien op OUTTV

  Voor het eerst in de geschiedenis van de Mister Gay Belgium verkiezing zal de finale van 17 oktober ook rechtstreeks te zien zijn op OUTTV. Dat laat de organisatie weten.

  De voorbije jaren was de verkiezing van de nieuwe Mister Gay Belgium reeds live te bekijken via het YouTube kanaal van Mister Gay Belgium. 

  Door de coronapandemie moest de finale al enkele keren uitgesteld worden en ook nu is er maar een beperkt aantal personen toegelaten in het Antwerpse theater Elckerlyc.

  De finale wordt op zaterdag 17 oktober rechtstreeks uitgezonden op OUTTV via Telenet op kanaal 52 en via Orange op kanaal 38.

   

  Lees meer
 • Finale Mister Gay Belgium gaat door

  Na twee uitstellen zal er op 17 oktober eindelijk een nieuwe Mister Gay Belgium zijn. Dat maakt organisator Bram Bierkens bekend via Facebook. De finale gaat zoals ieder jaar door in theater Elckerlyc in Antwerpen. Wel wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen en zal er minder publiek de Mister Gay Belgium finale kunnen bijwonen.

  Oorspronkelijk zou op 23 mei de opvolger van de huidige Mister Gay Belgium Matthias De Roover worden verkozen. Door de lockdown werd de verkiezing een eerste keer uitgesteld naar 17 augustus.  Maar ook die kon door de beperkingen niet doorgaan. “Tot op heden mag men maar met max. 200 personen het Antwerpse Theater Elckerlyc betreden en dit nog onder heel wat voorwaarden", zo klonk het toen bij de organisatie "Helaas bleek na vele opvolg meetings en het herhaaldelijk blijven maken van deze oefening, het laten doorgaan van het MGB gala in augustus onhaalbaar te zijn.”

  Nu de maatregelen opnieuw iets verlicht zijn is het wel mogelijk om de finale, zij het met een pak minder volk, te organiseren. "Finale Mr. Gay Belgium gaat door, maar uiteraard volledig Corona-proof en met minder aanwezig in Theater Elckerlyc", zo laat Bram Bierkens weten op de Facebookpagina van Mister Gay Belgium. "Nog steeds nodig, zeker in deze tijden waar we het welzijn van LGBT'ers niet mogen vergeten", zo besluit Bram Bierkens zijn bericht.

  Lees meer
 • Welke Mister Gay Belgium finalist is het meest fotogeniek?

  De verkiezing van een nieuwe Mister Gay Belgium en opvolger van Mathias De Roover, zit (eindelijk) in zijn laatste lijn. Nadat de finale van eind mei door de coronacrisis moest uitgesteld worden weten we (fingers crossed) op 17 oktober wie de sjerp het komende jaar mag dragen. De afgelopen maanden zijn de tien overblijvende finalisten terug begonnen met het werven van stemmen, hun kennis over LGBTQ-zaken te bewijzen in een echt examen en te schitteren in een foto die hen en hun campagneboodschap zo goed mogelijk in beeld brengt. Met de stemmen die ze op hun foto kunnen verzamelen maken de tien finalisten kans om de titel van Mister Gay Fotogeniek in de wacht te slepen. Stemmen op de mooiste foto kan via de Facebook en Instagram van Mister Gay Belgium.

  We zetten de tien foto's even voor je op een rijtje hieronder.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste