Antwerp Pride krijgt eigen online televisiekanaal

Door de corona maatregelen komt Antwerp Pride, in samenwerking met Towel Media, met een tijdelijk online streamingkanaal met daarop de beste LGBTQI+ content aangevuld met eigen producties.

Antwerp Pride TV zal tot 9 augustus ‘in de lucht’ zijn en kan rekenen op een volwaardige redactie die de komende weken al met de productie van eigen reportages gaan beginnen .

“Pride Tv wordt eigenlijk een mix van alle content voor iedereen”, zo licht Krijn Jonckheere van het Antwerpse productiebedrijf Towel Media de plannen toe. “Dat is eigenlijk de mooiste omschrijving. Het gaat niet enkel over LGBT-content, het gaat ook over verdraagzaamheid, gender fluidness en meer. Het zijn enerzijds reportages, anderzijds zijn het muziekvideo’s en documentaires maar ook content van anderen. Mensen die content hebben kunnen die delen via ons platform.”

Dat platform is nu reeds live en daarop kan iedereen die iets rond de Antwerp Pride wil organiseren dat ook melden. De organisatie van Antwerp Pride bekijkt dan of dat evenement corona-proof is en indien nodig een vergunning nodig heeft. Als alles in orde is wordt het daarna opgenomen in de agenda.

Maar de tienkoppige redactie gaat ook zelf de straat op om reportages of citydocs te draaien. Deze ‘Man bijt hond’-achtige reportages met mensen met een kleurrijk verhaal worden dan getoond in de reeks ‘Colors of Antwerp’.

#Dankjewel verschijnt dan weer iets later. Hierbij kan jij je kandidaat stellen om iemand te bedanken. Dat kan iemand zijn die belangrijk was voor de gebeurtenissen in jouw leven en die je maken tot wie je vandaag bent. Die persoon wordt dan bedankt met een geschenkje en een bezoekje van één van Antwerp Pride Tv-hosts. Persoonlijke verhalen kun je binnenkort via de website aanmelden. 

Antwerp Pride TV vind je tot 9 augustus online terug op http://antwerppride.tv

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste