Last Christmas van Wham na 36 jaar op nummer 1 in de Britse hitlijsten

Het heeft 36 jaar geduurd maar de single ‘Last Christmas’ van Wham heeft eindelijk de top van de Britse hitlijsten gehaald en breekt daarmee ook meteen een record. In de week van de vierde verjaardag van de dood van George Michael werd het nummer maar liefst 9,2 miljoen keer gestreamd. Daarmee klom het populaire kerstdeuntje van de derde plaats naar de eerste plek van de officiële Britse hitlijst. 

Tegelijkertijd brak de single van George Michael en Andrew Ridgley ook nog een ander record. Het werd meteen ook de singel die er het langst over deed om de nummer 1 te bereiken. Dat record stond tot nieuwjaarsdag op naam van Tony Christie met zijn (Is This The Way To) Amarillo. Hij bereikte in 2005 na 33 jaar de toppositie van de Britse charts.

In een tweet reageerde Andrew Ridgley verheugd op het goede nieuws. “Ik ben verheugd, ietwat verbaasd en zeer tevreden dat de iconische kerstklassieker Last Christmas van WHAM! Eindelijk de eer heeft gekregen om een ​​nr. 1 te worden. Het is een passend eerbetoon aan  het  genie dat George was op het gebied van het schrijven van nummers  en één waarop hij enorm trots en enorm verheugd zou zijn geweest. “

 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste