Gouverneur van Florida opent pridemaand met sportverbod voor transvrouwen en schrappen van alle LGBTQ-financiering

De Republikeinse gouverneur van Florida heeft bij de start van Pride maand enkele wetteksten getekend die een regelrechte aanval zijn op de LGBTQ-gemeenschap. Zo ondertekende hij een wet die transgender vrouwen verbiedt om deel te nemen aan schoolsporten voor meisjes en en schrapte hij alle budgetten  voor LGBT-evenementen en organisaties uit het budget van de staat. 

De Republikeinse gouverneur tekende de controversiële sportban voor transvrouwen op 1 juni. Daardoor mogen atleten die niet als vrouw geboren werden, vanaf 1 juli niet langer deelnemen aan vrouwensporten die gesponsord zijn door de scholen. De ban geldt niet voor kinderen uit de lagere school.

‘We geloven dat het heel belangrijk is dat de integriteit van deze competities beschermd blijft’, zei de Republikeinse gouverneur Ron DeSantis toen hij de controversiële wet gisteren ondertekende. ‘In Florida doen meisjes aan meisjessporten en jongens aan jongenssporten. We baseren ons op biologie en niet op ideologie als we sport beoefenen.’De National Collegiate Athletic Association (NCAA), die  sportcompetities tussen scholen organiseert, verzet zich tegen de nieuwe wet en dreigt met een boycot tegen Florida. Ook de mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC) heeft laten weten dat ze de wet in de rechtbank zullen aanvechten. 

Subsidies

Een dag na de ondertekening van deze wet schrapte Ron DeSantis de financiering van deze sportevenementen en met uitbreiding van alle LGBTQ-evenementen en organisaties.  Eén van de grootste slachtoffers van die beslissing is het LGBTQ+centrum van Orlando dat 150.000 dollar ziet verdwijnen. Het centrum zou normaal dat geld krijgen om mentale hulp te bieden aan de slachtoffers en overlevenden van de schietpartij in de Pulse nachtclub in 2016.

Equality Florida, de belangrijkste LGBTQ+-organisatie in Florida, veroordeelde het schrappen van de budgetten. “DeSantis keurde een budget van meer dan 101 miljoen dollar goed maar kon geen ruimte vinden voor ook maar één programma voor LGBTQ’s te financieren en dat terwijl de staat een overschot boekt van meer dan 6,6 miljard dollar.”

De perswoordvoerder bevestigde dat het budget voor de ondersteuning van de Pulse slachtoffers wegviel maar dat ze via andere fondsen toch nog aanspraak kunnen maken op subsidies. Ook de projecten die zijn opgezet voor de opvang van LGBTQ-daklozen verliezen hun subsidies.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste