Fourat Ben Chikha aangesteld tot generale rapporteur voor LGBTI-rechten in de Raad van Europa

Fourat Ben Chikha (GROEN) is deze week in de Raad van Europa verkozen tot Generale Rapporteur voor de rechten van de LGBTI+ gemeenschap. 

“Het is een bijzondere week geweest. In het begin van de week ben ik aangesteld als de ondervoorzitter van onze fractie”, zo laat Fourat Ben Chikha weten via Facebook. ‘Wat een eer is. En daarnaast heb ik een vraag gesteld aan de minister van Georgie over de LGBTI-gemeenschap en zijn antwoord was hoopgevend en ik volg dat verder op. Daarnaast heb ik ook een tussenkomst gedaan over de situatie in Polen en in het bijzonder over de LGBTI-vrije zones. Daar moeten we nog heel wat meer werk aan de dag mogen leggen om er voor te zorgen dat de LGBTI-gemeenschap daar beschermd wordt. Er is ook een amendement van mij goedgekeurd rond het rapport ‘religie op de werkplaats. Eigenlijk een zeer geniepige manier om, als je het rapport goed leest, om de de rechten van de vrouw en hun toegang tot gezondheidszorg en lgbt’s te gaan inperken. Denk maar aan voorbeelden zoals in Amerika waar zelfstandigen op basis van hun religieuze overtuiging eigenlijk kunnen weigeren om diensten te verlenen.”

Maar de kers op de taart voor Fourat Ben Chikha is toch wel zijn aanstelling tot generale rapporteur voor de rechten van de LGBTI+ gemeenschap. “Dat is toch wel een bijzondere want er is een ongeschreven regel dat je één jaar actief moet zijn en je strepen moet verdiend hebben. Maar blijkbaar heb ik op korte tijd indruk kunnen maken en daardoor had ik het vertrouwen binnen de commissie equality als binnen mijn eigen fractie.” 

foto:  Twitter

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste