Antwerp Pride trekt voor het eerst door de kloosterstraat

Voor het eerst zal de Antwerp Pride parade door de trendy Kloosterstraat trekken. De parade krijgt een vernieuwde route omwille van verschillende wegenwerken op het 'oude' parcours.

“Op zaterdag 13 augustus zal, na twee jaar afwezigheid, onze feestelijke Antwerp Pride parade opnieuw door de Antwerpse binnenstad trekken. De route krijgt dit jaar een upgrade en zal langs de trendy Kloosterstraat gaan, wegens wegenwerken op de parallelle kaaien” aldus Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel.

 De deelnemers van de parade verzamelen eerst op het Sint-Jansplein, om vervolgens onder politiebegeleiding, naar het startpunt op de
Paardenmarkt te gaan. Vandaar gaat het via het Hessenplein naar de Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet, en dan zuidwaarts over de kaaien.

Ter hoogte van de voetgangerstunnel verlaat de parade de kaaien, om dan via de Kloosterstraat, Riemstraat en Scheldestraat de tocht verder te zetten via de Cockerillkaai naar het eindpunt op de Gerlachkaai/Namenstraat. Op de Cockerillkaai start op dat moment het Antwerp Pride Love United festival. 

“Deze upgrade van de route van de parade brengt de bezoekers ook dichter bij onze nieuwe extra festivalsite op de Sint-Andriesplaats, waar we een alternatief programma brengen met onder andere literaire en spoken word-optredens, muziek, cabaret en (jonge) queer DJ’s.” aldus Bart Abeel. 

Net zoals voorgaande edities verwacht de organisatie een massale opkomst. De parade is een van de hoogtepunten van een hele reeks gevarieerde activiteiten en events, verspreid over de hele week in het kader van Antwerp Pride. De organisatie roept dan ook iedereen op om zich langs het hele parcours te verspreiden. 

Hieronder vind je alvast het nieuwe parcours.

Foto: Archief Gaylive

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste