Orry Van de Wauwer stopt met politiek

Orry Van de Wauwer zal dan toch niet de Antwerpse CD&V-lijst trekken bij de volgende gemeenteraadverkiezingen. Dat laat de Antwerpenaar weten via X, het voormalige Twitter. Van de Wauwer is teleurgesteld in de goedgekeurde modellijst waar hij als lijstduwer op zou staan. Na zeven jaar als Vlaams parlementslid stopt hij met de politiek.

CD&V provincie Antwerpen maakte de modellijsten voor de parlementsverkiezingen van juni bekend. “Ik heb bedankt voor de plaats van lijstduwer op deze Vlaamse modellijst”, zo schrijft Van de Wauwer. “Mits een andere puzzel, had ik de lijstduwersplek wel opgenomen. Die boodschap heb ik maanden geleden al aan mijn partij gegeven: Ik vind het belangrijk om een sterke vertegenwoordigingen het Vlaams Parlement voor CD&V  vanuit de stad Antwerpen te hebben.” 

In zijn bericht haalt Van de Wauwer aan dat hij zelf gesprekken heeft gevoerd met verschillende potentiële kandidaten voor die verkiesbare plaats voor het parlement. Maar de partij heeft beslist die plek niet aan een Antwerpenaar te geven. “Die zekere vertegenwoordiging vanuit de stad Antwerpen vind ik niet terug in de modellijsten.“

Op X zegt de politicus dat hij vaak de vraag moet weerleggen dat de ‘CD&V er vooral voor het platteland is en niet voor de stad’.  “Met deze lijst kan ik deze vraag echter niet geloofwaardig ontkennen”, zo besluit de voormalige Antwerpse lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij stelt deze lijsttrekkersplek terug ter beschikking van de partij.

“Dat doe ik met een wrang gevoel. Want we hebben in de stad een goed team klaarstaan, dat we nog verder aan het uitbreiden zijn, om mee een verschil te maken en te wegen op het beleid. “

Wat hij nu gaat doen weet Orry Van den Wauwer nog niet.

Foto: CD&V Antwerpen

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste