Gerenommeerde kinderarts wordt eerste transgender minister ooit in Amerikaanse regering

Met zijn benoeming tot de 46ste Amerikaanse president schrijft Joe Biden ook geschiedenis. Voor het eerst zal in zijn regering een transpersoon als minister zitten. Kinderarts Rachel Levine zal de nieuwe  viceminister van Volksgezondheid worden. Dat heeft Joe Biden dinsdag bekend gemaakt. De benoeming van Levine moet nog wel goedgekeurd worden door de senaat.

De gerenommeerde kinderarts zal de vice worden van Xavier Bercerra, een voormalig Democratisch congreslid en verantwoordelijk voor Justitie in Californië. Ook zijn benoeming moet nog worden goedgekeurd.

In het verleden kreeg Levine ook al erkenning voor de artikels die ze schreef over de opioïdencrisis, eetstoornissen, medische marihuana en geneeskunde voor LGBTQ+ personen.

In zijn persmededeling beklemtoont Biden dat Levine een "historische keuze" is, die "uitermate gekwalificeerd is om de gezondheidspolitiek van onze regering aan te sturen". De expert in pediatrie en psychiatrie stond tot nog toe aan het hoofd van het departement Volksgezondheid in de staat Pennsylvania. In haar staat werd ze de afgelopen maanden ook het gezicht van de strijd tegen de coronapandemie die in de VS al meer dan 400.000 slachtoffers heeft gemaakt.

‘Dr. Rachel Levine zal leiderschap en expertise aan de dag leggen om het volk door deze pandemie te gidsen -ongeachte hun postcode, ras, religie, seksuele voorkeur, genderidentiteit, of beperking- en ze zal beantwoorden aan de gezondheidsnoden die ons land op dit kritieke moment nodig heeft’, verklaart Biden. ‘Ze is een historische en bijzonder gekwalificeerde keuze om mee leiding te geven aan onze volksgezondheid.’

Maria Keisling, de directeur van het Amerikaanse National Center for Transgender Equality, heeft Biden geprezen voor het feit dat hij zijn belofte houdt om  van zijn administratie een weerspiegeling van de Amerikaanse maatschappij te maken. “Vandaag maakte hij duidelijk dat transgender personen een belangrijk deel zijn van ons land. Net zoals hij tijdens zijn tijd als publieke dienaar heeft gedaan, helpt hij de belemmeringen te doorbreken.”

Levine is niet de enige LGBTQ+persoon die in de nieuwe regering van Joe Biden zal zitten. Als hij benoemd wordt door de senaat wordt de voormalige presidentskandidaat Pete Buttegieg minister van transport. Daarmee wordt Buttigieg de eerste openlijke homoseksuele minister.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste