Studente journalistiek komt uit de kast tijdens haar bachelorproef

Studente journalistiek Marie Van Uytvanck (21) heeft voor haar bachelorproef een podcast-reeks gemaakt over haar coming-out. In vijf korte afleveringen heeft ze het over de weg die ze de afgelopen zeven jaar heeft afgelegd. 

"Vorig jaar hield ik een enquête  over het geestelijke welzijn bij jongeren. 'Waarom kan je jezelf niet zijn' vroeg ik" zo zegt Marie in de eerste aflevering. Eén antwoord van een zestienjarige biseksuele jongen bleef haar bij en ze besefte dat ze in een gelijkaardige situatie zat. "Ik voelde de adrenaline door mijn aders gieren en voelde me mega-machteloos. Ik voelde herkenbaarheid. Herkenbaarheid omdat ik weet wat het is om schrik te hebben om wat anderen  denken dat het je eigen geluk in de weg staat."

In de vijf korte afleveringen spreekt ze met verschillende mensen waarnaar ze de afgelopen jaren opkeek en die haar inspireerden om haar verhaal te vertellen en natuurlijk ook met haar vriendinnen en jongere zus. 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste