Hooverphonic volgend jaar naar Eurovisie songfestival

Ondanks het feit dat het Eurovisie Songfestival dit jaar niet door gaat zal Hooverphonic, met een jaar uitstel, toch deelnemen aan de volgende editie in 2021. Dat maakte de VRT vrijdagavond bekend. De groep zal tegen volgend jaar met een heel nieuw nummer op de proppen komen. 

Na de annulering van de editie van 2020 mogen landen voor de volgende editie vrij kiezen of ze met de al gekozen kandidaat voor 2020 deelnemen. Aan alle landen wordt gevraagd om met een nieuw nummer deel te nemen in 2021.

Lees ook:CORONAVIRUS: Eurovisie Songfestival in Rotterdam afgelast

Na overleg tussen de VRT, de Franstalige openbare omroep RTBF en Hooverphonic is de VRT blij om aan te kondigen dat de band volgend jaar België alsnog zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. RTBF vindt het een logische beslissing om Hooverphonic en de VRT deze kans te bieden en schuift hun deelname een jaartje op tot in 2022.

“De annulering van het Eurovisiesongfestival was een klap voor iedereen, maar ook een begrijpelijke en juiste beslissing. Het toont alleen maar welke uitzonderlijke en moeilijke tijden we beleven", zo laat Olivier Goris, netmanager van Eén weten. "We zijn onze collega’s van RTBF zeer dankbaar dat ze bereid zijn de VRT-inzending volgend jaar te laten doorgaan. Hooverphonic gaat dus voor VRT naar het Eurovisiesongfestival 2021! Zoals gepland, maar dan een jaartje later. Alex, Raymond en Luka zijn zeer enthousiast en wij zijn heel trots dat we een absolute topgroep in betere tijden naar Rotterdam kunnen sturen."

Ook Hooverphonic laat weten dat ze er volgend jaar gewoon zullen bij zijn.  "Fijn dat we zo snel bevestiging hebben dat we volgend jaar naar het Eurovisiesongfestival kunnen gaan. We hebben daar nog altijd énorm veel zin in. We gaan nu de tijd nemen om samen te bekijken hoe we ons voorbereiden op mei volgend jaar."

De EBU bekijkt nog samen met Rotterdam en NPO/NOS/AVROTROS of het Eurovisiesongfestival volgend jaar in Rotterdam kan plaatsvinden.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste