Republikeinse gouverneurs blokkeren anti-transgenderwetten

De gouverneurs van de Amerikaanse staten Kansas en North Dakota hebben veto's uitgesproken over de wetsvoorstellen die  zouden verbieden dat transseksuele meisjes zouden meesporten met andere meisjes  op school. In maar liefst een dertigtal conservatieve staten in de Verenigde Staten liggen soortgelijke wetten op tafel. De wetten maken deel uit van een  een Republikeinse campagne die de rechten van transgenderpersonen moet inperken.

Woensdag sprak de Republikeinse gouverneur van North Dakota, Doug Burgum, al zijn veto uit tegen het wetsvoorstel dat op zijn bureau belandde. Zijn voorbeeld werd een dag later ook gevolgd door Laura Kelly, de Democratische gouverneur van Kansas. "Deze wetgeving geeft het verwoestende signaal af dat sommige kinderen en hun families, onder wie transkinderen, niet welkom zijn in Kansas", zei gouverneur Kelly in een verklaring. "We kunnen beter alle scholieren bij activiteiten betrekken, dan hen die misschien anders dan wij zijn uitsluiten." De gouverneur vreest ook dat grote bedrijven niet meer in de staat Kansas zullen investeren of er zich niet meer zullen willen vestigen als de wet van kracht in werking treedt.

Het veto van de gouverneur van Kansas houdt waarschijnlijk stand, aangezien er in de volksvertegenwoordiging van die staat niet genoeg stemmen voor het wetsvoorstel waren om een veto te kunnen overrulen.

 

Ook ziet het eruit dat het veto van de gouverneur van North Dakota stand zal houden, aangezien er in de volksvertegenwoordiging van die staat niet genoeg stemmen voor het wetsvoorstel waren om een veto te kunnen overrulen. In North Dakota waren daarvoor wel genoeg stemmen in het lagerhuis, maar niet in de senaat van de staat.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste