Britten mogen weer naar gaysauna gaan, Belgische gaysauna's houden deuren dicht tot september

Terwijl in ons land de meeste homosauna’s nog de deuren gesloten houden, gaan die in Groot-Brittannië na drie maanden opnieuw open. Toch zal een sauna-ervaring aan de overkant van het kanaal onder invloed van het coronavirus er (voorlopig) helemaal anders uit zien.

Drie maanden geleden moesten ook in Groot-Brittannië sauna’s de deuren sluiten. Nu mogen ze opnieuw van de Britse Spa Association openen, al moeten ze wel verschillende richtlijnen volgen. Sauna’s die zich vooral richten op homoseksuele mannen en waar in het verleden seksuele contacten mogelijk waren, moeten erop toezien dat de sociale afstand gerespecteerd wordt.  Dat betekent dus dat seksruimtes, zoals kamertjes, darkrooms en doolhoven verboden zijn. Sauna’s die niet zo ver willen gaan, houden de deuren voorlopig nog gesloten. Mogelijk openen zij pas in september of oktober de deuren.

Maar daar stopt het niet bij voor de sauna’s die wel opnieuw openen. Sommigen mogen de deuren openen maar moeten ook nog hun ‘droge’ sauna’s en stoombaden gesloten houden. Ook het aantal personen in bubbelbaden wordt beperkt. Bovendien wordt ook aangeraden om de temperatuur van de klanten bij het binnenkomen te controleren en moeten de ruimtes regelmatig grondig ontsmet  en gereinigd worden.  Het aantal saunabezoekers en de openingsuren worden daarom beperkt.  Sommige lokale besturen, waar er nog een hoge besmettingsgraad is, kunnen de (her)opening trouwens nog verbieden of reeds geopende sauna’s opnieuw sluiten. 

Belgie

In ons land denken de meeste homo-sauna’s nog niet aan heropenen. Zeker nu er maandag beslist is om de maatregelen opnieuw te verstrengen lijkt een heropening in de komende weken nog veraf. Sauna Macho in Brussel laat via hun sociale media weten dat ze de van de regering de deuren opnieuw mogen openen maar dat ze dit niet van plan zijn omdat  ze de hamman, het stoombad en de sauna gesloten moeten houden. Verder mogen ze maar tien personen binnenlaten en moeten die op voorhand gereserveerd hebben. “Daarom hebben we beslist dat we de deuren gesloten houden tot september zodat we jullie een betere service kunnen aanbieden.

Ook de Kouros sauna in Schoten houdt de deuren voorlopig op slot omdat ook zij de anderhalve meter maatregel niet kunnen garanderen.”Door alle restricties die de overheid heeft opgelegd is het voor ons onmogelijk om de Kouros rendabel te exploiteren.” Ook bij conculega ’T Herenhuis in Berchem blijven de deuren tot zeker 1 september gesloten. Hetzelfde geluid bij Spades4 (Gent), Nautilus (Avelgem) en Aquarius (Oostende).

Villaallure in Bekkevoort heeft noodgedwongen de deuren wel moeten openen uit noodzaak maar heeft zijn hele concept tijdelijk omgegooid. Normaal gezien zou deze gaysauna de deuren openen in april maar dat kon niet doorgaan door de coronapandemie. Omdat het om een nieuwe zaak gaat konden de eigenaars geen beroep doen op de corona-compensaties van de overheid. Omdat de kosten echter bleven doorlopen en de eigenaars geen inkomen uit hun sauna hadden hebben ze beslist om tijdelijk de deuren te openen als privé sauna voor zowel mannen en vrouwen. Ook zijn er strikte maatregelen genomen die door de bezoekers moeten gevolgd worden.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste