LGBTQ boekhandel Kartonnen Dozen moet op zoek gaan naar nieuwe overnemer

Na 22 jaar moet Johanna Pas omwille van gezondheidsredenen noodgedwongen afscheid nemen van haar boekhandel Kartonnen Dozen in Zurenborg (Antwerpen). Daarom gaat ze op zoek naar een kandidaat-overnemer voor de enige LGBTQ-boekhandel van Belgie.

Johanna Pas begon haar loopbaan als boekenverkoopster 22 jaar geleden bij  het toenmalige ’T Verschil aan de Minderbroedersrui. Na haar overname bleef de boekenwinkel met koffiebar nog enige tijd in het centrum van Antwerpen om daarna te verhuizen naar Zurenborg waar de boekenwinkel verder ging onder de naam ‘Kartonnen Dozen’, vernoemt naar één van de romans van Tom Lanoye.

Ondertussen biedt Kartonnen Dozen reeds 26 jaar een zorgvuldig geselecteerd algemeen aanbod aan en is de zaak gespecialiseerd in lgbtqia+literatuur. Het is ook meteen de oudste lgbtqia+boekhandel
in de Benelux. Aan de winkel is een uitgeverij verbonden met als missie het aanbod van Nederlandstalige boeken met een lgbt-thema uit te breiden. De boekhandel heeft een groot en trouw klantenbestand binnen de lgbtqia+ gemeenschap en de buurt. 

Ulka Delbroek  die sinds  kort in de winkel aan de slag is wil dit monument niet verloren zien gaan en is als kandidaat-overnemer op zoek naar een overnamepartner.  Deze partner heeft (ruime) ervaring in het boekenvak en een sterke affiniteit met de lgbtqia+gemeenschap. ‘In de korte tijd dat ik in de winkel sta, ervaar ik dagelijks dat Kartonnen Dozen zoveel meer is dan een boekhandel’, zo schrijft Ulka in de laatste Kartonnen Dozen nieuwsbrief. “Het is een plek waar je ongedwongen jezelf kan zijn en terecht kan met vragen en bezorgdheden. Het is een boekhandel met als missie op te komen voor alles en iedereen die afwijkt van de norm. Kortom, een parel die niet verloren mag gaan!”

Het is de bedoeling om met twee evenwaardige partners de dagelijkse werking van de winkel te organiseren (reken op gemiddeld 2 à 3 dagen werk per week). De exacte rolverdeling, het financiële engagement, etc…. zijn bespreekbaar. Indien Johanna’s gezondheid het toelaat zal ze op de achtergrond betrokken blijven. 

Dubbele uitdaging

Ulka en de nieuwe kandidaat-overnemer staan bovendien de komende maanden ook nog eens voor een dubbele uitdaging. Eind vorig jaar werd bekend dat de zaak ook tegen september uit het huidige pand moet verhuizen omdat de eigenaar het gebouw gaat verkopen.

Heb je interesse om Kartonnen Dozen over te nemen , contacteer hen dan zo snel mogelijk via info@kartonnendozenlgbt.be of 03 226 08 04.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste