Poolse minister: Polen zou een grote LGBT-vrije zone moeten worden

De Poolse minister van staatsactiva Janusz Kowalski zegt dat op termijn het hele land een grote LGBT-vrije zone moet worden.

Hij deed die uitspraken als reactie op het feit dat de aanvraag van zes  LGBT-vrije gemeenten voor een bijdrage uit het Europese fonds voor partnergemeenten werd afgewezen. De afwijzing voor de subsidies werd de afgelopen week bekend gemaakt door EU-commissaris voor Gelijkheid Helena Dalli. Door de afwijzing lopen de zes Poolse steden tot 25.000 euro mis om een ‘zusterband’ aan te gaan met een stad in een ander Europees land. De zes gemeenten riepen zich vorig jaar, net als verschillende andere steden in het conservatieve deel van Polen, uit tot zone waar ‘geen homoseksuelen voorkomen en waar zogenaamde homo-propaganda niet getolereerd wordt”.

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, sprak vorige week haar steun uit  voor de seksuele minderheden die in Polen onder vuur liggen. “Onze verdragen garanderen dat iedereen in Europa vrij is om te zijn wie ze zijn, te leven waar ze dat graag willen, lief te hebben wie ze willen en zoveel te ambiëren als ze willen”, schreef van der Leyen op Twitter. (lees verder onder de tweet)

Beluister ook onze podcast over de Poolse LGBT-vrije zone's en de voorbije presidentsverkiezingen met Remy Bonny

Dat alles is de Poolse minister van Staatsactiva Kowalski blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten. In een interview voor het Poolse medium Rzeczpospolita zegt hij dat “Polen niet moet toelaten dat er ook maar één euro wordt afgenomen van Polen, de lokale Poolse regeringen en Poolse instellingen omdat ze de wet volgen en nee tegen de LGBT-ideologie zeggen en de zo het Poolse gezin beschermen.”

Hij liet ook weten dat er wetgeving op komst zou die het hele Poolse grondgebied tot een LGBT-vrije zone zou uitroepen. “Polen zou een LGBT-vrije zone moeten worden. We moeten een wet aannemen die het verbiedt dat de organisaties die de LGBT-ideologieën promoten gefinancierd worden met publieke geld.”

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste