Poolse activisten praten met Puurs Sint-Amands over stedenband met LGBT-vrije zusterstad

Enkele Poolse activisten gaan samen met een delegatie van Cavaria donderdagnamiddag langs bij het gemeentebestuur van Puurs Sint-Amands om het te hebben over de zusterband die de gemeente heeft met de Poolse stad Debiça. Vorige week kwam de gemeente onder vuur toen bekend werd dat de zusterband tussen de beide gemeenten, die  in september tijdelijk was opgeschort, hersteld zal worden. Die zusterband werd toen opgeschort nadat bleek dat Debiça één van de Poolse steden was die zich zelf heeft uitgeroepen tot LGBT-vrije zone.

"We hopen op een open gesprek, waarbij de stem van de lokale activisten uit Polen evenveel kracht en aandacht krijgt als de burgemeester van Dębica", zo laat Yves Aerts van Cavaria weten via zijn Facebookpagina.

Daarmee verwijdt Aerts naar het videogesprek dat burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) had met zijn Poolse tegenhanger, burgemeester Mariusz Szewczyk.

Vorige zaterdag hing Solidarity Action Brussels een symbolische affiche 'twin cities with Polish LGBT free zone' in Puurs-Sint-Amands.

Foto: Facebook/ Yves Aerts

Lees ook: Ongenoegen over beslissing Puurs-Sint-Amands om zusterband met lgbt-vrije Poolse stad te hervatten(+)

Poolse LGBT-vrije provincie loopt subsidie van 1,7 miljoen euro mis

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste