Kortrijkse schepen dient klacht in na ontvangen van homofobe bedreigingen

De Kortrijkse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (Vooruit) heeft de afgelopen weken twee dreigbrieven ontvangen die vol staan met homofobe taal. De anonieme schrijver is het niet eens met de recente beslissingen die de schepen nam om de verkeersveiligheid in Kortrijk te verbeteren. Weydts deelde de twee dreigbrieven op Twitter en diende een klacht in in tegen onbekenden.

De  eerste dreigbrief kreeg Weytds op 23 september in zijn brievenbus, de tweede kwam op  op 17 oktober in het stadhuis aan. Beide brieven hekelen het verkeersbeleid van de schepen en staan vol met homofobe verwijten en bedreigingen.  "Je bent niet normaal als je homo bent”, zo staat in één van de brieven te lezen. “We gaan jou even komen knippen met een bende aan je torengebouw waar je woont"

"Dit komt hard aan. De persoonlijke aanvallen om wie ik ben als mens, het kwetst me”, zo reageerde Weyts bij de collega’s van VRT NWS. "Het is de eerste keer dat ik zulke brieven ontvang. Het zijn persoonlijke aanvallen om wie ik ben als mens. Zo kan het niet verder. Het vreet aan me. Het kwetst me. Ik begrijp dat sommige mensen niet akkoord zijn met het verkeersbeleid van de stad, maar op zo’n manier breng je me zeker niet op andere gedachten." 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste