Nederlandse gemeente Nieuwegein verbreekt vriendschapsband over LGBT-vrije zone in Poolse stad

De Nederlandse gemeente Nieuwegein (provincie Utrecht) heeft deze week  de vriendschapsband met de Poolse stad Pulawy met onmiddellijke ingang verbroken. Pulawy is één van de steden die zichzelf eerder tot een LGBTI-vrije zone heeft uitgeroepen. Eén van de wethouders verving op eigen initiatief de bordjes met de vermelding van de vriendschapsband met een sticker van de regenboogvlag.

De gemeenteraad riep keurde vrijwel unaniem en motie goed waarin werd opgeroepen om de vriendschapsband te verbreken. Vooral het feit dat de Poolse zusterstad een holebi en transgender vrije zone heeft schoot in het verkeerde keelgat van de verschillende wethouders. In maart had Burgemeester Frans Backhuijs al een brief geschreven naar zijn Poolse gemeente met zorgen over de gelijkheid in Pulawy. Hij kreeg echter geen antwoord op zijn brief.

De informele vriendschapsband met Pulawy volgde op de beëindiging van de officiële stedenband die in 2015 na twintig jaar werd stopgezet. Sindsdien waren de contacten minimaal.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste