Gaylive Clubhouse: LGBT-Dating tijdens corona

De sociale media-app Clubhouse is de laatste paar weken de 'talk of the town' en daarom organiseren we aanstaande vrijdag onze eerste Clubhouse sessie met als onderwerp LGBT-dating tijdens corona. 

Clubhouse is een app waar iedereen kan discussiëren in kamers over bepaalde onderwerpen. Die gesprekken zijn vaak verrassend en kunnen alle richtingen uitgaan. De kamer wordt gemodereerd en de moderators kunnen 'sprekers' uit nodigen op de stage zodat ze hun verhaal kunnen vertellen. Dat is in kort hoe Clubhouse werkt. 

We waren voor een nieuwe podcast-reeks op zoek naar een gemakkelijke en toegankelijke manier waarop iedereen die dat wilde op een manier hun mening konden geven. We denken dat gevonden te hebben in clubhouse. 

Aanstaande vrijdag om 19 uur gaan we dus voor de eerste keer de discussie aan met als onderwerp 'LGBT-Dating tijdens corona'. Uit een Britse studie blijkt immers dat drie vierde van de Britse homo's (die aan het onderzoek meededen) tijdens de eerste Britse lockdown bleven daten en seks hadden omdat ze eenzaam waren en nood aan seks hadden. 

Hoe gaan de Vlaamse éénzame LGBT's tijdens deze pandemie op zoek naar een knuffelcontact. Hebben ze hun datinggedrag tijdens de afgelopen maanden aangepast. Hebben ze minder afgesproken tijdens de eerste maanden maar zijn ze nu toch (voorzichtig) terug begonnen met daten. Waar houden ze rekening mee. Wat doen ze op die seksdates wel of net niet (meer). Die vragen stellen we tijdens onze eerste clubhouse sessie.

Podcast

Zoals we al eerder al schreven worden de beste reacties mogelijk gebundeld in een aflevering voor een nieuwe reeks van podcasts. De sessie wordt dan ook opgenomen. In deze clubhouse sessie hanteren we de regels van een safe space. De sprekers kunnen op ieder moment aangeven of hun verhaal gebruikt mag worden in de podcast of niet. We gaan er gemakshalve wel van uit dat ze hun toestemming geven als ze hun hand opsteken en daarmee vragen dat ze uitgenodigd worden op het podium. 

Wil jij anoniem jouw verhaal delen of reageren dan kan dat via een DM via onze Twitteraccount. Jouw vraag of verhaal kan op die manier anoniem gesteld of voorgelezen worden.

 

Kom dus zeker even langs in tijdens onze sessie.

Vrijdag 26 februari om 19.00 uur op Clubhouse 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste