Mister Gay Belgium

 • Wordt jij de nieuwe Mister Gay Belgium?

  Naar jaarlijkse gewoonte gaf de Mister Gay Belgium-organisatie op de afgelopen Antwerp Pride  het startschot van de zoektocht naar de opvolger van de huidige Mister Gay Belgium Joren Houtevels.

  De organisatie is immers op zoek naar twaalf nieuwe kandidaten waarvan er uiteindelijk een de titel van Joren Houtevels zal overnemen. 

  Ben jij 18 jaar of ouder? Heb je stijl en een sterke persoonlijkheid en wil je jezelf gedurende één jaar als Mister Gay Belgium engageren om zo het het gezicht  te worden van enkele aantrekkelijke LGBT campagnes en daarnaast nog kans kunnen maken op een mooi prijzenpakket? Schrijf je dan onmiddellijk in via de website van Mister Gay Belgium.

   

  Lees meer
 • Mister Gay Belgium getuigt over gevaren van online daten

  In Het Laatste Nieuws spreekt de huidige Mister Gay Belgium Joren Houtevels voor het eerst over hoe hij zelf misbruikt en afgeperst werd door iemand met wie hij via Facebook en Grindr had afgesproken. Aanleiding voor zijn getuigenis is de moord op David Polfliet (42)in Beveren die werd doodgestoken door drie jongeren van 16 en 17 jaar die hem via de datingapp Grindr in de val hadden gelokt.  

  Joren spendeerde als vijftienjarige knaap in 2015 veel tijd op Facebook en kwam zo in contact met wat hij dacht dat een leeftijdsgenoot was. 

  "Zijn Facebookprofiel was vrij blanco, maar die persoon zat net zoals ik in de knoop. Iemand die niet zeker was van zijn geaardheid en volop op zoek was naar zijn identiteit. Ben ik homo of niet? Na enkele weken chatten hadden we een vertrouwensband opgebouwd. We zaten in hetzelfde schuitje."

  Toen hij op de vraag inging om naaktfoto's uit te wisselen veranderde alles. "Hij wou afspreken om seks te hebben, maar ik wou dat niet. Ik was op dat moment nog steeds niet helemaal zeker of ik homo was of niet. Maar na een paar keer 'neen' te zeggen, begon hij verbaal agressiever te worden. 'Je gaat met mij afspreken of ik stuur de naaktfoto's door naar je familie en vrienden', zei hij." Het werd de start van een opeenvolging aan dreigementen en afpersing. De zogenaamde leeftijdsgenoot met wie Joren chatte, was niet wie hij zei dat hij was, zo blijkt later. "Ik voelde dat er iets niet klopte en heb alle contact verbroken. Uit angst heb ik ook mijn nummer veranderd."

  Even lijkt het erop dat de dreigementen stoppen. Die beginnen echter weer toen in 2018 Joren via Grindr werd aangesproken door, wat later dezelfde persoon bleek te zijn die hem ook via Facebook had bedreigd. "Ik had het eerst niet door omdat er geen duidelijke foto's stonden op zijn profiel. Maar na een paar chatberichten, merkte ik dat het dezelfde persoon was als toen in 2015. Ik blokkeerde hem ditmaal ook op Grindr, maar op een of andere manier had hij mijn nieuw nummer gevonden." Joren kreeg een sms van de man waarbij per toeval zijn iCloud mailadres verscheen. "Ik zag dus zijn echte naam en kwam erachter dat het een man van midden de 30 was." 

  "Hij begon de naaktfoto's weer boven te halen, stuurde screenshots van de Facebookprofielen van mijn zussen en broers, had mijn adres gevonden en dreigde ermee tot hier te komen. Als ik thuis in mijn bed lag, stuurde hij 'lig je goed?' of als ik in de bib was geweest 'goed gestudeerd in de bib?' Hij wist gewoon altijd waar ik was. Echt psychopatisch gedrag. Het stopte gewoon niet."

  Omdat hij zich in het nauw gedreven voelde sprak hij af met de dertiger. "Misschien was ik naïef, maar ik hoopte gewoon dat het stopte als ik er één keer mee afsprak. Ik wilde ook mijn familie beschermen. Ik moest babysitten en hij is me daar komen halen. Hij reed tot aan een stuk verlaten bos in Keerbergen, waarna hij me in de auto seksueel misbruikte."

  "Vanaf het moment dat ik in die auto ben gestapt, is alles vaag. Ik was er, maar ik was er eigenlijk niet. Begrijp je? Ik wou niet geloven wat er gebeurde."

  Maar ook na die ene avond stopt de afpersing en stalking niet. De man wou opnieuw afspreken en begon seksueel geladen berichten te sturen. Negeren hielp niet. Joren biecht uiteindelijk alles op aan een vriendin, wiens partner bij de politie van Leuven werkt. In 2019 dient hij vervolgens voor de eerste keer klacht in. De politie start een onderzoek. "Na een tweede klacht werd hij opgepakt en een nacht verhoord. Maar wegens te weinig bewijsmateriaal - ik was na de aanranding niet naar de dokter geweest - kon de politie verder niets doen." De man werd vrijgelaten, maar stopte nadien wel met Joren lastig te vallen.

  Online daten

   

  In Het Laatste Nieuws geeft Joren ook enkele tips en maatregelen die hij zelf neemt als hij op date gaat met iemand die hij via het internet of een dating-app heeft ontmoet. "Ik bescherm mezelf nu door eerst te videochatten met mijn date, zijn Instagramprofiel te vragen en bij elk afspraakje is er een vriendin op de hoogte. Als ik een eerste keer afspreek, zal dat bovendien overdag zijn en vaak op een openbare plaats."

  Bron: Het Laatste Nieuws 

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste