Transgendervlag en vrouwen in smoking bij 117 nieuwe emoji's

Het Unicode Consortium, heeft in totaal 117 nieuwe emoji's aangekondigd. Tussen de nieuwe emoji’s zitten ondermeer de transgendervlag, verschillende genderneutrale symbolen en heel wat nieuwe dieren, gezichten en gebaren. Naar verwachting worden de afbeeldingen in het najaar van 2020 toegevoegd aan de emojitoetsenborden.

In totaal zitten er 62 gloednieuwe emoji’s erbij. De overigen bestaan uit kleine aanpassingen zoals het toevoegen van een huidskleur of een genderneutrale versie van een reeds bestaande emoji. Zo krijgen we naast mannen in een smoking nu ook een vrouwelijke versie. Andere genderinclusieve versies zijn er van personen die een baby voeden (zowel mannen als vrouwen) en een kerstvrouw naast de reeds bestaande kerstman. 

In de categorie vlaggen wordt dus in het najaar ook de transgendervlag toegevoegd. De vlag  met de kleuren  blauw, roze en wit werd in 1999 ontworpen door Monica Helms. Ook het transgendersymbool is één van de nieuwkomers.

 

De goedkeuring door het Unicode Consortium betekent dat de beheerders van de besturingssystemen voor smartphones Apple (iOS) en Google (Android) en andere platformen, zoals sociale media, invulling kunnen geven aan de omschrijving van de afbeeldingen. Een compleet overzicht van de nieuwe emoji’s vind je hier.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste