Meer dan zestig delegaties nemen deel aan vernieuwde Antwerp Pride optocht

Eenenzestig delegaties waaronder veertig gemotoriseerde voertuigen zullen zaterdag meegaan in de Antwerp Pride Parade, die zoals eerder aangekondigd een nieuwe route kent. Dit jaar trekt de Parade van noord naar zuid.

Aanstaande zaterdag wordt iedereen vanaf 12 uur op het Sint-Jansplein feestelijk verwelkomd waar om 13.10 uur ook enkele toespraken gegeven worden. Daarna wordt de oversteek gemaakt naar de Paardenmarkt waar om 14 uur de echte optocht zal vertrekken. Gewoontegetrouw zal de kleurrijke parade op gang getrokken worden door de grote regenboogvlag die klaar zal liggen  aan de Hessenbrug.

 

Na de Hessenbrug slaat de parade linksaf op de Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet en gaat zo naar de Scheldekaaien. De route loopt de Scheldekaaien af, Van Meterenkaai, Orteliuskaai, Jordaenskaai, Ernest Van Dijckkaai, Plantinkaai, Sint-Michielskaai, Scheldestraat en dan de Waalsekaai. Zo komt de gehele parade tot stilstand langs het grote Love United Festival op de Gedempte Zuiderdokken, waar het feest helemaal zal losbarsten.

De organisatie vraagt aan de bezoekers om grote tassen en rugzakken thuis te laten en gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

 

 

De twaalfde editie van Antwerp Pride gaat officieel van start op donderdagavond 8 augustus. Dit jaar staat Antwerp Pride in het teken van Riot en herdenkt via meer dan zeventig evenementen - van feest of tentoonstelling tot debat - 50 jaar Stonewall Riots. 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste