Regenbooghuis Unique vernoemt nieuwe zaal naar voormalig bestuurslid Ghislaine Bonetto

In het nieuwe regenbooghuis van Vlaams-Brabant in Leuven komt er binnenkort een nieuwe vergaderzaal die opgedragen wordt aan het in 2021 overleden bestuurslid Ghislaine Bonetto.Zij was sinds het ontstaan van de Vlaams-Brabantse holebi- en transgenderkoepel betrokken bij de werking van UniQue en overleed plots midden de coronapandemie in februari 2021. 

Met de toetreding van de door haar gestichte Transgenderkring Vlaams-Brabant, zorgde ze ervoor dat de holebigemeenschap van Vlaams-Brabant in contact kwam met het concept gender. Mede door haar toedoen werd het werkveld van de toenmalige holebikoepel uitgebreid met het gendervraagstuk.

 Als een van de drijvende krachten achter de tentoonstelling “Transgenders in beeld” trachtte Ghislaine het transthema bespreekbaar te maken bij het grote publiek en aan te tonen dat transgenders mensen zijn zoals alle anderen. Met een niet in te tomen inzet trok Ghislaine naar verschillende scholen om er te getuigen over hoe het is om als transgender te leven. In de vergaderzaal die haar naam zal dragen krijgen ook de foto's van de fototentoonstelling "Transgender in beeld" een vaste plek als ze nergens anders ten toon gesteld worden.

Foto: UniQue

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste