Mister Gay Belgium

 • IDAHOT: Mister Gay Belgium hijst 25 meter lange regenboogvlag in Antwerpen

   

  In het kader van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei heeft de huidige Mister Gay Belgium Matthias De Roover samen met de Antwerpse burgemeester Bart de Wever het De Keyser Hotel in de regenboogkleuren geplaatst, door een vlag van maar liefst 25 meter naar beneden “te hijsen.

  Met deze ludieke actie wil Mr Gay Belgium 2019 Matthias De Roover een signaal geven; ‘Ook in tijden van Corona moeten we solidariteit tonen in de strijd tegen holebi- en transfobie en mogen we zeker het welzijn van LGBT’ers niet vergeten.’ ‘IDAHOT 2020 is daarnaast het 30-jarig jubileum van de schrapping van homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Dat konden we niet zomaar voorbij laten gaan.’

  Lees meer
 • CORONAVIRUS:Nog geen duidelijkheid of Mister Gay Belgium verkiezing in mei kan doorgaan

  Mister Gay Belgium organisator Bram Bierkens houdt er rekening bij dat ook hij zijn verkiezing enkele maanden moet uitstellen maar hoopt toch dat de verkiezingsshow op 23 mei kan doorgaan. Dat vertelt hij in een interview in WinQ Magazine.

  Twee maanden geleden werden de ‘gouden twaalf’ finalisten voorgesteld en dat moest ook het startschot zijn voor de verschillende kandidaten om acte de presentes te geven op allerlei evenementen en manifestaties. Maar ook dat draait kan momenteel enkel online gebeuren.

  “In Belgie worden op 5 april of nieuwe maatregelen genomen of worden de huidige versoepeld”, zo zegt Bierkens in WinQ.

  “Misschien blijkt dat de verkiezing alsnog kan plaatsvinden. Misschien moeten we het enkele maanden uitstellen. Het is moeilijk om daar nu iets concreets over te zeggen. Een heel jaar overslaan ziet Bierkens niet zitten. “We hebben de twaalf kandidaten al geselecteerd, we kunnen niet van hen vragen om hun hele leven een jaar on hold te zetten.”

   

   

  Eerder kreeg de huidige Mister Gay Belgium Matthias De Roover al te horen dat hij begin mei niet naar Zuid-Afrika zou kunnen gaan om daar deel te nemen aan de Mister Gay World verkiezing. Die verkiezing , die ieder jaar in een ander land plaats vind, werd eerder deze maand reeds geannuleerd.

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Mister Gay Belgium finalisten voorgesteld in Antwerpen

  In Antwerpen zijn donderdagavond de twaalf finalisten voor de Mister Gay Belgium verkiezing voorgesteld. Aan de oproep om de 26-jarige, FC Eksaarde voetballer, Matthias De Roover, op te volgen als Mister Gay Belgium 2020 gaven meer dan 95 mannen een positief gevolg. 

  Na een eerste selectie werd dat aantal tijdens een castingweekend herleid tot de twaalf finalisten. Die moesten meteen enkele foto-opdrachten afwerken. 

  Gewoontegetrouw zullen de twaalf finalisten de komende maanden overal opduiken om stemmen te ronselen. Ook in de media zullen ze regelmatig hun campagne komen verdedigen.

  De kandidaten zullen zich gedurende 4 maanden lang actief inzetten voor en binnen de LHBT-gemeenschap met als afsluiter een finale gala dat zal plaatsvinden op zaterdag 23 mei 2020 in hart van Antwerpen - Theater Elckerlyc.

   

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste