Gelukkig zijn is jezelf kunnen zijn

1,467 Bekeken
Gepublisheerd

Via een eigen werking en meer dan dertig aangesloten holebi- en transgenderverenigingen werkt Het Roze Huis - çavaria Antwerpen aan de aanvaarding van holebiseksualiteit en genderexpressie in de ruimste zin. Ook bij minderheden binnen onze samenleving, zoals jongeren, allochtonen en ouderen, maakt Het Roze Huis met behulp van vele vrijwilligers het holebi- en transgenderzijn bespreekbaar.

Zo is het outen van jezelf als holebi of transgender in een ouderlingentehuis geen evidentie. Daarom zetten Marijs en haar collega-vrijwilligers van het ouderenproject Janus zich in om samen met de hulpverleners en verpleegkundigen van rusthuizen de stilte, de taboes en de vooroordelen te doorbreken.

In Vlaanderen en Brussel zijn er duizenden mensen actief in het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Mensen zoals jij en ik, mensen die lid zijn van een vereniging, die vormingen volgen bij een volkshogeschool of vormingsinstelling of actievoeren bij een beweging. En dat is een goede zaak, want sociaal-cultureel volwassenenwerk haalt het beste in mensen naar boven.

Draag jij net zoals Marijs het sociaal-cultureel volwassenenwerk een warm hart toe? Surf naar www.facebook.com/laatmensensch­­­itteren en deel hun verhaal via Facebook of Twitter, je blog of website. Met jouw steun veroveren we samen de virale wereld en geven we het sociaal-cultureel werk de aandacht die het verdient.

Categorie
Verenigingen
Reacties zijn uitgeschakeld.