Vooruit-voorzitter Conner Rousseau doet coming-out in video

In een openhartige video spreekt Vooruit-voorzitter Connor Rousseau voor het eerst publiekelijk over zijn seksuele geaardheid. “Ik struggle met mijn geaardheid”, zo zegt Rousseau in de veertien minuten durende video.”Ik weet nog niet wat ik ben. Ik vind het ook niet zo tof als mensen altijd een term daarop willen kleven of in hokjes denken maar ik val minstens op de twee. (man en vrouw red.)”

“Ik kom normaal gezien goed uit mijn woorden, maar nu als het over mezelf gaat is dat toch anders. Mijn geaardheid is iets waar iedereen graag over speculeert en waar ik zelf ongeveer drie jaar mee worstel. Zeker als iedereen ernaar vraagt. Dat lukt een aantal jaren, maar ik merk nu dat het op een punt is gekomen dat het me enorm verlamt. Ik struggle met mijn geaardheid. We zijn 2023. Dat is geen issue in deze tijden, maar zelf heb ik het er toch lastig mee”, vertelt Rousseau in de video.

De geruchten rond de geaardheid van Rousseau namen de afgelopen weken toe nadat de extreem-rechtse site ’T Scheldt de Vooruit-voorzitter linkte aan bij het parket ingediende klachten waarbij minderjarigen betrokken zouden zijn. Er waren de voorbije weken ook twee vooronderzoeken, zonder dat er al een onderzoeksrechter aan te pas komt, schrijft persagentschap Belga. Zo is er een door het parket geseponeerde klacht over ongepast gedrag van Rousseau met een minderjarige. Daarnaast zou er nog sprake zijn van een tweede melding, over gebeurtenissen met een tweede minderjarige.

Het parket van Antwerpen bevestigt dat het op 19 mei een brief heeft ontvangen over Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Over de inhoud daarvan wordt niet gecommuniceerd. 

De roddels hier rond zorgen ervoor dat Rousseau zich opgejaagd wild voelt. “Ik voel me opgejaagd wild, omdat mensen hierover voortdurend speculeren. Ik snak naar adem en ik hoop dat dit me opnieuw wat adem en mentale ruimte kan geven”, zo zegt Rousseau in de video.  “Ik word gebeld met de vraag of ik een relatie heb met persoon x, maar ik heb nog nooit van die persoon gehoord”, luidt het.

Foto: Youtube

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste