Hackers gaan aan de haal met gevoelige data van gebruikers van Israëlische Grindr-cloon

Iraanse hackers dreigen ermee om alle persoonlijke data van gebruikers van een Israëlische LGBTQ dating app en website bekend te maken als er geen miljoen dollar wordt betaald. Onder de data die de hackers buitmaakten zitten onder meer de namen, seksueel getinte foto’s, gesprekken en de hiv-statussen van de gebruikers.

De hackers, die zichzelf Black Shadow noemen, stuurden via Telegram een bericht de wereld in dat ze achter de hack zaten en dat ze de database van de Atraf website zouden publiceren als ze geen miljoen dollar binnen de 48 uur op hun rekening zagen verschijnen. Atraf is een populaire  Israëlische website en app die via geolocatie werkt en waar niet alleen afspraakjes worden gemaakt maar die ook tickets verkoopt voor allerlei LGBT-evenementen.  

 

De hackers konden de database, waarin de namen  en persoonlijke data van één miljoen gebruikers zou staan, vorige vrijdag bemachtigen toen ze de hostingprovider van Atraf aanvielen. Verschillende sites, waaronder Atraf, werden het slachtoffer van de hacking.

 

De namen, hiv-status en locaties van enkele gebruikers van  Atraf werden door de Iraanse hackers al online geplaatst.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste