Vlaams Belang stemt tegen Europese resolutie die Hongaarse anti-LGBT wet veroordeeld

De drie Europarlementsleden van het Vlaams Belang hebben afgelopen donderdag tegen de resolutie gestemd die de Hongaarse anti-LGBT wet veroordeelde. Een grote meerderheid van 459 stemmen voor, 147 tegen en 58 onthoudingen keurde het Europees Parlement de resolutie goed.

Gerolf Annemans, Filip De Man en Tom Vandendriessche waren de enige Vlaamse Europarlementsleden die tegen de resolutie stemden. Binnen de fractie van Europese conservatieven en hervormers (ECR) stemden vier leden voor, onder wie de drie Europarlementsleden van de N-VA.

De Commissie wordt opgeroepen een versnelde inbreukprocedure tegen Hongarije op gang te trekken en alle procedurele instrumenten bij het Europees Hof van Justitie te gebruiken, zoals interim-maatregelen én straffen in het geval dat die laatste niet worden nageleefd. De Europarlementsleden dringen erop aan dat de Commissie ook het nieuwe rechtsstaatmechanisme inschakelt, aangezien de nieuwe wet volgens hen een impact kan hebben op de financiële belangen van de EU.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste