Vooruit zet militant uit partij na homofobe uitspraken

Vooruit heeft Stijn Ledegen (links op bovenstaande foto), de woordvoerder van de moskee in Aalst, uit de partij gezet na zijn controversiële uitspraken over LGBTQ’s en vrouwenrechten.

Ledegen was onlangs te zien in  het YouTube-programma Franken Teut waarin hij een filosofisch-religieuze discussie had.  “De islam heeft geen probleem met homo’s.“, zo zei hij daarin. “Je mag gevoelens hebben voor iedereen – sommige mensen zijn verliefd op de Eiffeltoren. Dat kan allemaal. Maar de daad en de interactie zelf zijn wel strafbaar.”Het stadsbestuur van Aalst gaf onlangs een negatief advies over de erkenning van een lokale moskee. Toen verwees het bestuur naar zorgwekkende uitspraken over homoseksualiteit en de gelijkheid tussen man en vrouw.  Stijn Ledegen (25) bekeerde zich acht jaar geleden tot de Islam en werd vervolgens de  woordvoerder van de Aalsterse moskee en hij was ook militant bij de Aalsterse afdeling van Vooruit.

Het stadsbestuur van Aalst gaf onlangs een negatief advies over de erkenning van een lokale moskee. Toen verwees het bestuur naar zorgwekkende uitspraken over homoseksualiteit en de gelijkheid tussen man en vrouw. 

Die uitspraken hebben er nu dus ook voor gezorgd dat Ledegen uit de socialistische partij Vooruit wordt gezet. “De geciteerde uitspraken staan haaks op de visie van Vooruit. Vooruit strijdt voor gelijke rechten voor- en de bescherming van de LGBTQI+-gemeenschap. En zal dat altijd blijven doen”, laat de partij weten in een mededeling. “Ook al gaf het lid aan achter onze waarden te staan, Vooruit duldt hier geen enkele twijfel over. Vooruit stopt dan ook met onmiddellijke ingang zijn lidmaatschap.”

“Vooruit is een inclusieve beweging die sinds jaar en dag actief strijdt voor de LGBTQI+rechten. Voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. We zullen die voortrekkersrol altijd opnemen. Zowel op het terrein als in het parlement.”

Woensdagmiddag postte Ledegen op Twitter een reactie. “Ik sta voor een inclusieve samenleving waar iedereen gelijke kansen moet krijgen ongeacht leeftijd, sekse, beperking, seksuele voorkeur of etniciteit”, klinkt het. “Ik excuseer me oprecht indien ik mensen hiermee heb gekwetst.”

Foto: YouTube

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste